5+1 dolog, amit a legjobb utasbiztosítások nyújthatnak

K&H utasbiztosítás kedvezményekkel, pár perc alatt a biztonságodért!
2022. május 10.
"Plusz költség, könnyen elfelejti az ember az utazás előtti rohanásban, és különben sem lesz semmi baj.” - Ismerősen hangzik? Akkor olvass tovább, és tudd meg, hogy ezek ellenére miért érdemes mégis minden külföldi kiruccanás előtt utasbiztosítást kötni! Sőt, azt is megtudhatod, hogy milyen plusz előnyökhöz juthatsz a legjobb utasbiztosítások által!

válaszd a számodra legjobb utasbiztosítást

(a kép forrása: pixabay)

amit a legjobb utasbiztosítási ajánlatok tartalmaznak

Bármilyen külföldi utazás hosszas szervezéssel és jelentős kiadásokkal jár, így érthető, ha ezeket olyan minimálisra szeretnénk csökkenteni, amennyire csak lehetséges. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minket nem érhet váratlan vészhelyzet, a baj mindig csak másokkal történik. Ám felül kell emelkedni a téves beidegződéseken, ugyanis az utasbiztosítás az, amin soha sem érdemes spórolni, hiszen számtalan kellemetlenséggel kapcsolatban nyújthat segítséget. Összegyűjtöttük, mire jó, miért nélkülözhetetlen a megkötése és milyen előnyöket nyújthat a legjobb utasbiztosítási ajánlat: 

  • baleseti- és betegellátás költségeinek megtérítése: Bár az Európai Egészségbiztosítási Kártya fedezi az alapvető egészségügyi ellátás költségeit, ez korántsem terjed ki annyi mindenre, mint egy utasbiztosítás. Ráadásul országonként eltérő, hogy mi tartozik a megtérítendő ellátások kategóriájába: például az extrém sportolás közben történt sérülések ellátását szinte sehol sem tekintik államilag finanszírozandó ellátásnak. Egy fertőzés vagy baleset eleve megkeseríti az utazást, ne fokozzuk ezt azzal, hogy nem biztosítjuk családunk számára a lehető legjobb orvosi és anyagi védőhálót vész esetére. 
  • hazaszállítás térítése – akár limit nélkül: Amennyiben olyan súlyos az egészségi állapotunk, hogy kórházba kell mennünk, egy megfelelő utasbiztosítás megtéríti a kórházba szállítás költségét, mindemellett – akár anyagi korlátozás nélkül – gondoskodik arról, hogy hazajussunk, ha szükséges, akkor akár orvosi kísérettel. Ez a szolgáltatás bizonyos konstrukciókban (például vitorlázás, búvárkodás esetén) még a sérült felkutatásával is kiegészül, ha – feltehetően baleset miatt – tartózkodási helye ismeretlenné válik. 
  • poggyászbiztosítás: Szintén fájdalmasan gyakori – különösen repülővel való utazás során – a csomagok sérülése és elkallódása, de sajnos az is megtörténhet, hogy ellopják, elrabolják értékeinket. Ilyen helyzetekben nyújt anyagi segítséget és folyamatos tanácsadási forródrótot egy utasbiztosítás, ráadásul még az elveszett okmányaink újbóli beszerzésének költségeihez is hozzájárul. 
  • jogvédelem: Önmagában is előkelő helyen szerepel a hátunk közepére kívánt szituációk között a pereskedés, de egy külföldön, idegen nyelven folytatott jogvita könnyen válhat hosszan kísértő rémálommá. Talán az utasbiztosítások egyik legkevésbé ismert, ugyanakkor lényeges tulajdonsága, hogy erre az esetre is alkalmazhatók: a jogvédelmet tartalmazó csomagok megtérítik a Biztosítottal szemben külföldön szabálysértés vagy gondatlan bűncselekmény miatt indult eljárások költségeit, valamint ha a külföldi utazás során személyi sérüléses balesetet szenved, akkor a kártérítési igényének érvényesítésével kapcsolatos eljárások költségeit is. 
  • felelősségbiztosítás: Nem csak nekünk keletkezhet kárunk, hanem bizony mi is okozhatunk kárt másnak: például nézelődés közben véletlenül kilépünk egy biciklis elé, aki emiatt elesik, és megsérül. Ilyen esetben az utasbiztosításunk megtéríti a sérült harmadik fél balesetből eredő kárát – természetesen az utasbiztosítási szerződésben megjelölt összeghatárig. 
  • autós segítségnyújtás: Sokan utaznak külföldre autóval, és mindenki szeretné elkerülni azt a rémálmot, hogy épp egy számára ismeretlen helyen, idegen környezetben adja fel az autója a szolgálatot. Az utasbiztosítások mellé választható gépjármű segítségnyújtás épp az ilyen esetekre nyújt megoldást: a biztosítási szerződésben megszabott értékhatárig fedezi a helyszíni javítás, szervizbe szállítás, gépjárműtárolás, haza- vagy továbbutazás költségeit, és téríti az ezzel kapcsolatosan felmerülő költségeket.

Válaszd külföldi utazásod mellé a K&H biztostárs utasbiztosítások egyikét, amellyel az itt felsorolt szolgáltatásokat elérheted, és kösd meg akár online, pillanatok alatt!

K&H utasbiztosítás