K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

kösd meg pár perc alatt

akár

30%

kedvezmény

kötelező biztosítás kalkulátor
K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

fordulj rá online kedvezményeinkre

3–18%

díjfizetési kedvezmény

18% kedvezmény jár éves díjfizetési gyakoriság esetén
vagy
3%
 kedvezmény féléves díjfizetési gyakoriság esetén

kalkulálok

10–18%

idős gépjármű kedvezmény

akár:
 • 10% kedvezmény motorkerékpárra
 • 18% kedvezmény tehergépkocsira

idős gépjárműved van? számold ki hány százalék kedvezményre vagy jogosult!

kalkulálok

7–15%

hajtóanyag kedvezmény

 • 15% kedvezmény belső égésű motor nélküli, tisztán elektromos meghajtású gépjárműre
 • 7% kedvezmény hibrid hajtóanyagú gépjárműre
kalkulálok

5%

hengerűrtartalom kedvezmény

vedd igénybe 5%-os kedvezményünket, amennyiben a forgalmi engedély adatai alapján a biztosítandó személygépjármű hengerűrtartalma az alábbi tartományok valamelyikébe esik:
 • 1250–1299 cm3
 • 1350–1399 cm3
 • 1550–1599 cm3
kalkulálok

már jelenleg is nálunk van a kötelező biztosításod?

tudd meg, mennyi lesz a jövő évi biztosítási díjad!

van nálunk bankszámlád? így köss a K&H mobilbankban kötelező biztosítást

 • 1. lépj be a K&H mobilbank alkalmazásba, vagy ha még nem vagy K&H mobilbank felhasználó, töltsd le az alkalmazást a mobilodra

  Az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatást [K&H mobilbank] könnyedén letöltheted készülékedtől függően az App Store, vagy a Google Play áruházakból. A letöltést, használatba vételt segítő útmutatónkat itt éred el. Ha beléptél a K&H mobilbankba, lehetőséged van a biztosítások megkötésére is.

  Google Play ÁruházApp Store

 • 2. lépj be a kötelező biztosítás kötés menüpontba

  Egyszerűen csak írj Kate-nek, hogy, ha biztosítást szeretnél kötni. Ha pedig a menüből választanád ki, akkor a biztosítások menüpontban nyomj a kötelező biztosítás kötésre és már kezdheted is a kalkulációt. 
  Fontos: Biztosítást kötni csak akkor tudsz, ha te vagy az üzembentartója (tulajdonosa) a biztosítani kívánt gépjárműnek. Más személy nevére nem tudsz szerződést kötni, hiszen mint a mobilbankod felhasználója, a Te adataid töltődnek be automatikusan szerződéskötéskor. Rendszám nélküli gépjárműre, illetve segédmotoros kerekpárra a K&H mobilbankban nem, de a khdirektbiztositas.hu-n tudsz kötelezőt kötni.

 • 3. töltsd ki az igényfelmérőt

  Add meg a gépjármű rendszámát, a bonus-malus besorolásod és azt, hogy mikor kezdődjön a biztosításod.

  Ha biztosítót váltasz vagy új/használt személygépkocsit vásároltál és az előző személygépkocsid bonus-malus besorolását erre a szerződésre szeretnéd érvényesíteni, akkor válaszd ki a megfelelő bonus-malus besorolást, amelyet az előző biztosításod dokumentumaiból állapíthatsz meg. Az előző biztosítási időszakod bonus-malus besorolása alapján az új szerződésed besorolását az alábbiak szerint állapíthatod meg:

  Ha az előző biztosítási időszakban:

  • nem volt kárkifizetés és legalább 270 napig biztosítva volt a gépjárműved, a besorolás egy osztályt emelkedik
  • nem volt kárkifizetés, de legalább 270 napig nem volt biztosítva a gépjárműved, a besorolás nem változik
  • volt kárkifizetés, a besorolás romlik káronként 2 osztállyal

  A biztosítás kezdete nem lehet korábbi mint a kalkuláció napjának dátuma. Amennyiben biztosítót váltasz ez az évfordulód napja, ha új/használt gépjárművet vásároltál az adásvétel dátuma legyen.

 • 4. olvasd el a feltételeket

  Amennyiben megfelelsz az alábbi feltételeknek lépj tovább, ha nem felelsz meg, akkor a khdirektbiztositas.hu-n  tudod folytatni a szerződéskötést.

  a gépjármű(vet)

  • most vásároltam vagy már bejegyzett üzembentartója vagyok
  • nem használom taxiként vagy személyszállításra
  • nem adom bérbe és nem használom oktatásra
  • a biztosítási időszak alatt nem használom 60 napot meghaladóan külföldön
  • nem jobbkormányos

  az előző

  • szerződésem nem díjnemfizetéssel szűnt meg
  • biztosítási időszakban legfeljebb egy káreseményt okoztam
 • 5. válasz díjfizetési ütemezést

  A díjfizetéshez választhatsz éves vagy negyedéves ütemezést.
  Az első díjat a biztosítás megkötésekor kell kifizetned a mobilbankban elérhető bármelyik bankkártyáddal. A további díjakat banki átutalással várjuk, de a későbbiekben lehetőséged van csoportos beszedési megbízásra, postai csekkre váltani, vagy a K&H ügyfélportálon keresztül bankkártyával kifizetni a díjat.

