gyermekegészségügy

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási politikájában nagy hangsúlyt kap a gyermek-egészségügy. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredményei alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

 

K&H gyógyvarázs 2015

 

2015-ben 12. alkalommal indítjuk el a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is.

A K&H által felajánlott teljes támogatási összeg 20 millió forint, amely a zsűri döntése alapján kerül majd szétosztásra. Egy-egy intézmény maximum 4 millió forint értékű eszközökre, berendezésekre nyújthat be pályázatot.

A 2015-ös pályázati évben a gyermek-gasztroenterológiai vagy gyermekneurológiai ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesülnek kiemelt figyelemben az elbírálás során.

A pályázatra 2015. május 29-ig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával.
(a pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok a jobb oldali mezőből letölthetők)
 
a 11 éves K&H gyógyvarázs egészségügyi program rövid történelme


A K&H gyógyvarázs program 2004-ben indult el. Az életre hívásnak fontos célja volt, hogy az orvosoknak és az ápolóknak jó lehetőséget biztosítsunk, minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.
A K&H gyógyvarázst az elmúlt évek során folyamatosan bővítettük, és az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekeztünk támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni a gyermek-egészségügyi intézmények számára. A program kezdetétől fogva figyelmet fordítottunk a gyerekek lelki egészségére is, számos programelemmel segítjük tehát a beteg gyerekek lelki felépülését.
Mindezek összességeként az elmúlt 11 évben 302 intézmény munkáját támogattuk műszerekkel és berendezésekkel, több mint 530 millió forint értékben.
A K&H gyógyvarázs médiapartnerei: RTL Klub, Central Mediacsoport

K&H gyógyvarázs mesedoktorok program

A K&H a gyermekek testi felépülésének segítése mellett évek óta nagy figyelmet szentel a lelki egészségnek is. K&H gyógyvarázs mesedoktorok programját 2013 augusztusában hirdette meg a nagyközönség részére, amelynek keretében önkéntesek olvashatnak meséket a kezdeményezéshez csatlakozó kórházakban fekvő beteg gyerekeknek. 2015. március végéig 9100 mesedoktor lopott örömöt a gyerekek kórházi napjaiba.

A program 2013 decemberétől tovább bővült, így az önkéntesek a személyes meseolvasás mellett weben keresztül is küldhetnek egy mesét. A programhoz az ország 30 gyermekkórháza is csatlakozott, ahol a gyerekek a K&H által biztosított számítógép segítségével bármikor meg tudják nézni a mesevideókat.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programról a http://khgyogyvarazs.hu oldalon talál bővebb
 
Golden World Awards 2014

A legrangosabb nemzetközi Public Relations díjat nyerte el a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja

A 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség (International Public Relations Association - IPRA) 2014-es Golden World Award versenyén egyedüli magyarként nyert díjat a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja. A pr szakma Oscarjának számító Golden World Award díjat immár 24 éve kapják a legkiválóbb, világszinten is példa értékű public relations programok. Az idei pályázatra összesen 415 nevezés érkezett a világ minden tájáról, az egészségügyi kategóriában 9 program került short listre, amelyek közül a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot is díjazták.  

 

 


  © K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!