online kártyás problémák

  • mit tapasztalhatok internetes kártyás vásárlásom során?
  • hogyan tudok vásárolni?
  • mi a jelenségek oka?
biztonságos online fizetés. hogyan vásárolhatunk 2021-től az interneten? részletek
A K&H kártyáival történő internetes fizetés során szokatlan működést tapasztalhat.

Az internetes betéti- vagy hitelkártyával belföldön és külföldön történő vásárlások szabályai a pénzforgalmi jogszabályoknak (PSD2) megfelelően megváltoztak 2020. december 31-én. Ez a szabályozás komoly átalakításokat tett szükségessé az interneten történő bankkártyás fizetés infrastruktúrájában mind a kártyakibocsátó bankok, mind a kártyaelfogadó bankok, mind a kereskedők részéről.

Az új folyamatra történő átállás során előfordulhatnak fennakadások, bizonyos fizetési tranzakciók az eddigiektől eltérően mehetnek végbe. Az előforduló problémák elhárításán a kártya elfogadó szolgáltatókkal és a kártyatársaságokkal közösen dolgozunk.

gyakran ismételt kérdések

mit tapasztalhatok?

Előfordulhat, hogy sikeresen végbemegy a tranzakció a bankkártya adatainak megadásával, anélkül, hogy bármilyen egyéb kódot kérne a felület.

biztonságos így az internetes fizetés?

Igen. A legfontosabb, hogy amennyiben a tranzakció során nem került sor biztonsági kód megküldésére, vagy a fizető felület nem kérte azt be, Önt nem érheti kár.
Fontos továbbra is, hogy a bankkártya adatait, és ha érkezik SMS-ben kód az adott tranzakcióhoz, annak tartalmát kezelje bizalmasan! A bankkártya vagy annak adatait érintő súlyos gondatlanság vagy szándékos visszaélés esetén a felelősség Önt terheli.

milyen esetekben tapasztalhatom, hogy nem kér biztonsági kódot a fizetési felület?

Bizonyos esetekben az internetes vásárlás biztonságának fokozását az iparág a kényelem növelésével egybekötve oldja meg, ezért néhány esetben nincsen szükség a biztonsági kódra:

  • egyes elfogadók saját kockázatkezelésük okán nem kérnek 
  • kis összegű tranzakciók esetén a kártyakibocsátó, vagy a kártyaelfogadó is tehet kivételt
  • a kereskedő által kezdeményezett, jellemzően előfizetésekkel (Netflix, HBO, Spotify, stb.) kapcsolatos tranzakciók esetén
KiberPajzs
Vértezd fel magad a kibercsalásokkal szemben, látogass el a KiberPajzs honlapra! (kiberpajzs.hu)
Érintett szolgáltatások:
Betétikártya-szolgáltatás
Hitelkártya-szolgáltatás
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön, külföldön
Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H e-bank, K&H mobilbank]
Átutalás belföldön forintban 
Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, valamint a Természetes személyeknek szóló Betéti bankkártya hirdetmény, valamint a Hitelkártya hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekintheőek a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon.