K&H biztonságos bankolás

hogyan bankolj online biztonságosan?

 • használj internetes biztonsági kód szolgáltatást bankkártyádhoz
 • olvasd el tanácsainkat a biztonságos online bankoláshoz
töltsd le az alkalmazást!

részletek részletek

tanácsok a biztonságos online bankoláshoz

tartsd távol a hackereket néhány fontos biztonsági óvintézkedéssel:

 • Telepítsd a szoftverfrissítéseket, amint azok elérhetővé válnak!
 • Gondoskodj vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózatod biztonságáról!
 • Ne telepíts semmilyen illegális vagy ismeretlen szoftvert!
 • Zárold számítógéped, amikor épp nem használod, hogy senki ne tudjon könnyen hozzáférni személyes adataidhoz és alkalmazásaidhoz!

tedd biztonságosabbá okostelefonodat és tabletedet:

 • Zárold okostelefonod és táblagéped, amikor épp nem használod, hogy senki ne tudjon könnyen hozzáférni személyes adataidhoz és alkalmazásaidhoz! Csak a hivatalos Appled App store és Google play store áruházból származó alkalmazásokat telepíts!
 • Ne használj feltört operációs rendszert futtató mobilkészüléket, mert a jailbreakelés és a rootolás az operációs rendszer számos beépített biztonsági funkcióját kiiktathatja!
 • Mobilalkalmazásainknak és mobilkészüléked operációs rendszerének mindig a legfrissebb verzióját használd!

hogyan ismerheted fel az adathalász e-maileket?

 • A megtévesztő (scam) e-mailek gyakran azt állítják, hogy bankkártyádnál vagy bankszámládnál biztonsági probléma merült fel, és ezért sürgősen intézkedned kell.
 • Előfordul, hogy azt is állítják, hogy a problémát egy csatolmány megnyitásával vagy egy linkre kattintva lehet orvosolni, melyek olyan hamis weboldalra irányítanak át, ahol személyes adataid (pl. bankkártyád számának vagy a kártyaolvasó által generált kódok) megadását kérik.

hogyan ismerheted fel az adathalász weboldalakat?

 • Mindig ellenőrizd a weboldal címét a böngésző címsorában! Ha a weboldal URL-je úgy kezdődik, hogy https:// (az ‘s’ az angol secure (=biztonságos) szó kezdőbetűjére utal), akkor a miénkhez hasonló biztonságos weboldalon vagy. Újabb böngészők esetén a címsor teljes egésze vagy egy része is zöld színű lesz.

hirdetmények

K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére
K&H hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére
Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek
Üzletszabályzat

hol vásárolhatsz az Internetes biztonsági kóddal?

Az Internetes biztonsági kód segítségével csak a rendszerhez csatlakozott kereskedőknél lehet vásárolni. A csatlakozott kereskedők száma folyamatosan növekszik. Ezeket onnan lehet felismerni, hogy a következő logók szerepelnek az oldalaikon: „Verified by Visa” ill. „MasterCard SecureCode”.
Amennyiben ezeket a logókat nem látod a kereskedő oldalán, akkor nem csatlakozott a szolgáltatáshoz, tehát a Bank nem küld Internetes biztonsági kódot és a vásárlásnál csak a bankkártya adatait kell megadnod.

ki veheti igénybe a szolgáltatást?

A szolgáltatás igénybevételének előfeltétele a szolgáltatásra történő regisztráció. Az Internetes biztonsági kód-szolgáltatást Bankunk bármely kártyabirtokos ügyfele igénybe veheti, amennyiben internetes vásárlásra alkalmas bankkártyával rendelkezik. A Bankunk által kibocsátott Visa vagy MasterCard, lakossági (kivétel ATM kártya) vagy üzleti betéti bankkártyák és hitelkártyák valamennyien alkalmasak internetes vásárlásra.

meddig érvényes a biztonsági kód?

Egy biztonsági kód maximum 10 percig él, majd használat hiányában automatikusan inaktívvá válik.

mit jelent az Internetes biztonsági kód-szolgáltatás (3D Secure Code)?

