gyermekegészségügy

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási politikájában nagy hangsúlyt kap a gyermekegészségügy. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredményei alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

 

K&H gyógyvarázs 2015

 

2015-ben 12. alkalommal indítottuk el a K&H gyógyvarázs gyermekegészségügyi programját. A 2016 tavaszáig tartó pályázati év fókuszterülete a gyermek-gasztroenterológiai és a gyermekneurológiai ellátás.

 

A program fő elemét képező országos pályázati felhívásra idén 69 pályázat érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri összesen 13 nyertest választott az ország minden tájáról. A 2 budapesti és 11 vidéki győztes összesen 20 millió forint műszertámogatásban részesült.

 

A pályázati évben az országos pályázat nyertesein kívül – dolgozóink, ügyfeleink és partnereink felajánlásának köszönhetően – még számos alkalommal osztunk ki műszertámogatást, amelyek kedvezményezettjeit az országos pályázatra jelentkező intézmények közül választjuk ki.

 

Kisvállalkozói ügyfelünk, a Gravoform 2015-ben 687 090 forint értékű orvosi műszerekkel támogatta a Kiskunfélegyházi Kórházat. 

 

Munkatársaink közül sokan a K&H gyógyvarázs javára ajánlották fel 2014. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át – az összegyűlt 1 127 001 forintból a kisvárdai mentőállomás kapott a gyermekek mentéséhez nélkülözhetetlen eszközöket. 

 

Karácsonykor immár 12. alkalommal a gyermekek gyógyítására fordítottuk az ügyfeleink és üzleti partnereink megajándékozására szánt összeget. A 3 millió forintos támogatásból két kórház és egy mentőállomás számára biztosítottunk munkájukhoz szükséges eszközöket.

 

Emellett 440 kollégáink ajánlotta fel dolgozói karácsonyi vacsorájukhoz biztosított munkáltatói hozzájárulást. Az összegyűlt 1 320 000 forintból a békéscsabai mentők számára vásároltunk orvosi műszereket.  

 

Partnereink nemcsak pénzadományokkal, hanem könyvekkel és játékokkal is szerettek volna hozzájárulni a gyermekek mielőbbi gyógyulásához. 2015-ben a Budapest Sportiroda és az Atmedia adományait a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika valamint az ózdi Almási Balogh Pál Kórház kapta.

 

a K&H gyógyvarázs egészségügyi program rövid történelme

 

A K&H gyógyvarázs program 2004-ben indult el. Az életre hívásnak fontos célja volt, hogy az orvosoknak és az ápolóknak jó lehetőséget biztosítsunk, minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.

 

A K&H gyógyvarázst az elmúlt évek során folyamatosan bővítettük, és az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekeztünk támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni a gyermek-egészségügyi intézmények számára. A program kezdetétől fogva figyelmet fordítottunk a gyerekek lelki egészségére is, számos programelemmel segítjük tehát a beteg gyerekek lelki felépülését. 

 

Mindezek összességeként a program indulása óta 321 intézmény munkáját támogattuk műszerekkel és berendezésekkel, több mint 557 millió forint értékben. 

 

A K&H gyógyvarázs médiapartnerei: RTL Klub, Central Mediacsoport, Mediaworks Hungary

 

K&H gyógyvarázs mesedoktorok program

 

A K&H a gyermekek testi felépülésének segítése mellett évek óta nagy figyelmet szentel a lelki egészségnek is. K&H gyógyvarázs mesedoktorok programját 2013 augusztusában hirdette meg a nagyközönség részére, amelynek keretében önkéntesek olvashatnak meséket a kezdeményezéshez csatlakozó kórházakban fekvő beteg gyerekeknek. 2016 januárjáig 10 500 mesedoktor lopott örömöt a gyerekek kórházi napjaiba.

 

A program 2013 decemberétől tovább bővült, így az önkéntesek a személyes meseolvasás mellett weben keresztül is küldhetnek egy mesét. A programhoz az ország 30 gyermekkórháza is csatlakozott, ahol a gyerekek a K&H által biztosított számítógép segítségével bármikor meg tudják nézni a mesevideókat.

 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programról a http://khgyogyvarazs.hu oldalon talál bővebb információt.

 

 


  © K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!