személyi kölcsönök

gyakran ismételt kérdések

K&H-s ügyfél vagyok, kaphatok valamilyen kedvezményt?

K&H személyi kölcsön esetén 1% a kamatkedvezmény mértéke, amennyiben K&H bankszámládra legalább havi nettó 150 000 forint összegű átutalás érkezik.

K&H kiemelt személyi kölcsön esetén 2% a kamatkedvezmény mértéke, ha K&H bankszámládra legalább havi nettó 400 000 forint összegű átutalás érkezik.

van-e alsó, illetve felső korhatár a személyi kölcsön igényléshez?

Igen, a kölcsönt csak akkor veheted igénybe, ha már betöltötted a 18. életéved. Ha életkorod a személyi kölcsön lejáratakor eléri vagy meghaladja a 65 életévet, akkor a Bank adóstárs bevonását írhatja elő.

ha más banknál vezetem a lakossági bankszámlámat, igényelhetek kölcsönt?

Igen, ebben az esetben a törlesztőrészlet teljesítésére ingyenesen igénybe vehető, kizárólag a kölcsön törlesztésére létrehozott számlát nyitunk a számodra.

Azonban, ha a K&H Banknál lakossági betéti számlát nyitsz, és a legalább havi nettó 150 ezer forintot elérő átutalás érkezik erre a K&H bankszámládra, akkora teljes futamidő alatt, átutalási kedvezményben részesülhetsz. További feltétel még a kedvezmény igénybevételéhez, hogy erről a számláról törleszd a kölcsönöd. Az átutalási kamatkedvezmény mértéke K&H kiemelt személyi kölcsön esetén 2%, K&H személyi kölcsön esetén 1%.

külföldi munkaviszonyom van, igényelhetek kölcsönt?

Igen, igényelhetsz, amennyiben állandó magyarországi lakóhellyel rendelkezel.

vállalkozó vagyok, igényelhetek K&H személyi kölcsönt?

Egyéni vállalkozó, vállalkozás esetében követelmények az alábbiak:

  • legalább 12 hónapja működjön egyéni vállalkozás, és legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezzen
  • a vállalkozás nem állhat felszámolás, végelszámolás és csődeljárás, valamint folyamatban zajló végrehajtás alatt
  • a vállalkozás előző évi adózott eredménye nem lehet negatív.

Fontos tudnod, hogy K&H személyi kölcsönt magánszemélyként magáncélra veheted fel, ez nem üzleti célú kölcsön.

mi a THM?

A különböző ajánlatok összehasonlítására, az ügyfél megfelelő tájékoztatására szolgáló mutatószám.  A THM (Teljes Hiteldíjmutató) százalékos formában mutatja a kölcsön kamata, valamint a kölcsönhöz kapcsolódó további, az igényléshez, folyósításhoz köthető, bank felé fizetendő költségek, díjak összességét a teljes kölcsönösszeghez viszonyítva. Vannak olyan költségek, melyeket a THM nem tartalmaz, ilyenek például  a késedelmi kamat, előtörlesztési díj vagy a futamidő hosszabbítás költsége. A THM-ben megjelenített költségek, díjak körét jogszabály* határozza meg.

*83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről

hogyan igényelhetek online személyi kölcsönt?

Azon K&H ügyfelek, akik legalább 6 hónapja K&H-s bankszámlájukra utaltatják a jövedelmüket és számlájukat egyedül használják, online is igényelhetnek személyi kölcsönt a K&H e-bankban és a K&H mobilbankban. Mindkét e-csatornán a hitelek menü, „személyi kölcsön igénylés” alpontjában tudjátok elindítani az igénylést. Nagyon gyors, akár 5 percen belül megigényelheted a kölcsönt, 100% papírmentes és azonnal a számládon a pénz

Az online igénylésnek feltételei vannak, a tájékoztatás nem teljes körű.

meglévő hitelekkel kapcsolatos ügyintézés