ismerkedj meg a befektetések világával!

 • minden, amit a befektetésekről tudni érdemes
 • segítünk, hogyan vágj bele
 • nézd meg, mely termékekkel indulhatsz el
 • töltsd le befektetési kisokosunkat
 • olvasd be a QR kódot mobiloddal és indítsd el a rendszeres befektetést
ismerkedj meg a befektetések világával!
&TE? Tudod, hogy milyen főbb hibákat követünk el befektetőként? Hallgasd meg szakértőinket!

ha még több információra van szükséged a befektetésekről, nézd meg az alábbi videókat

betét, állampapír, befektetés

A pénzügyi tudatosság életünk fontos része. Ahhoz, hogy mindennapjaid anyagi biztonságát meg tudd teremteni, fontos, hogy tisztában legyél pénzügyi helyzeteddel, céljaiddal. Legyél felkészült, ismerd meg, hogyan érdemes elindulnod, ha pénzed értékét meg szeretnéd őrizni.

a tudatos pénzügyi tervezés 4 lépése

A tudatos pénzügyi tervezés első fontos lépése, hogy tisztában legyél azzal, hogy

 • egy átlagos hónapban mennyi a bevételed és mennyi a kiadásod
 • korábbi megtakarításaidnak köszönhetően mekkora vagyonnal rendelkezel
 • ezeket a megtakarításokat hol és miben tartod

Nagyon sok területen, így a befektetések világában is érdemes célokat meghatároznod, ezekhez időtartamot is rendelned, így nagyobb lehet az elköteleződésed a folyamatos megtakarítás mellett, kézzel foghatóvá válik az erőfeszítésed is.

Ahhoz, hogy a pénzügyek terén is bővítsd ismereteid, figyelmedbe ajánljuk trendmonitor oldalunkat, ahol cikkeken, illetve podcast adásokon keresztül informálódhatsz elsősorban piaci aktualitásokról és a K&H Csoport befektetési megoldásairól. 
Ha inkább személyesen érdeklődnél, kérj visszahívást vagy foglalj időpontot valamelyik személyes ügyfélpontunkra, ahol szakértő kollégáink segítenek eligazodni a befektetések világában.

A tudatos pénzügyi tervezés nem egyszeri feladat, hiszen jövedelmed, kiadási szokásaid változhatnak, így érdemes folyamatosan felülvizsgálnod pénzügyi helyzetedet, céljaidat, figyelve arra, hogy megteremtsd életed pénzügyi biztonságát.

válaszd ki a neked legmegfelelőbb módot a befektetés elindítására

tájékozódás

Megnézheted összefoglaló videónkat a rendszeres befektetésről, illetve honlapunkon itt érsz el bővebb információt.

termékválasztás

Kiválaszthatod, hogy melyik befektetési jegyet szeretnéd megvásárolni. A döntésben segítségedre lesznek a termékkártyán elérhető dokumentumok.

értékpapírszámla nyitás

A K&H mobilbankon keresztül is megnyithatod értékpapírszámládat, amelyhez szükségünk lesz az adóazonosító jeledre.

kérdőív kitöltése

Lehetőséged van kitölteni egy, az általad választott termékhez kapcsolódó kérdőívet. A kérdőív kitöltése nem kötelező, viszont ha ezt nem teszed meg, akkor nem tudjuk vizsgálni, hogy megfelelő-e számodra a termék!

befektetésed elindítása

Utolsó lépésként nincs más hátra, mint elindítani a befektetésed és kitartani döntésed mellett (minden befektetésnek van egy ajánlott tartási ideje, ami alatt a befektetés értéke ingadozhat).

Google Play Áruház  App Store

rendszeres befektetés mobilon QR kód

számlanyitás fiókban

Ahhoz, hogy e-bankon tudj befektetni, értékpapírszámlát kell nyitnod, ezt megteheted bármelyik személyes ügyfélpontunkon.

tájékoztatási forma választása

Kiválaszthatod, hogy elektronikusan akarod-e megismerni a termékek dokumentumait, vagy papír alapú tájékoztatást kérsz személyes ügyfélpontunkon.

termékválasztás és összegmegadás

Kiválaszthatod, milyen típusú terméket, milyen összegben szeretnél venni: befektetési alapot egyösszegben vagy rendszeresen, állampapírt, esetleg részvényt.

kérdőív kitöltése

Lehetőséged van kitölteni egy, az általad választott termékhez kapcsolódó kérdőívet. A kérdőív kitöltése nem kötelező, viszont ha ezt nem teszed meg, akkor nem tudjuk vizsgálni, hogy megfelelő-e számodra a termék!

