K&H biztonságos bankolás

hogyan bankolj online biztonságosan?

 • használj internetes biztonsági kód szolgáltatást bankkártyádhoz
 • olvasd el tanácsainkat a biztonságos online bankoláshoz
töltsd le az alkalmazást!

részletek

tanácsok a biztonságos online bankoláshoz

tartsd távol a hackereket néhány fontos biztonsági óvintézkedéssel

 • Telepítsd a szoftverfrissítéseket, amint azok elérhetővé válnak!
 • Gondoskodj vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózatod biztonságáról!
 • Ne telepíts semmilyen illegális vagy ismeretlen szoftvert!
 • Zárold számítógéped, amikor épp nem használod, hogy senki ne tudjon könnyen hozzáférni személyes adataidhoz és alkalmazásaidhoz!

tedd biztonságosabbá okostelefonodat és tabletedet

 • Zárold okostelefonod és táblagéped, amikor épp nem használod, hogy senki ne tudjon könnyen hozzáférni személyes adataidhoz és alkalmazásaidhoz! Csak a hivatalos Appled App store és Google play store áruházból származó alkalmazásokat telepíts!
 • Ne használj feltört operációs rendszert futtató mobilkészüléket, mert a jailbreakelés és a rootolás az operációs rendszer számos beépített biztonsági funkcióját kiiktathatja!
 • Mobilalkalmazásainknak és mobilkészüléked operációs rendszerének mindig a legfrissebb verzióját használd!

hogyan ismerheted fel az adathalász e-maileket?

 • A megtévesztő (scam) e-mailek gyakran azt állítják, hogy bankkártyádnál vagy bankszámládnál biztonsági probléma merült fel, és ezért sürgősen intézkedned kell.
 • Előfordul, hogy azt is állítják, hogy a problémát egy csatolmány megnyitásával vagy egy linkre kattintva lehet orvosolni, melyek olyan hamis weboldalra irányítanak át, ahol személyes adataid (pl. bankkártyád számának vagy a kártyaolvasó által generált kódok) megadását kérik.

hogyan ismerheted fel az adathalász weboldalakat?

 • Mindig ellenőrizd a weboldal címét a böngésző címsorában! Ha a weboldal URL-je úgy kezdődik, hogy https:// (az ‘s’ az angol secure (=biztonságos) szó kezdőbetűjére utal), akkor a miénkhez hasonló biztonságos weboldalon vagy. Újabb böngészők esetén a címsor teljes egésze vagy egy része is zöld színű lesz.

hirdetmények

Üzletszabályzat
Elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános szerződési feltételei
Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek
Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény
K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére
K&H hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére

hol vásárolhatsz az Internetes biztonsági kóddal?

Az Internetes biztonsági kód segítségével csak a rendszerhez csatlakozott kereskedőknél lehet vásárolni. A csatlakozott kereskedők száma folyamatosan növekszik. Ezeket onnan lehet felismerni, hogy a következő logók szerepelnek az oldalaikon: „Verified by Visa” ill. „MasterCard SecureCode”.

Amennyiben ezeket a logókat nem látod a kereskedő oldalán, akkor nem csatlakozott a szolgáltatáshoz, tehát a Bank nem küld Internetes biztonsági kódot és a vásárlásnál csak a bankkártya adatait kell megadnod.

ki veheti igénybe a szolgáltatást?

A szolgáltatás igénybevételének előfeltétele a szolgáltatásra történő regisztráció. Az Internetes biztonsági kód-szolgáltatást Bankunk bármely kártyabirtokos ügyfele igénybe veheti, amennyiben internetes vásárlásra alkalmas bankkártyával rendelkezik. A Bankunk által kibocsátott Visa vagy MasterCard, lakossági (kivétel ATM kártya) vagy üzleti betéti bankkártyák és hitelkártyák valamennyien alkalmasak internetes vásárlásra.

meddig érvényes a biztonsági kód?

Egy biztonsági kód maximum 10 percig él, majd használat hiányában automatikusan inaktívvá válik.

mit jelent az Internetes biztonsági kód-szolgáltatás (3D Secure Code)?

A szolgáltatás lényege, hogy az internetes vásárlás során a kártyabirtokos kap egy egyszer használatos biztonsági kódot, amelyet a bankkártya adatokon túl plusz azonosítóként a vásárlás során meg kell adnia. Az Internetes biztonsági kód minden vásárlás alkalmával egyedi és a fizetés kezdeményezésekor SMS-ben juttatja el a Bank a kártyabirtokos által megadott mobiltelefonszámra. Így ha még valaki a kártyád adataihoz hozzá is fér, a mobiltelefonodra küldött biztonsági kód ismerete nélkül nem tudja végrehajtani az internetes vásárlást.

biztonságos

Vásárlás esetén a kártyabirtokos kap SMS-ben egy egyedi biztonsági kódot, amelyet a CVC / CVV kódon felül azonosításként meg kell adnia

kényelmes

A szolgáltatás igénybevétele regisztráció köteles. A regisztráció elérhető a K&H e-bankon vagy hívd a K&H TeleCentert.

díjmentes

A regisztráció és a szolgáltatás K&H bankkártyával ingyenesen vehető igénybe

fontos részletek

 • K&H bankkártyával internetes vásárlás kizárólag Internetes biztonsági kód használatával történhet, amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) technológiát.
 • A szolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele a szolgáltatásra vonatkozó igény regisztrálása. Ehhez a K&H e-bankban az Internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításai menüpontban engedélyezned kell a virtuális (CNP) tranzakciókat. A regisztráció az alábbi útvonalon elérhető: számlák, bankkártyák / bankkártyakezelés, limitmódosítás / bankkártya kiválasztása / limitmódosítás / Internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításai. A regisztráció a K&H TeleCenterén keresztül is végrehajtható.
 • Az Internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatás keretében internetes vásárlás esetén a kártyabirtokos kap egy külön biztonsági kódot (hasonlóan az üzletekben történő vásárlás alkalmával megadandó PIN kódhoz), amelyet a CVC / CVV kódon felül azonosításként meg kell adnod (amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) szolgáltatást)
 • Az Internetes biztonsági kódot (ami minden vásárlás alkalmával egyedi) a fizetés kezdeményezésekor sms-ben juttatja el a Bank az általad megadott telefonszámra. Lehetőséged van erre a célra külön mobiltelefonszámot megadnod, azonban a már korábban megadott elérhetőségedet is használhatod. 
 • A regisztráció során személyes biztonsági üzenet (ún. Personal Assurance Message) beállítás is szükséges, amely az általad szabadon meghatározható szöveg, ami az Internetes biztonsági kóddal történő vásárlás során, a fizetési képernyőn jelenik meg. Célja, hogy meggyőződhessél arról, hogy a fizetési felület valóban hiteles banki környezetből érkezik.
 • A regisztráció során továbbá meg kell adnod egy magyarországi szolgáltató hálózatához tartozó mobiltelefon-számot, amelyre a Bank az Internetes biztonsági kódot küldheti. 
 • Ahol a kereskedő nem alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure Code) szolgáltatást, ott továbbra is lehet vásárolni, de természetesen ezen esetekben a kártyabirtokos nem fog sms-ben külön biztonsági kódot kapni.
 • A biztonságos kártyahasználat érdekében a kártya fizikai jelenléte nélküli tranzakciókat egyedi virtuális tranzakciós limit (CNP – Card Not Present) beállításával korlátozhatod a nap 24 órájában a K&H TeleCenteren vagy a K&H e-bankon vagy a K&H mobilbankon keresztül. 
betétikártya- szolgáltatás
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön vagy külföldön
telefonos banki szolgáltatás [K&H TeleCenter]
betétikártya-szolgáltatás
hitelkártya-szoltáltatás 
Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék, szolgáltatás részletes leírását, kondícióit a vonatkozó Szerződés, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata és a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetménye, valamint a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint a  természetes személyeknek szóló K&H betéti bankkártya és K&H hitelkártya hirdetmények tartalmazzák, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt, a www.kh.hu internetes oldalon.