K&H kényelem felelős befektetés nyíltvégű alapok alapja

A felelős befektetések az elérhető hozam mellett figyelembe veszik a befektetés környezeti és társadalmi hatásait és ennek megfelelően alakítják ki az alap portfólióját. Az alap megvásárlásával hozzájárulhatsz egy élhetőbb világhoz.

 • az alap megvásárlásával egy óvatos portfólióba fektethetsz
 • figyelembe veszi a felelős befektetések szempontjait
K&H kényelem felelős befektetés nyíltvégű alapok alapja
K&H kényelem felelős befektetés nyíltvégű alapok alapja
A befektetési alap neve többször is változott az alábbiak szerint:
 • 2022. december 22. előtt K&H felelős jövő kényelem vegyes alapok alapja néven,
 • 2022. október 24. előtt K&H fenntartható fejlődés kényelem vegyes alapok alapja néven,
 • 2022. április 1. előtt K&H fenntartható fejlődés óvatos vegyes alapok alapja néven volt elérhető.

részletek

a Te igényeidhez alkalmazkodva

 • befektetéseddel olyan országokat, illetve vállalatokat támogathatsz, akik leginkább figyelembe veszik a tevékenységük környezetre és társadalomra gyakorolt hatását, és ezzel hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz
 • az alap kényelmes megoldást nyújt számodra megtakarításaid megosztására, mivel vagyonod többféle befektetésben kerül elhelyezésre
 • egyetlen alap megvásárlásával, saját biztonsági igényednek, kockázatviselő képességednek megfelelően összeállított portfólió tulajdonosa lehetsz
 • az alap árfolyamát napról-napra figyelemmel kísérheted a honlapunkon elérhető hozamszámoló alkalmazás segítségével

amit még érdemes tudni, mielőtt döntesz

 • az alap mögött lévő befektetési alapok kizárólag olyan kötvényekbe, részvényekbe fektet, amelyek megfelelnek a KBC Csoport kizárási szabályainak.
 • a felelős befektetések  a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) szempontokat vizsgáló, szigorú szűrőrendszeren átjutó vállaltok részvényeiből és államok kötvényeiből állhatnak.
 • az alap egy része biztonságos eszközökbe (kötvények, bankbetétek) kerül befektetésre, ez segít kiegyensúlyozni/stabilizálni az alap teljesítményét
 • a vagyon fennmaradó része kockázatosabb eszközben kerül elhelyezésre
 • a devizában történő befektetések következtében a devizaárfolyamok változása is hat az eszközalap árfolyamára
 • tetszőleges összeget, tetszőleges időpontban fektethetsz be
 • javasolt befektetési időtáv: legalább 4 év
 • az alap kockázati besorolása: óvatos

fenntartható fejlődés

Az európai szabályozás (2019/2088 EU Rendelet a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről) 8. cikkében meghatározott befektetési termékek megkülönböztetésére használt jelzés, mellyel a K&H Csoportban azokat a befektetési alapokat jelöljük, amelyek portfóliójuk összeállítása során a hagyományos pénzügyi szempontok mellett a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszik. Ezen befektetési alapok portfoliójukkal a környezeti vagy társadalmi jellemzőket mozdítják elő (ám nem kifejezett célkitűzésük), valamint a portfolióba befektetésként kiválasztott vállalkozások helyes vállalatirányítási gyakorlatokat követnek.

kinek ajánljuk?

 • akinek fontos, hogy befektetésével olyan országokat, illetve vállalatokat támogasson, akik figyelembe veszik a tevékenységük környezetre és társadalomra gyakorolt hatását, és ezzel hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz.

 • aki befektetési portfoliójában egyszerre tartja fontosnak a biztonságos eszközökbe, és magasabb hozampotenciállal rendelkező eszközökbe való befektetést.

 • aki szívesen építene portfóliót, ám ehhez nincsen kellő szakértelme, ideje

termék dokumentumok

Tájékoztató és Kezelési szabályzat
havi portfóliójelentés - 'normál' sorozat
havi portfóliójelentés - 'rendszeres' sorozat
legfrissebb féléves jelentés
általános terméklap
befektetési szolgáltatások hirdetménye
legfrissebb éves jelentés
legfrissebb éves beszámoló

fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételek

a Termékre vonatkozó weboldali közzététel - magyar
a Termékre vonatkozó weboldali közzététel - angol

közlemények

További dokumentumok

az alap befektetési jegyeinek árfolyama és teljesítménye az elmúlt időszakban*

visszatekintő hozamok

3 havi 6 havi 12 havi 2 éves 3 éves 5 éves

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen marketing célú hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Az alap részletes leírását, befektetési politikáját a Tájékoztató és a Kezelési Szabályzat tartalmazzák, melyek magyar nyelven elérhetők a vezető forgalmazó K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken és a www.kh.hu (vagy a www.khalapok.hu) internetes oldalon. Ugyanezen elérhetőségeken tájékozódhat az alap kiemelt információkat tartalmazó dokumentumaifelől, mely az alap alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagában azonban nem ad teljes körű leírást az alapról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra. A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a vezető forgalmazó www.kh.hu internetes oldalán. Az alap számára árfolyamfedezeti céllal vagy befektetési cél megvalósítása érdekében származtatott ügyletek alkalmazása engedélyezett. Az alap nettó eszközértéke jelentősen ingadozhat! Az alap sem tőkevédelmi sem hozam- vagy árfolyamvédelmi ígéretet nem tesz, ilyen garanciát nem vállal! A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem – kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adót a kifizető a kifizetéskor köteles levonni. A befektetése hozamához kapcsolódó adózási tudnivalókról kérjük, tájékozódjon a www.kh.hu oldalon vagy tanácsadóinknál. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az adózással összefüggő következmények a jövőben változhatnak, a konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg. Az alapot a KBC Asset Management NV kezeli, amelynek működését a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, de egyes, jogszabályban nevesített tárgykörökben (pl. reklámok) a Magyar Nemzeti Bank jogosult eljárni. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata. Az alap által kibocsátott befektetési jegyekhez kapcsolódó befektetői jogok magyar nyelvű összefoglalóját itt találja.
kapcsolat