hitelkalkulátor 2022

válassz hitelt céljaid szerint!

akár 120 000 forintot vihetsz haza jóváírási akcióink keretében

 • ha 2022. május 13-tól az akció visszavonásáig K&H babaváró hitelt igényelsz, és
 • a megkötött babaváró hitelszerződés alapján folyósított hitelösszeg eléri a 10 millió forintot

Az akció szerinti jóváírásra a folyósítás naptári negyedévét követő hónapban kerül sor.

az akcióban részt vevő hitel:

 • K&H babaváró hitel THM (kamattámogatással): 0,6%
 • K&H babaváró hitel THM (kamattámogatás nélkül): 9,1%

további részletek az alábbi linken.

gyakran ismételt kérdések

mit számít ki a hitelkalkulátor?

az előre megadott paraméterek alapján, a hitelkalkulátor megmutatja, hogy mekkora a kiválasztott hitelösszeg havi törlesztőrészlete, milyen kamatra, és THM-re számíthatsz, illetve mennyi a teljes visszafizetendő összeg a futamidő végével, és a kamatkedvezményekkel mekkora összeget takaríthatsz meg.

milyen célokra számolhatok hitelt a hitelkalkulátorban?

a K&H hitelkalkulátorban lakásvásárlásra, lakásépítésre, felújításra, korszerűsítésre, mindennapi kiadásoka, autóvásárlásra, hitelkiváltásra, szabad felhasználású hitelekre tudsz  kalkulálni.

hogyan működik a hitelkalkulátor?

 1. a kalkulátor tetején először válaszd ki a legördülő menüből, hogy milyen célból szeretnél felvenni hitelt
 2. add meg, hogy kívánsz-e bevonni ingatlanfedezetet a hiteligénylés során. Ha nem szeretnél ingatlanfedezetű hitelt, add meg, hogy melyik jövedelem kategóriába tartozol.

  és már meg is mutatja az eredményeket a hitelkalkulátor.
   
 3. a csúszkák segítségével tudod módosítani a hitelösszeget és a futamidőt
 4. válaszd ki, hogy milyen kedvezményeket szeretnél igénybe venni

Ingatlanfedezetes hitelek esetén az eredményeket le tudod szűrni a kamatrögzítés ideje és a hiteltípus alapján is.
Az eredmények között a hitel nevére kattintva további információt kaphatsz az adott hitelről, a sárga gombra kattintva pedig visszahívást is kérhetsz.

milyen előnyei vannak, ha hitelkalkulátorral számolok?

a hitelkalkulátorral lehetőséged van összehasonlítani a különböző hiteleket, segít abban, hogy tervezni tudj a rendszeres kiadásokkal, illetve könnyebben ki tudod választani, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb hiteltípus.

mi mit jelent a hitelkalkulátorban?

futamidő

Futamidőnek nevezzük azt az időszakot, mely alatt a kölcsönt vissza kell fizetni, vagyis a kölcsön folyósítása és a lejárata közötti időtartamot. 

havi törlesztő

A havi törlesztő a felvett hitel után fizetendő kamat, kezelési költség és tőketörlesztés együttese.

teljes hiteldíj-mutató (THM)

A THM százalékos formában mutatja a hitelkamatot és az azon felüli, bizonyos igényléshez, folyósításhoz köthető, bankok felé fizetendő költségeket, díjakat. A THM-ben nem megjelenített költségek, díjak körét jogszabály határozza meg.

kamatperiódus

Kamatperiódus alatt olyan időszakot kell érteni, amely alatt a kamat mértéke változatlan.

éves kamat

A hitel igénybevételének ára, amelynek megfizetésére a hiteligénylő köteles. A hitelkamat mértéke százalékos formában kerül meghatározásra – éves kamatláb formájában – és a kamatperiódusként meghatározott időszakon belül nem módosul.

teljes visszafizetendő összeg

A teljes visszafizetendő összeg tartalmazza a futamidő végéig fizetendő törlesztőrészleteket és a hitel igénylésével kapcsolatban felmerülő valamennyi kamat-, díj- és kezelési költséget.

megtakarítás kamatkedvezménnyel

A teljes visszafizetendő összeg ennyivel lesz kevesebb a kalkulátorban megjelölt kedvezmények igénybevétele esetén.

reprezentatív példa K&H kiemelt személyi kölcsön szabad felhasználásra esetén:
minimum havi nettó 300 ezer forintos jövedelem igazolása mellett, 3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási kamatkedvezménnyel számított, a teljes futamidő alatt fix, éves 9,99% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 63 726 forint, a teljes visszafizetendő összeg 3 881 160 forint, a hiteldíj 881 160 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 57 600 forint, THM: 11,3%.
reprezentatív példa K&H személyi kölcsön szabad felhasználásra esetén:
3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási kamatkedvezménnyel számított, a teljes futamidő alatt fix, éves 14,99% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 71 354 forint, a teljes visszafizetendő összeg 4 338 840 forint, a hiteldíj 1 338 840 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 57 600 forint, THM: 16,9%.
reprezentatív példa K&H minősített fogyasztóbarát lakáshitel 5 éves kamatperiódus esetén:
5 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási és vagyonbiztosítási kamatkedvezménnyel számított, 60 hónapra rögzített (5 éves kamatrögzítésű), éves 7,04% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 38 885 forint, a teljes visszafizetendő összeg 9 485 400 forint, a hiteldíj 4 485 400 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 153 000 forint, THM: 7,5%.  A hitelt a K&H bank nyújtja. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog, illetve elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.

mennyi lakáshitelt kaphatok? számold ki most