hitel kalkulátor

Az elmúlt hónapban több mint
150 ezer felhasználó kalkulált.
Hitelajánlatok keresése
Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot, lefuttatunk egy gyors keresést.
Türelem, ez eltart pár másodpercig...
forint
forint/hónap
forint/hónap
forint/hónap
forint/hónap
forint/hónap
forint/hónap

akár 100 000 forintot vihetsz haza jóváírási akciónk keretében

100 000 forint jár Neked, ha

 • 2021. június 1.–2021. augusztus 31. között
 • K&H lakáscélú jelzáloghitelt vagy babaváró hitelt igényelsz, és
 • 2021. év végéig megtörténik a hitel folyósítása, továbbá
 • a hitelösszeg együttesen eléri vagy meghaladja a 10 millió forintot
 • üzleti, illetve minősített fogyasztóbarát lakáshitel esetén vállalnod kell az átutalási kamatkedvezmény feltételeit
 • a jóváírás 2022 januárjában lesz

Az akcióban részt vevő hitelek:

 • K&H lakáshitelek THM: 4,27,7%
 • K&H minősített fogyasztóbarát lakáshitel THM: 4,57,5%
 • K&H kamattámogatott lakáshitel THM: 3,3%
 • K&H felújítási hitel állami támogatással THM: 3,1%
 • K&H babaváró hitel THM (kamattámogatással): 0,5%
 • K&H babaváró hitel THM (kamattámogatás nélkül): 6,2%

mi mit jelent a lakáshitel kalkulátorban

futamidő

Futamidőnek nevezzük azt az időszakot, mely alatt a kölcsönt vissza kell fizetni, vagyis a kölcsön folyósítása és a lejárata közötti időtartamot.

havi törlesztő

A havi törlesztő a felvett hitel után fizetendő kamat, kezelési költség és tőketörlesztés együttes, kölcsönszerződésben meghatározott rendszerességgel (legtöbbször havi) és összegben a futamidő alatt fizetendő összeg.

teljes hiteldíj-mutató (THM)

A különböző ajánlatok összehasonlítására, az ügyfél megfelelő tájékoztatására szolgál.  A THM egy értékben, százalékos formában mutatja a hitelkamatot és az azon felüli bizonyos, igényléshez, folyósításhoz köthető, bankok felé fizetendő költségeket, díjakat. Vannak olyan költségek, melyeket a THM nem tartalmaz, ilyenek például, de nem kizárólagosan  a késedelmi kamat, a közjegyzői díj és a futamidő hosszabbítás költsége. A THM-ben nem megjelenített költségek, díjak körét jogszabály határozza meg.

kamatperiódus

Kamatperiódus alatt olyan időszakot kell érteni, amely alatt a kamat mértéke változatlan. Jellemzően minél hosszabb a kamatperiódus, annál magasabb a kamat. Hosszabb kamatperiódus esetén a kamatkockázatot a bank viseli, vagyis értelmezhetjük úgy a hosszabb és drágább kamatperiódust, mint egyfajta biztosítást a kamatok kedvezőtlen jövőbeli alakulásával szemben.

éves kamat

A hitel igénybevételének ára, amelynek megfizetésére a hiteligénylő köteles. A hitelkamat mértéke százalékos formában kerül meghatározásra – éves kamatláb formájában – és a kamatperiódusként meghatározott időszakon belül nem módosul.

teljes visszafizetendő összeg

A teljes visszafizetendő összeg tartalmazza a futamidő végéig fizetendő törlesztőrészleteket és a hitel igénylésével kapcsolatban felmerülő valamennyi kamat-, díj- és kezelési költséget. Vannak olyan költségek, melyeket a teljes visszafizetendő összeg nem tartalmaz, mint a késedelmi kamat, a közjegyzői díj és a futamidő hosszabbítás költsége.

megtakarítás kamatkedvezménnyel

A teljes visszafizetendő összeg ennyivel lesz kevesebb a kalkulátorban megjelölt kedvezmények igénybevétele esetén: átutalási kedvezmény (0,5%), K&H életbiztosítási kedvezmény (0,2% K&H életbiztosításra vagy 0,1% törlesztési biztosítás kötése esetén), K&H lakásbiztosítási kedvezmény (0,1%).  A hitelkalkulátor a prémium banki kamatkedvezménnyel nem számol.

kamatperiódusok összehasonlítása

A lakáshitel kalkulátor fix és változó kamatozású hiteleket jelenít meg az eredménysávban. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál ritkábban változik a kamat és ezáltal a törlesztőrészlet.

változó kamatozású hitelek:

Éves, 5 éves, 10 éves változó kamatozású hitelek esetén a kamat és így a törlesztőrészlet is 1, 5 illetve 10 évente változik. 

rögzített kamatozású hitelek

A végig fix 10, 15 illetve 20 éves hiteleknél a kamatperiódus megegyezik a lakáshitel futamidejével.

Amennyiben 500 ezer forint alatti az igénylők havi nettó jövedelme, akkor 
az 1 éves kamatperiódusú lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 25%-át,
az 5 éves kamatperiódus lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 35%-át,
a 10 éves kamatperiódus és a végig fix lakáshitelek havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 50%-át

Amennyiben 500 ezer forintot elérő vagy feletti az igénylők havi nettó jövedelme, akkor 
az 1 éves kamatperiódusú lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 30%-át,
az 5 éves kamatperiódus lakáshitel havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 40%-át,
a 10 éves kamatperiódus és a végig fix lakáshitelek havi törlesztőrészlete a meglévő hitelek törlesztőrészleteivel együtt nem haladhatja meg a nettó jövedelem 60%-át

reprezentatív példa K&H kiemelt személyi kölcsön szabad felhasználásra esetén:
minimum havi nettó 300 ezer forintos jövedelem igazolása mellett, 3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási kamatkedvezménnyel számított, a teljes futamidő alatt fix, éves 7,49% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 60 100 forint, a teljes visszafizetendő összeg 3 661 920 forint, a hiteldíj 661 920 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 55 920 forint, THM: 8,5%.
reprezentatív példa K&H személyi kölcsön szabad felhasználásra esetén:
3 millió forint összegű kölcsön esetén, 60 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási kamatkedvezménnyel számított, a teljes futamidő alatt fix, éves 11,99% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 66 718 forint, a teljes visszafizetendő összeg 4 059 000 forint, a hiteldíj 1 059 000 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 55 920 forint, THM: 13,5%.
reprezentatív példa K&H minősített fogyasztóbarát lakáshitel 5 éves kamatperiódus esetén:
5 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), átutalási és vagyonbiztosítási kamatkedvezménnyel számított, 60 hónapra rögzített (5 éves kamatrögzítésű), éves 3,79% kamatláb mellett a havi törlesztőrészlet 29 749 forint, a teljes visszafizetendő összeg 7 286 040 forint, a hiteldíj 2 286 040 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 146 280 forint, THM: 4,1%.  A hitelt a K&H bank nyújtja. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog, illetve elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.

mennyi lakáshitelt kaphatok? számold ki most