befektetésed elindítása

Utolsó lépésként nincs más hátra, mint elindítani a befektetésed és kitartani döntésed mellett (minden befektetésnek van egy ajánlott tartási ideje, ami alatt a befektetés értéke ingadozhat).

tájékozódás

Tanácsadóinkkal közösen pénzügyi helyzetedet és befektetési céljaidat tekintitek át és átbeszélitek, hogy mekkora összeget, milyen időtávra, milyen kockázati szint mellett tudsz és szeretnél befektetni.

kérdőívek kitöltése

Ahhoz, hogy befektetési tanácsot adhassunk neked, személyes ügyfélpontunkon kérdőívet kell kitöltened, amely alapján megállapítjuk, hogy

 • mik a befektetési céljaid
 • milyen a pénzügyi helyzeted
 • milyen a kockázatviselési hajlandóságod
 • van-e befektetésekkel kapcsolatos tapasztalatod és ismereted

termékválasztás

A kérdőívben megadott válaszaid alapján a számodra elérhető és alkalmas termékek közül tanácsadó segítségével kiválaszthatod a neked leginkább megfelelő terméket.

értékpapírszámla nyitás

Legyél új vagy régi ügyfél, a befektetéshez elengedhetetlen, hogy rendelkezz megfelelő értékpapírszámlával, amelyen elkülönítheted a befektetni kívánt összeget és számon tarthatod az értékpapírjaidat. Ezt akár személyes ügyfélpontunkon helyben meg tudod nyitni.

befektetésed elindítása

Ezek után nincs más hátra, mint elindítani a befektetésed és kitartani döntésed mellett (minden befektetésnek van egy ajánlott tartási ideje, ami alatt a befektetés értéke ingadozhat).

TE & a megtakarítások egyszerűen & miért tegnap kezdd el című online rendezvényünk felvétele

hallgasd meg TE is és kerülj közelebb a befektetések világához szakértőinkkel

befektetésekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések

mi is az a befektetési alap?

Egy olyan megtakarítási forma, amelyhez az alap által kibocsátott befektetési jegyek megvásárlásával csatlakozhatsz. A befektetési jegyed arányában tulajdonosa leszel a befektetési alapnak és jogosult leszel – befektetési jegyeid arányában – az alap által elért hozamra. Az alap fektethet bankbetétekbe, kötvényekbe, részvényekbe, devizákba a befektetési politikától függően és az abban meghatározott mértékben. 

mi a különbség a befektetés és a megtakarítás között?

Ha a havi jövedelmedet nem költöd el teljes mértékben, akkor a hónap végén az el nem költött pénz megtakarításként jelenik meg, amelyet félre tehetsz egy előre meghatározott célra vagy akár váratlan kiadásokra. Ha befektetésben gondolkodsz, akkor felhalmozott pénzedet különböző piacokon, különféle pénzügyi termékekbe fektetheted be. A Bank kínálatában leggyakrabban előforduló befektetések a befektetési alapok. A befektetések esetében a hozamod az aktuális piacokon kialakuló árfolyamok alakulásától függ. 

miért érdemes befektetned a pénzedet?

Az infláció minden megtakarítás vásárlóértékét automatikusan csökkenti. Ha befekteted a pénzed  elsősorban olyan eszközökbe, amelyek rendelkeznek megfelelő hozampotenciállal, akkor reális esélyed van arra, hogy a befektés hozamával megőrizhesd pénzed vásárlóértékét.

rövid- vagy hosszútávú befektetést indíts kezdőként?

A befektetések világa összetett, első lépésként érdemes megismerned a befektetéseket meghatározó tényezőket. Kezdőként fordulhatsz a rövidebb futamidejű befektetések felé, vagy elindulhatsz rendszeres befektetéssel, gyarapítva vagyonod lépésről lépésre. Később, és ahogy egyre tapasztaltabb leszel, mehetsz tovább a hosszabb távú, akár kockázatosabb befektetések irányába. 

mennyi pénzzel indíthatsz befektetést kezdőként?

A befektetni kívánt összeg függ attól, hogy:

 • mekkora összeg áll rendelkezésedre,
 • mennyi idő után lesz szükséged a pénzedre és
 • mekkora kockázatot vagy hajlandó vállalni.

Kezdőként, ha kis lépésekkel szeretnéd vagyonod gyarapítani, a rendszeres befektetés jó kezdet lehet, amelyet már havi 5 000 forinttal is elindíthatsz. 

milyen tévhitekkel találkozhatsz kezdő befektetőként?

1. A befektetés csak a gazdagok privilégiuma

Nem szükséges nagy összegekben gondolkodnod, egy rendszeres befektetést akár már havi 5 000 forinttal is elindíthatsz.

2. A befektetéshez komoly háttértudásra van szükség

Nem jön rosszul, ha van háttértudásod, de anélkül is el tudod kezdeni a befektetést, mert  tanácsadóink segítenek a megfelelő befektetési döntések meghozatalában, ráadásul honlapunkon és trendmonitor oldalunkon hasznos információkat találsz a befektetési lehetőségekről.

3. Biztosan meg fogom találni a megfelelő beszállási pontot

A befektetések terén az időzítés a legnehezebb feladat. Még a befektetésben profik is csak ritkán tudják eltalálni a piac alját vagy a tetejét. A legjobb be- és kiszállási pontok keresésénél sokkal hasznosabb, ha megfelelően összerakott portfóliód (több típusú befektetésed) van, amit a rendszeres vételekkel időről időre bővíthetsz. Hosszabb távon ezzel a módszerrel jobban tudod növelni vagyonodat, mint a be- és kiszállási pontok keresésével.

4. A kötvények teljesen hozam nélküli befektetések

Előfordulhatnak olyan időszakok, amikor a kötvények hozama tényleg nagyon alacsony és a portfólión belül nem tudnak érdemben hozzájárulni a teljesítményhez, de az esetek nagy részében azonban ezek a papírok is kecsegtethetnek magasabb hozammal. Ráadásul a kötvényeknek a portfólión belül nagyon fontos kiegyensúlyozó szerepük van, hiszen részvénypiaci visszaeséskor tompíthatják az értékcsökkenést.

rendszeres vagy egyösszegű befektetési alap

a rendszeres befektetés illik hozzád, ha:

 • a jövedelmedből havonta tetszőleges összeget meg tudsz takarítani
 • nincs még befektetésed, de szeretnél a jövődre félretenni
 • nem szeretnél a havonta ismétlődő tranzakciókkal foglalkozni, élvezni szeretnéd az automatikus befektetés kényelmét
 • szeretnéd látni, ahogy hónapról hónapra gyűlik a vagyonod
 • a bankszámla kamatnál nagyobb hozamra vágysz

egyösszegű befektetés illik hozzád, ha:

 • nagyobb összegű pénzhez jutottál
 • a számládon felhalmozott pénzzel szeretnél egy gondosan összeállított befektetési portfóliót kialakítani
 • a folyószámlán tartás helyett, a kockázatvállalási hajlandóságodnak megfelelő hozamot szeretnél elérni

megtakarítási életbiztosítás illik hozzád, ha:

 • közép és hosszú távú célod megvalósítása érdekében takarítanál meg 
 • rendszeresen vagy egyösszegben fektetnél be
 • élethelyzetedhez igazított baleset-, és egészségbiztosítási védelmet keresel
 • szeretnéd kihasználni a széles befektetési lehetőségeket

megtakarítási számla illik hozzád, ha:

 • a jövedelmedből havonta egy kisebb összeget rendszeresen meg tudsz takarítani
 • a lekötött betétnél vagy a bankszámlád kamatánál kedvezőbb kamatot szeretnél
 • rugalmas megtakarítást szeretnél
 • különféle célokra szeretnél pénzt félretenni

& TE? elindítanád rendszeres befektetésed, de nincs még nálunk bankszámlád?

befektetnél? vedd fel velünk a kapcsolatot

KiberPajzs
Vértezd fel magad a kibercsalásokkal szemben, látogass el a KiberPajzs honlapra! (kiberpajzs.hu)

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen tájékoztató marketingjellegű közleménynek minősül és nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termék, szolgáltatás részletes leírását, kondícióit a vonatkozó Szerződés, a lakossági bankszámla, betétszámla, és lekötött betét termékek Általános szerződési feltételei, a bankkártya és hitelkártya szolgáltatások Általános szerződési feltételei, a lakossági hitelek Általános szerződési feltételei, az elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetmény, a K&H betéti bankkártya és hitelkártya természetes személyek részére hirdetmények, a K&H forint folyószámlahitel hirdetmény, a Befektetési és kiegészítő szolgáltatások Üzletszabályzata, a befektetési szolgáltatások és értékpapír műveletek díjhirdetménye tartalmazza. A befektetési alapok kezelője a KBC Asset Management N.V. A biztosítást a K&H Biztosító Zrt. nyújtja. A biztosítás feltételeit a vonatkozó biztosítási feltételek tartalmazza. A Bank a kondíciók megváltoztatásának jogát fenntartja.
kapcsolat