A szolgáltatás lényege, hogy az internetes vásárlás során a kártyabirtokos kap egy egyszer használatos biztonsági kódot, amelyet a bankkártya adatokon túl plusz azonosítóként a vásárlás során meg kell adnia. Az Internetes biztonsági kód minden vásárlás alkalmával egyedi és a fizetés kezdeményezésekor SMS-ben juttatja el a Bank a kártyabirtokos által megadott mobiltelefonszámra. Így ha még valaki a kártyád adataihoz hozzá is fér, a mobiltelefonodra küldött biztonsági kód ismerete nélkül nem tudja végrehajtani az internetes vásárlást.

biztonságos

Vásárlás esetén a kártyabirtokos kap SMS-ben egy egyedi biztonsági kódot, amelyet a CVC / CVV kódon felül azonosításként meg kell adnia

kényelmes

A szolgáltatás igénybevétele regisztráció köteles. A regisztráció elérhető a K&H e-bankon vagy hívd a K&H TeleCentert.

díjmentes

A regisztráció és a szolgáltatás K&H bankkártyával ingyenesen vehető igénybe

Fontos részletek:

 • K&H bankkártyával internetes vásárlás kizárólag Internetes biztonsági kód használatával történhet, amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) technológiát.
 • A szolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele a szolgáltatásra vonatkozó igény regisztrálása. Ehhez a K&H e-bankban az Internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításai menüpontban engedélyezned kell a virtuális (CNP) tranzakciókat. A regisztráció az alábbi útvonalon elérhető: számlák, bankkártyák / bankkártyakezelés, limitmódosítás / bankkártya kiválasztása / limitmódosítás / Internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításai. A regisztráció a K&H TeleCenterén keresztül is végrehajtható.
 • Az Internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatás keretében internetes vásárlás esetén a kártyabirtokos kap egy külön biztonsági kódot (hasonlóan az üzletekben történő vásárlás alkalmával megadandó PIN kódhoz), amelyet a CVC / CVV kódon felül azonosításként meg kell adnod (amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) szolgáltatást)
 • Az Internetes biztonsági kódot (ami minden vásárlás alkalmával egyedi) a fizetés kezdeményezésekor sms-ben juttatja el a Bank az általad megadott telefonszámra. Lehetőséged van erre a célra külön mobiltelefonszámot megadnod, azonban a már korábban megadott elérhetőségedet is használhatod. 
 • A regisztráció során személyes biztonsági üzenet (ún. Personal Assurance Message) beállítás is szükséges, amely az általad szabadon meghatározható szöveg, ami az Internetes biztonsági kóddal történő vásárlás során, a fizetési képernyőn jelenik meg. Célja, hogy meggyőződhessél arról, hogy a fizetési felület valóban hiteles banki környezetből érkezik.
 • A regisztráció során továbbá meg kell adnod egy magyarországi szolgáltató hálózatához tartozó mobiltelefon-számot, amelyre a Bank az Internetes biztonsági kódot küldheti. 
 • Ahol a kereskedő nem alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatást, ott továbbra is lehet vásárolni, de természetesen ezen esetekben a kártyabirtokos nem fog sms-ben külön biztonsági kódot kapni.
 • A biztonságos kártyahasználat érdekében a kártya fizikai jelenléte nélküli tranzakciókat egyedi virtuális tranzakciós limit (CNP – Card Not Present) beállításával korlátozhatod a nap 24 órájában a K&H TeleCenteren vagy a K&H e-bankon vagy a K&H mobilbankon keresztül. 
Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék, szolgáltatás részletes leírását, kondícióit a vonatkozó Szerződés, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata és a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetménye, valamint a „Bankkártya és hitelkártya szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei”, a K&H Bank „Üzletszabályzat ”, valamint a „K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére  továbbá a „K&H hitelkártya hirdetmény természetes személyek részre ” illetve a „Hirdetmény vállalati ügyfelek részére” tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A Google Play a Google Inc. védjegye.