gyermekegészségügy

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási politikájában nagy hangsúlyt kap a gyermek-egészségügy. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredményei alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

K&H gyógyvarázs 2014

 

2014-ben 11. alkalommal indítjuk el a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjedt az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is. 

 

A K&H által felajánlott teljes támogatási összeg 20 millió forint, amely a zsűri döntése alapján kerül majd szétosztásra 5-10 pályázó intézmény között. Egy-egy intézmény maximum 4 millió forint értékű eszközökre, berendezésekre nyújthat be pályázatot. 

 

A 2014-es pályázati évben a gyermeksürgősségi ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesülnek kiemelt figyelemben az elbírálás során.

 

A pályázatra 2014. május 30-ig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával.

(a pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok a jobb oldali mezőből letölthetők)

a 11 éves K&H gyógyvarázs egészségügyi program rövid történelme 

 

 A K&H gyógyvarázs program 2004-ben indult el. Az életre hívásnak fontos célja volt, hogy az orvosoknak és az ápolóknak jó lehetőséget biztosítsunk, minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.

 A K&H gyógyvarázst az elmúlt évek során folyamatosan bővítettük, és az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekeztünk támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni a gyermek-egészségügyi intézmények számára. A program kezdetétől fogva figyelmet fordítottunk a gyerekek lelki egészségére is, számos programelemmel segítjük tehát a beteg gyerekek lelki felépülését. 

Mindezek összességeként az elmúlt 11 évben 270 intézmény munkáját támogattuk műszerekkel és berendezésekkel, több mint 492 millió forint értékben. 

A K&H gyógyvarázs médiapartnerei: Ringier, RTL Klub, Sanoma online

A program médiapartnerei: Origo, RTL Klub, Ringier

 

K&H gyógyvarázs 2013

 

2013-ban 10. alkalommal indítottuk el a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját, amelyre 89 intézmény küldte el jelentkezését. Ezek közül választotta ki a szakmai zsűri a 11 nyertes – 1 budapesti és 10 vidéki – gyermek-egészségügyi intézményt és mentőállomást, akik összesen 20 millió forint értékben nyertek műszertámogatást. 

A 2013-as pályázati évben a halmozottan sérült gyermekeket ellátó és segítő, valamint gyermekfogászati ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesültek kiemelt figyelemben az elbírálás során.

 A K&H gyógyvarázs működésének 10. éve alkalmából a K&H úgy határozott, hogy egy 5 millió forintos jubileumi különdíjat ajánl fel a program keretében. A támogatást a K&H gyógyvarázs zsűrijének döntése alapján a Májbeteg Gyermekekért Alapítvány kapta, amely májtranszplantációra szoruló csecsemők és családjaik számára nyújt segítséget.

 Kisvállalkozói ügyfelünk, a Gravoform Kft. 2013-ban is csatlakozott is a K&H gyógyvarázshoz. A 603 000 forintos felajánlást a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet kapta.  

A K&H Csoport dolgozói közül 2013-ban is sokan döntöttek úgy, hogy előző évi személyi-jövedelemadójuk 1%-át a K&H gyógyvarázsnak ajánlják fel. Az összegyűlt 1 132 657 forintból a Pestszentlőrinc - Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Non-Profit Kiemelten Közhasznú Kft. vásárolhatott gyermekfogászati eszközöket. 

2013-ban a K&H Csoport a karácsonyi ajándékokra szánt összeget ismét a magyar gyermek-egészségügy fejlesztésére fordította. Ebben az évben a Vadaskert Alapítvány és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, valamint a velencei és a kisteleki kapott orvosi műszereket. 

2013  augusztusában a K&H a nagyközönség részére is meghirdette is K&H gyógyvarázs mesedoktorok programját, amelynek keretében az önkéntesek meséket olvashatnak a kezdeményezéshez csatlakozó kórházakban fekvő beteg gyerekeknek. A 2013-as év folyamán összesen 4600 mesedoktor lopott örömöt a gyerekek kórházi napjaiba.

A program 2013 decemberétől  tovább bővült, így az önkéntesek a személyes meseolvasás mellett weben keresztül is küldhetnek egy mesét. A programhoz az ország 20 gyermekkórháza is csatlakozott, ahol a gyerekek a K&H és a T-kom által biztosított számítógép és internet segítségével bármikor meg tudják nézni a mesevideókat.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programról a http://khgyogyvarazs.hu oldalon talál bővebb információt.

 

  © K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!