 • 6. töltsd ki az előzményadatokat

  Amennyiben van előzménybiztosításod, add meg az előző biztosítód nevét és az előző szerződésed kötvényszámát. Ezeket az adatokat az előző biztosításod dokumentumaiból állapíthatod meg.

 • 7. kérj ügyfélportál hozzáférést

  Ha szeretnéd a biztosítással kapcsolatos ügyeidet díjmentesen online intézni a K&H elektronikus ügyfélportálján keresztül, akkor azt itt jelölheted. Az ügyfélportál használatával a papír alapú kommunikációról környezetbarát, elektronikus kommunikációra válthatsz, így nem fogunk postai leveleket küldeni neked.

 • 8. tedd meg a szükséges nyilatkozatokat

  A szerződéskötéshez olvasd el a szerződés dokumentációt és igényfelmérőt, majd fogadd el azokat.
  Ha kértél ügyfélportál hozzáférést itt kell megismerned és elfogadnod a hozzá tartozó feltételeket is.
  Szeretnél értesülni újdonságokról, ajánlatokról és akciókról? Erre itt iratkozhatsz fel.

 • 9. ellenőrizd adataidat

  Nézd át figyelmesen a szerződésed adatait.
  Néhány adaton tudsz módosítani, ha valami nem pontos. Személyes adataidat itt nem tudod változtatni, azt kizárólag a bankfiókban teheted meg.

 • 10. fogadd el a szerződést

  Ha minden adat megfelelő nézd át az ajánlatodat és ügyfélportál igénylés esetén az arra vonatkozó szerződést is.
  Mindent rendben találtál? Nyilatkozz ezek megismeréséről.

 • 11. kösd meg a szerződést és rendezd a díjadat

  Az első díjat a biztosítás megkötésekor kell kifizetned a mobilbankban elérhető bármelyik bankkártyáddal. A díjfizetés után az e-mail címedre megkapod a szerződésed dokumentumait. Ha nem érkeznének meg a dokumentumok, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a +36 1 468 8228-as telefonszámon vagy írj nekünk itt.

gyakori kérdések

mi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és miért jó?

Minden gépjármű üzembentartója köteles a gépjárművel okozott károkat megtéríteni. A kötelező felelősségbiztosítás során a biztosítóval kötött szerződés alapján a gépjárművel okozott károkat a károsult részére a biztosító fogja megtéríteni. Kötelező biztosítási szerződést - jogszabály alapján - kötelező kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani. Így egyszerű mindenkinek: károkozónak és károsultnak egyaránt.

milyen gépjárműre kell kötelező biztosítást kötni?

Minden olyan gépjárműre, ami magyar hatóság által kibocsátott rendszámmal van ellátva, rendszám nélküli járművek esetében pedig akkor, ha a tulajdonos állandó, illetve tartózkodási lakhelye vagy székhelye Magyaroszágon van bejegyezve (ha az üzembentartó és a tulajdonos személye eltérő, akkor az üzembentartónak kell szerződést kötnie).

milyen időtartamra köthető K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés?

A biztosításokat a biztosított kényelme érdekében jellemzően határozatlan időtartamra kötheti meg. A határozatlan időtartamú szerződések esetében a biztosítási időszak egy év, vagyis a szerződést évfordulóra lehet felmondani. A biztosítási időszakon belül - a jogszabályban meghatározott eseteken túl - a szerződés csak a felek közös megegyezésével szüntethető meg.

mikor lehet biztosítót váltani?

Biztosítóváltásra kizárólag a szerződés lejártával vagy évfordulójával van lehetőség. A szerződés felmondásának az évforduló előtt 30 nappal meg kell érkeznie az adott biztosítóhoz.

hol érvényes a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás?

A biztosítási szerződés területi hatálya a tagállamok (az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok és Svájc) területére, valamint a zöldkártya-rendszer azon országainak területére terjed ki, amelynek nemzeti irodájával a Magyar Nemzeti Iroda a belső szabályzatnak megfelelő kétoldalú megállapodást kötött.
Ezen kívüli országba történő belépéskor az illető ország határán felelősségbiztosítási szerződést (határbiztosítást) kell kötni.

milyen gyakorisággal fizethető a biztosítási díj?

A kötelező biztosítás díja fizethető negyedévente, félévente vagy évente. A kötelező biztosítást havi díjfizetéssel nem lehet fizetni. Amennyiben a biztosítási ajánlatban nincs megjelölve fizetési gyakoriság, a Biztosító negyedéves fizetést állíthat be. A díjfizetés gyakoriságától függően kedvezmények járhatnak!

milyen módon fizethető be a biztosítási díj?

A kötelező biztosítás díját többféleképpen, a számodra legmegfelelőbb módon fizetheted be. A legkényelmesebb a csoportos beszedési megbízás, de választható bankkártyás fizetés, átutalás vagy postai csekken történő díjfizetés is. A díjfizetés módjától függően a biztosító kedvezményeket és korrekciót is alkalmazhat. A fizetendő díjrészlet a választott fizetési módtól függetlenül bármikor kiegyenlíthető bankkártyával online a K&H ügyfélportálon:
https://ugyfelportal.kh.hu/online-dijfizetes.

milyen kedvezmények vehetők igénybe a K&H kötelező biztosításhoz?

Számos kedvezménnyel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

 • idős gépjármű kedvezmény:
  Motorkerékpár kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 10%, tehergépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 18% kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó gépjármű gyártási éve 10 vagy több évvel korábbi, mint a szerződés biztosítási időszakának kezdete szerinti naptári év. Egyéb, a fentiekben nem megnevezett gépjármű-kategóriába sorolt gépjármű esetén ez a kedvezmény nem érvényesíthető. A gyártási év a forgalmi engedély adata alapján kerül megállapításra.
 • hengerűrtartalom kedvezmény:
  Személygépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 5% kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó gépjármű hengerűrtartalma az alábbi tartományok valamelyikébe esik:
  • 1250-1299 cm3
  • 1350-1399 cm3
  • 1550-1599 cm3

          A hengerűrtartalom a forgalmi engedély adata alapján kerül megállapításra.

 • hajtóanyag kedvezmény:
  Személygépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 15% kedvezmény érvényesíthető ha a biztosítandó gépjármű tisztán elektromos meghajtású (belső égésű motor nélkül), 7%  kedvezmény érvényesíthető ha a biztosítandó gépjármű hibrid hajtóanyagú.
 • díjfizetési gyakorisági kedvezmény:
 • Határozatlan tartamú szerződés esetén a biztosítási díjból kedvezmény érvényesíthető az alábbiak szerint. A kedvezmény mértéke 18% ha a díjfizetés gyakorisága éves, 3% ha a díjfizetés gyakorisága féléves. Ha a szerződés megkötésére díjnemfizetéssel megszűnt szerződés újrakötése miatt kerül sor, ez a kedvezmény a szerződés első biztosítási időszakában nem alkalmazható.

A kötelező biztosítás megkötésekor igénybe vehető kedvezmények összesített mértéke maximálisan 30%.
A kötelező biztosítás kedvezményeiről részletes leírás a díjtarifában található

mi a teendő káresemény esetén?

A biztosítási esemény bekövetkeztekor a baleset részesei kötelesek átadni egymásnak a személy, a gépjármű és a biztosítási szerződés azonosításához szükséges adatokat. A károsult a káreseményt 30 napon belül köteles bejelenteni a károkozó biztosítójának, míg a károkozó a káreseményt 5 munkanapon belül köteles a biztosítójánál bejelenteni. A biztosító a kárrendezéshez szükséges dokumentumok beérkeztétől számított 15 napon belül, de ezek beérkezése hiányában is köteles a kártérítési igény benyújtásától számított 3 hónapon belül a károsultnak kártérítési javaslatot tenni. Külföldön bekövetkezett káresemény esetén a bejelentés határidejét a hazaérkezéstől kell számítani, a bejelentéssel és szükséges dokumentumokkal kapcsolatosan a lehető leggyorsabban fel kell keresni az érintett biztosító ügyfélszolgálatát.

mennyiben változik a kötelező felelősségbiztosítás díja, ha baleset történik?

A baleset okozójának a következő biztosítási időszak első napjától kezdődően csökkenhet bonus-malus besorolása, és ennek következtében emelkedhet biztosításának díja.
A besorolást az új biztosítási időszakot közvetlenül megelőző biztosítási időszak és az új biztosítási időszak kezdő napjai közötti időtartam kártörténeti adatai alapján állapítják meg.

Ha ezen időszakban a szerződés alapján kártérítési kötelezettség nem vált ismertté és a gépjármű legalább 270 napig biztosítási fedezettel rendelkezett, a besorolás egy osztályt emelkedik. Ha ezen időszakban a szerződés alapján kártérítési kötelezettség nem vált ismertté de a gépjármű nem rendelkezett legalább 270 napig biztosítási fedezettel, a besorolás nem változik. Ha ezen időszakban a szerződés alapján kártérítési kötelezettség ismertté vált, akkor a besorolás romlik.

A besorolás a kártérítési kötelezettségek függvényében az alábbiak szerint változik:

károk száma személygépkocsi, motorkerékpár több gépjármű kategória
0 kár Kiinduló + 1 osztály Kiinduló + 1 osztály
1 kár Kiinduló – 2 osztály Kiinduló – 1 osztály
2 kár Kiinduló – 4 osztály Kiinduló – 2 osztály
3 kár Kiinduló – 6 osztály Kiinduló – 3 osztály
4 kár M04 Kiinduló – 4 osztály

hogyan jelenthető be a káresemény?

mikor kell kötelező biztosítást kötni gépjármű vásárlásakor?

Az új üzembentartó köteles az gépjármű megvásárlása után a biztosítási szerződést haladéktalanul megkötni, erre 15 nap áll rendelkezésre.

Amennyiben a szerződéskötésre csak később kerül sor, a szerződő köteles az eltelt időre úgynevezett fedezetlenségi díjat fizetni, melynek összege az adott időszakra fizetendő biztosítási díj összegét jelentősen meghaladja.

mit kell tenni a kötelező felelősségbiztosítással a gépjármű eladásakor?

Az eladónak a tulajdonjogban történő változás után 15 napon belül, a változásról szóló magánokiratot vagy annak másolatát személyesen kormányablakban vagy elektronikus úton ügyfélkapun keresztül kell benyújtania.

mivel tudom igazolni a KGFB szerződésemet?

Egy igazoltatás során a KGFB szerződést nem kell felmutatni, az adatok lekérdezése központi adatbázisokon keresztül történik.
Megnyugtató lehet azonban és egy esetleges káresemény során is segítséget adhat, ha nálunk van a biztosításunk adatairól szóló igazolás, amit a szerződés megkötésekor a Biztosító állít ki vagy a biztosítási díj rendezése után megkapható fedezet fennállását tanúsító igazolóeszköz.

ki kötheti meg a kötelező biztosítást?

Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzemben tartója köthet, sőt köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére biztosítási szerződést kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani.

mire nem terjed ki a KGFB?

A biztosítás nem terjed ki többek között arra a kárra, amely 

 • a károkozó gépjárműben keletkezett; 
 • károkozó személyes tárgyában keletkezett
 • a gépjármű balesete nélkül az út burkolatában keletkezett; 
 • a gépjármű - forgalomban való részvétele nélkül - munkagépként való használata során keletkezett; 
 • álló gépjárműre fel-, illetve arról való lerakodás következtében keletkezett; 
 • üzemi balesetnek minősül, és a gépjármű javítási vagy karbantartási munkái során keletkezett; 
 • gépjárműverseny vagy az ahhoz szükséges edzés során következett be; 
 • környezetszennyezéssel a gépjármű balesete nélkül keletkezett; 
 • háború, háborús cselekmény, terrorcselekmény következményeként keletkezett

A teljeskörű kivételek listája az ÁSZF-ben olvasható a weboldal „kapcsolódó dokumentumok” részében.

mi történik a kötelező biztosítással, ha ellopták a gépjárművet?

A lopás érdekmúlásnak számít. A lopással megszűnik a biztosítási érdek, ezzel együtt a szerződés is. A rendőrségi eljárás alatt már a járművet ideiglenesen ki lehet vonni a forgalomból, tehát már ez alatt szünetelni fog a díjfizetés. Az eljárás lezárásával pedig automatikusan megszűnik a szerződés.

köthetek külföldi rendszámmal rendelkező gépjárművemre kötelező biztosítást?

Külföldi rendszámmal rendelkező gépjárműre nem lehet Magyarországon KGFB szerződést kötni. 

hogyan működik a kötelező biztosítás kalkulátor?

A termékoldalon lévő “kötelező biztosítás kalkulátor” gombra kattintva a kalkulátorra és az online kötési oldalra érkezünk. Az itt lévő mezők kitöltésével a 7 lépéses folyamat végén akár szerződésünket is megköthetjük, amivel kötelező biztosításunk akár azonnal létre is jöhet.

A korábbi dokumentumok a dokumentumkeresőben érhetőek el.

mire figyelj?

GFB infografika

 kattints a képre a nagyobb méret érdekében

kapcsolat

kérdésed van? keress minket az elérhetőségeinken keresztül

kapcsolatfelvétel

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek részletes leírását a biztosítási szerződési feltételek tartalmazzák, amelyek megismerhetők a K&H Biztosító irodáiban, a K&H Bank fiókjaiban és jelen oldalon. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja.