K&H biztostárs utasbiztosítások

utazz gondtalanul!

 • K&H mobilbankban is megkötheted
 • magas biztosítási összegekkel, széles körű biztosítási fedezettel
 • egyszeri kiutazásra
K&H biztostárs utasbiztosítások

utazásra vonatkozó információk a járvány ideje alatt

Utasbiztosításunk a járványhelyzettől függetlenül továbbra is érvényes a világ minden országában a szerződési feltételek szerint.

Utasbiztosításunk a COVID-19 megbetegedéssel összefüggő károkat is téríti, amennyiben a Biztosított rendelkezik védettségi igazolvánnyal és papíralapú oltási igazolással, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha a 18 év alatti Biztosított védettségi igazolvánnyal rendelkező felügyelete alatt áll.

Melyik országban fogadják el a védettségi igazolványt? A Külügyminisztérium oldalán megtalálod

Tele vagy még kérdésekkel? A gyakran ismételt kérdések között mindent megtalálsz. Ha további kérdésed van, hívj minket, segítünk: +36 1 468 8228

elolvasom a gyakori kérdéseket

K&H mobilbankban is köthetsz utasbiztosítást. Gyorsan, egyszerűen! 

google sotre  apple

részletek

megéri nálunk utasbiztosítást kötni!

 • számos kedvezményt igénybe vehetsz a K&H biztostárs utasbiztosításhoz
  • 30% gyermekkedvezmény 18 év alatti gyermek részére
  • 10% családi kedvezmény legalább 1, de legfeljebb 5 18 év alatti gyermek és legalább 1, de legfeljebb 3 felnőtt együttutazása esetén

  • 10% csoportos kedvezmény legalább 10 fős csoport azonos időtartamra és úticéllal történő együtt utazása esetén

az igényeidhez alkalmazkodva

 • utasbiztosítás már 9 féle utazási célnak megfelelően megköthető online, minden esetben alap, emelt és ideál díjcsomagok közül választhatsz
 • a biztosítások tartalmaznak egészségügyi, utazási és jogvédelmi segítségnyújtást és biztosítást, baleset-biztosítást, poggyászbiztosítást és személyi felelősségbiztosítást
 • az utasbiztosítások poggyász fedezete kiterjed a sporteszközökre is
 • a biztosítási fedezet pótdíj fizetése nélkül is kiterjed a síelésre
 • pótdíj fizetése ellenében a K&H biztostárs utasbiztosítás fedezete kiterjeszthető meghatározott veszélyes sportok hobbi szinten való űzésére és búvárkodásra is (ezen fedezetek pótdíját az online köthető veszélyes sport, illetve búvár utasbiztosítások már tartalmazzák)
 • a biztosításokhoz bárhonnan, a nap 24 órájában hívható segítségnyújtási szolgáltatás kapcsolódik
 • a biztosítás területi hatálya a világ összes országa, kivéve Magyarország, valamint, ha a biztosított külföldi állampolgár az ő állandó lakóhelye szerinti ország; Európára pótdíj megfizetése nélkül, Európán kívüli utazás esetén 50%, de USA, Kanada, Brazília, Ausztrália, Izrael területére történő utazás esetén 100%-os pótdíj megfizetése mellett köthető
 • 65 évnél idősebb biztosított 100%-os pótdíj ellenében maximum 90 napra köthet utasbiztosítást

A termékről részletesen a K&H biztostárs utasbiztosítások szerződési feltételeiben olvashatsz.

mire figyelj?

 kattints a képre a nagyobb méret érdekében

kinek ajánljuk?

 • mindenkinek, aki magán vagy vállalati céllal utazik külföldre

kapcsolódó dokumentumok

K&H biztostárs utazási segítségnyújtás és biztosítás szerződéses dokumentáció

gyakran ismételt kérdések

érvényes az utasbiztosításom a covid 19-el kapcsolatos megbetegedés esetén is?

Igen, ha a Biztosított rendelkezik védettségi igazolvánnyal és papíralapú oltási igazolvánnyal, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha a 18 év alatti Biztosított védettségi igazolvánnyal rendelkező felügyelete alatt áll, illetve az nem egy a világjárványon kívüli egyéb ok miatt (például fegyveres összetűzések, háborús cselekmények, természeti katasztrófák)„utazásra nem javasolt” országban következik be.

karanténba vont területeken is érvényes az utasbiztosításom?

Érvényes abban az esetben, ha a biztosítási esemény nem egy, a világjárványon kívüli egyéb ok miatt „utazásra nem javasolt országban” történik.
Az adott területre vonatkozó be- és kiutazási karantént csak hatóság rendelhet el és szintén hatóság oldhatja azt fel. Ha az utas karanténba kerül, együttműködési kötelezettség terheli. Pusztán a karanténba kerülés ténye nem jelent szolgáltatási kötelezettséget a biztosító részéről (nem minősül biztosítási eseménynek a biztosítási feltételek szerint), emiatt tehát a biztosító nem nyújt kártérítést, szolgáltatást. (Ilyen költség lehet pl. a meghosszabbított szállodai tartózkodás vagy a hazautazás többletköltsége). Ellenben ilyen esetben fennáll a biztosító szolgáltatási kötelezettsége, ha pl. a koronavírus miatt vagy egyéb okból kifolyólag sürgősségi orvosi ellátásra szorul a biztosított ügyfél, vagy ha egyéb, a biztosítási feltételekben nevesített esemény történik a kockázatviselés időtartama alatt.

ha az elutazásom után módosítja a célország besorolását a Külügyminisztérium a világjárványon kívüli egyéb ok miatt, utazásra nem javasolt országra, akkor is érvényes a biztosításom?

A beutazás napján szükséges vizsgálni, hogy az ország nincs-e az „utazásra nem javasolt országok” közt. Ha már a külföldi tartózkodás alatt kerül átsorolásra, abban az esetben a biztosítás térít.

meg lehet hosszabbítani az utasbiztosításomat?

Amennyiben az adott területre elrendelt karantén miatt nem tud visszautazni Magyarországra az utasbiztosításának érvényessége alatt, akkor a telefonos ügyfélszolgálatunk segítséget nyújt az utasbiztosítás meghosszabbításával kapcsolatban az alábbi feltételekkel:

 • ha az utazás első napjától folyamatosan hatályos biztosítási szerződése van
 • az új szerződés az előző szerződéssel folytatólagosan jön létre
 • a lejárt és a folytatólagos szerződés ugyanolyan típusú utasbiztosítás
 • ha a két szerződés kockázatviselési tartama nem haladja meg az eredeti szerződésben meghatározott maximális időtartamot
 • telefonszám: +36 1/20/30/70 335 3355, 4. menüpont

lehet-e töröltetni az utasbiztosításomat?

Amennyiben egy korábban megvásárolt utasbiztosítását nem veszi igénybe, mert nem utazik el, a szerződés kockázatba lépése előtt bármikor lemondhatja azt, a biztosító a díjat teljes mértékben visszatéríti. Fontos, hogy az ügyfél utasbiztosítás törlésre vonatkozó kérését még a biztosítás kockázatviselésének megkezdődése (a tervezett utazás első napja) előtt jelezze a biztosító felé.

van Európai Egészségügyi Kártyám (EEK), akkor is szükségem van utasbiztosításra?

Az Európai Egészségügyi Kártya nem feltétlenül elég felmerülő költségei megtérítésére.

Az EEK kártya számos esetben csak korlátozottan használható, csak a helyi TB-vel szerződött szolgáltatók fogadják el, nem biztosít teljes ellátást és teljes költségmentességet a felmerülő költségekkel szemben.

Az EEK kártya segítségével a magyar utazó ahhoz a szolgáltatáshoz juthat hozzá ingyenesen, amelyet az adott uniós tagállam a saját olyan állampolgárának biztosít, aki nem rendelkezik magán egészségbiztosítással.

ki dönti el, hogy melyik orvoshoz kell fordulnom, és ott milyen ellátásra tarthatok igényt?

A biztosító/asszisztencia-szolgáltató segít megtalálni az ellátási szükségletnek megfelelő szakorvost, amelynek során a szükséghez, és az igényekhez mérten maximálisan igyekszik figyelembe venni a biztosított preferenciáit (terület, időpont). Azt pedig, hogy adott esetben Ön milyen szolgáltatásokra jogosult (pl. sofőr küldése, hozzátartozó kiutazása költségének megtérítése) mindig a megkötött biztosítás tartalma határozza meg. Ennek pontos részleteit a szerződésben találja meg.

ha külföldre utazom a biztosításból nem kizárt országok valamelyikébe, de mégis koronavírussal fertőződöm, utasbiztosításom fedezi-e a nem tervezett kint tartózkodásom költségeit?

Igen, a szerződési feltételekben foglaltak szerint, ha a Biztosított rendelkezik védettségi igazolvánnyal és papíralapú oltási igazolvánnyal, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha a 18 év alatti Biztosított védettségi igazolvánnyal rendelkező felügyelete alatt áll.

ha külföldre utazom a biztosításból nem kizárt országok valamelyikébe, de mégis megfertőződöm, utasbiztosításom fedezi-e az orvosi kezelésem költségeit?

feltételekben foglaltak szerint, ha a Biztosított rendelkezik védettségi igazolvánnyal és papíralapú oltási igazolvánnyal, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha a 18 év alatti Biztosított védettségi igazolvánnyal rendelkező felügyelete alatt áll.

ha külföldre utazom a biztosításból nem kizárt országok valamelyikébe, de mégis megfertőződöm, utasbiztosításom fedezi-e hazaszállításom költségeit, ha az nem megoldható az eltervezett módon?

Igen, a szerződési feltételekben foglaltak szerint, ha a Biztosított rendelkezik védettségi igazolvánnyal és papíralapú oltási igazolással, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha a 18 év alatti Biztosított védettségi igazolvánnyal rendelkező felügyelete alatt áll.

Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek részletes leírását a biztosítási szerződési feltételek tartalmazzák, amelyek megismerhetők a K&H Biztosító irodáiban, a K&H Bank fiókjaiban és jelen oldalon. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja.