lakáshitel kalkulátor

számolj előre & kalkulálj velünk

gyakran ismételt kérdések a kalkulátorokról

hogyan működik a lakáshitel kalkulátor?

A K&H kalkulátorok célja, hogy segítsenek a jövőbeli kiadásokkal, vagy éppen támogatásokkal kalkulálni. 

Vannak olyan kalkulátorok, amelyek segítenek a tervezésben, például: mennyi hitelösszegre, vagy állami támogatásra számíthatsz:

Illetve, ha már megvan, hogy mennyi hitelt szeretnél felvenni, akkor törlesztőrészlet kalkulátor segítségével tudod kiszámolni, mekkora havi törlesztőrészletre számíthatsz:

mennyi a maximum hitelösszeg, amit igényelhetek?

Az igényelhető maximális hitelösszeg sok tényezőtől függ. Ilyen a jövedelem, megélhetési költségek, meglévő hitelek, egyedül vagy adóstárs bevonásával igényled. A „maximális hitelösszeg kalkulátor” segítségével könnyen kiszámolhatod, hogy mennyi lakáshitelre számíthatsz.

Azonban ne tévesszen meg, hogy a lakáshitel kalkulátor hitelösszeg skáláját 100 millió forintig lehet elhúzni, amennyiben jogosult vagy nagyobb hitelösszeg igénylésére, az is lehetséges, csak az egyedi feltételek miatt ezt a lakáshitel kalkulátor nem jeleníti meg. 100 millió forint feletti hitelösszeg esetén kérjük, vedd fel a kapcsolatot hitelszakértőnkkel visszahíváskérő, vagy időpontfoglaló alkalmazásunk segítségével.

kamatkedvezmény a lakáshitel kalkulátorban

Jelenleg két féle kedvezménnyel számolhatsz a lakáshitel kalkulátorokban. Ezek mértéke összeadódhatnak. A teljes visszafizetendő összeg ennyivel lesz kevesebb a kalkulátorban megjelölt kamatkedvezmények igénybevétele esetén: K&H életbiztosítási kedvezmény (0,2%), K&H lakásbiztosítási kedvezmény (0,1%).  A kamatozás függ azonban a felvett hitelösszegtől, illetve a vállalt havi jóváírás mértékétől. Az életbiztosítási, illetve a lakásbiztosítási kamatkedvezmény nem érvényesíthető a 10 évnél hosszabb kamatrögzítésű hitel esetén.

kamatperiódusok összehasonlítása a lakáshitel kalkulátorral

A lakáshitel kalkulátor használata során több eredményt is kaphatsz. Ezek több szempontból is különbözhetnek, az egyik fő különbség a kamatperiódus. Kamatperiódus alatt olyan időszakot kell érteni, amely alatt a kamat mértéke változatlan. Jellemzően minél hosszabb a kamatperiódus, annál magasabb a kamat. Hosszabb kamatperiódus esetén a kamatkockázatot a bank viseli, vagyis értelmezhetjük úgy a hosszabb és drágább kamatperiódust, mint egyfajta biztosítást a kamatok kedvezőtlen jövőbeli alakulásával szemben.

milyen célra felvehető hitelösszeget számolhatok a jelzáloghitel kalkulátorban?

Jelzáloghitelt számos hitelcélra lehet igényelni, a lakáshitel kalkulátorban be lehet állítani, hogy milyen célra szeretnéd felhasználni a lakáshitelt. Fel lehet használni lakásvásárlásra, ház építésre, felújításra, korszerűsítésre vagy akár hitelkiváltásra.

mi a különbség a lakáshitel és a jelzáloghitel között?

A lakáshitel egy olyan jelzáloghitel, amit lakáscélra használhatunk fel. Létezik lakáscélú személyi kölcsön, amit szintén lakás célra lehet felhasználni, de nincs ingatlan fedezet bevonása, nincs jelzálog bejegyzés.

mennyi önerő szükséges a lakáshitelhez?

Ingatlan vásárlás, vagy építés esetén forgalmi értékének akár 80%-áig hitelez a Bank. A hitelfelvétel során konkrét ügyfélminősítés alapján határozzuk meg a minimálisan elvárt önerőt.

Az önerőnek része lehet a CSOK is meglévő, illetve vállalt gyermek esetén.

Az önerő része lehet a babaváró hitel 75%-a, amennyiben a lakáshitel igénylés benyújtásához képest kevesebb mint 90 nappal korábban vetted fel a babaváró hitelt. Ha több mint 90 nappal a lakásvásárlás előtt vetted fel a babaváró hitelt, és azt lakás célra félretetted, akkor azt önerőként 100%-ban felhasználhatod.

Kiegészítő ingatlan fedezet is elfogadható önerő forrásaként bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A tájékoztatás nem teljeskörű. Az általános igénylési feltételeket a lakossági hitel termékekhez kapcsolódó "5. sz. függelék a lakossági hitel Hirdetményekhez" című dokumentumban találod. További részletekről érdeklődj hitelszakértőnktől telefonon vagy kérj visszahívást.

milyen futamidővel számolhatok a lakáshitel kalkulátorban?

minimum 1, de akár 30 éves futamidővel is lehet számolni a lakáshitel kalkulátorban. Azonban a maximális futamidő esetében figyelembe kell venni azt, hogy az igénylő a futamidő során nem töltheti be a 75. életévét. Amennyiben mégis betöltené, úgy szüksége lesz egy adóstársbevonására.

számolható államilag támogatott lakáshitel a kalkulátorral?

államilag támogatott hitelek közül a CSOK mellé igényelhető kamattámogatott lakáshitellel számol a lakáshitel kalkulátor. Amennyiben egyéb államilag támogatott hitellel szeretnél kalkulálni látogass el „állami támogatások” oldalunkra.