Internetes biztonsági kód szolgáltatás (3D Secure Code)

a szolgáltatásnak köszönhetően kártyáddal biztonságosabban fizethetsz az interneten keresztül

 • biztonságos vásárlás interneten keresztül
 • betéti bankkártyához és hitelkártyához egyaránt
 • ingyenes
K&H e-bank, mobilbank belépés
bankkártyakezelés, limitmódosítás

részletek részletek

biztonságos

Vásárlás esetén a kártyabirtokos kap SMS-ben egy egyedi biztonsági kódot, amelyet a CVC / CVV kódon felül azonosításként meg kell adnia.

kényelmes

A szolgáltatás igénybevétele regisztráció köteles. A regisztráció elérhető a K&H e-bankon vagy hívd a K&H TeleCentert.

díjmentes

A regisztráció és a szolgáltatás K&H bankkártyával ingyenesen vehető igénybe

 

Fontos részletek:

 • K&H bankkártyával internetes vásárlás kizárólag Internetes biztonsági kód használatával történhet, amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) technológiát.

 • A szolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele a szolgáltatásra vonatkozó igény regisztrálása. Ehhez a K&H e-bankban az Internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításai menüpontban engedélyezned kell a virtuális (CNP) tranzakciókat. A regisztráció az alábbi útvonalon elérhető: számlák, bankkártyák / bankkártyakezelés, limitmódosítás / bankkártya kiválasztása / limitmódosítás / Internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításai. A regisztráció a K&H TeleCenterén keresztül is végrehajtható.

 • Az Internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatás keretében internetes vásárlás esetén a kártyabirtokos kap egy külön biztonsági kódot (hasonlóan az üzletekben történő vásárlás alkalmával megadandó PIN kódhoz), amelyet a CVC / CVV kódon felül azonosításként meg kell adnod (amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) szolgáltatást)

 • Az Internetes biztonsági kódot (ami minden vásárlás alkalmával egyedi) a fizetés kezdeményezésekor sms-ben juttatja el a Bank az általad megadott telefonszámra. Lehetőséged van erre a célra külön mobiltelefonszámot megadnod, azonban a már korábban megadott elérhetőségedet is használhatod. 

 • A regisztráció során személyes biztonsági üzenet (ún. Personal Assurance Message) beállítás is szükséges, amely az általad szabadon meghatározható szöveg, ami az Internetes biztonsági kóddal történő vásárlás során, a fizetési képernyőn jelenik meg. Célja, hogy meggyőződhessél arról, hogy a fizetési felület valóban hiteles banki környezetből érkezik.

 • A regisztráció során továbbá meg kell adnod egy magyarországi szolgáltató hálózatához tartozó mobiltelefon-számot, amelyre a Bank az Internetes biztonsági kódot küldheti. 

 • Ahol a kereskedő nem alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatást, ott továbbra is lehet vásárolni, de természetesen ezen esetekben a kártyabirtokos nem fog sms-ben külön biztonsági kódot kapni.

 • A biztonságos kártyahasználat érdekében a kártya fizikai jelenléte nélküli tranzakciókat egyedi virtuális tranzakciós limit (CNP – Card Not Present) beállításával korlátozhatod a nap 24 órájában a K&H TeleCenteren vagy a K&H e-bankon vagy a K&H mobilbankon keresztül. 

kinek ajánljuk?

 • aki rendszeresen vásárol interneten

 • aki maximális védelmet szeretne internetes vásárlásai során

 • aki szeretné külön virtuális tranzakciós limit beállításával korlátozni a kártya fizikai jelenléte nélküli - elsősorban internetes -  vásárlásait

hirdetmények

K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére
Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek
Üzletszabályzat

mit jelent az Internetes biztonsági kód-szolgáltatás (3D Secure Code)?

A szolgáltatás lényege, hogy az internetes vásárlás során a kártyabirtokos kap egy egyszer használatos biztonsági kódot, amelyet a bankkártya adatokon túl plusz azonosítóként a vásárlás során meg kell adnia. Az Internetes biztonsági kód minden vásárlás alkalmával egyedi és a fizetés kezdeményezésekor SMS-ben juttatja el a Bank a kártyabirtokos által megadott mobiltelefonszámra. Így ha még valaki a kártyád adataihoz hozzá is fér, a mobiltelefonodra küldött biztonsági kód ismerete nélkül nem tudja végrehajtani az internetes vásárlást.

meddig érvényes a biztonsági kód?

Egy biztonsági kód maximum 10 percig él, majd használat hiányában automatikusan inaktívvá válik.

ki veheti igénybe a szolgáltatást?

A szolgáltatás igénybevételének előfeltétele a szolgáltatásra történő regisztráció. Az Internetes biztonsági kód-szolgáltatást Bankunk bármely kártyabirtokos ügyfele igénybe veheti, amennyiben internetes vásárlásra alkalmas bankkártyával rendelkezik. A Bankunk által kibocsátott Visa vagy MasterCard, lakossági (kivétel ATM kártya) vagy üzleti betéti bankkártyák és hitelkártyák valamennyien alkalmasak internetes vásárlásra.

hol vásárolhatsz az Internetes biztonsági kóddal?

Az Internetes biztonsági kód segítségével csak a rendszerhez csatlakozott kereskedőknél lehet vásárolni. A csatlakozott kereskedők száma folyamatosan növekszik. Ezeket onnan lehet felismerni, hogy a következő logók szerepelnek az oldalaikon: „Verified by Visa” ill. „MasterCard SecureCode”.
Amennyiben ezeket a logókat nem látod a kereskedő oldalán, akkor nem csatlakozott a szolgáltatáshoz, tehát a Bank nem küld Internetes biztonsági kódot és a vásárlásnál csak a bankkártya adatait kell megadnod.

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés, a „Bankkártya és hitelkártya szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei”, a K&H Bank „Üzletszabályzat ”, valamint a „K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére  továbbá a „K&H hitelkártya hirdetmény természetes személyek részre ” illetve a „Hirdetmény vállalati ügyfelek részére” tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon.