K&H-s appok: okék! De legyetek óvatosak!

2021. március 04.
Itt egy sokatmondó példa, arra, hogy mennyire a mindennapok része az okostelefon és a rajta sok-sok alkalmazás:A múlt év utolsó negyedévében a Google-áruházában (Google Play Store) több mint 2,6 millió appot kínáltak, ezzel a dobogó legfelső szintjén volt. Mögötte az iOS operációs rendszer alkalmazásboltja (App Store) állt több mint 1,9 millió appal, majd az Amazon áruháza közel 500 ezer appjával.Tehát rengeteg alkalmazást érhetsz el, de nagyon fontos az óvatosság. Kizárólag a hivatalos forrásokból, vagyis az említett „applikációboltokból” tölts le vagy vásárolj appot.

K&H-s appok: okék! De legyetek óvatosak!

óvatosan az ismeretlen helyről érkező appokkal!

Vigyázz! Az okostelefonokon ki lehet kapcsolni a védelmet, ebben az esetben ismeretlen, rizikós helyekről is jöhetnek alkalmazások, ezt pedig tanácsos elkerülnöd. Az ismeretlen helyekről letöltött appok kártevőkkel, vírusokkal, adathalász megoldásokkal szórhatják tele a telefonodat. A hivatalos áruházak (Google Play, App Store stb.) ellenőrei persze mindig nézik a hivatalos, kínálatban lévő alkalmazásokat, szükség esetén pedig lépnek, és eltávolítják a kétes alkalmazásokat. 

Na de most jöjjön a lényeg! Ma már az okostelefonokon is könnyedén tudsz bankolni az alkalmazások segítségével. A K&H is kifejlesztette a saját appjait. Ezek a következők:

  • K&H mobilbank
  • K&H Electra24

Ezek segítségével a legtöbb banki tranzakciót végrehajthatod, legyen szó az egyenleged lekérdezéséről, vásárlásról okostelefonnal vagy éppen egy átutalásotokról.

appot a hivatalos áruházból!

Ezeket az appokat a már említett hivatalos áruházakból – Google Play, App Store – töltsd le. Ezek ugyanis biztonságosak. Természetesen a K&H nonstop figyeli, nehogy megjelenjen egy hamis applikáció a neten, de nem teljesen elképzelhetetlen, hogy bűnözők megpróbálnak hamis applikáció használatára rávenni. A biztonságod érdekében annyit kell tenned, hogy a hivatalos applikációboltból töltöd le az alkalmazásokat. (K&H mobilbank, K&H Electra24). Nem véletlenül, hogy a hivatalos alkalmazásboltok használatának ösztönzésére a K&H a saját honlapjáról is az adott appboltokba terel. Az alkalmazásáruházakban a „K&H” kulcsszóra kell keresned. Ugyancsak fontos, hogy a különböző alkalmazások mindig legyenek naprakészek, azaz a frissítéseket töltsd le, ha megjelentek az újak. A biztonság érdekében legyen a telefonodon jelkód (képernyőzáró jelkód), PIN kód vagy egyéb védelem, amely meggátolja, hogy olyan használja a telefont, akinek nem kellene. Emellett érdemes egy megbízható okostelefonos védelmi programot is beszerezned a biztonság érdekében.

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásban [K&H mobilbank és K&H Electra24]

Ismerd meg a K&H mobilbank innovációit, és bankolj szabadabban, mint valaha!

K&H mobilbank

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit K&H mobilbank esetén a Természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény, az  Elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, és az Üzletszabályzat tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon. A K&H mobilbank teljes körű használatára a K&H e-bank felhasználói válhatnak jogosulttá. A Google Play a Google Inc. védjegye. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási védjegye. A termék részletes leírását és feltételeit Electra esetén a Vállalati ügyfelek részére nyújtott pénzforgalmi és betéti szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, az Electra szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei, az Üzletszabályzat, valamint az aktuális Hirdetmény vállalati ügyfelek részére tartalmazzák melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon.