gyermekegészségügy

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási politikájában nagy hangsúlyt kap a gyermek-egészségügy. A K&H szponzorációs stratégiája kialakításakor akkori meglévő és potenciális ügyfelei körében kutatást végzett, melynek eredményei alapján választotta ki saját támogatási programjának célját. A kutatási eredmények szerint az akkori meglévő és potenciális ügyfelek első helyen az európai átlaghoz képest nehéz helyzetben lévő magyar gyermekegészségügy fejlesztését tartották fontosnak.

 

K&H gyógyvarázs 2014

 

2014-ben 11. alkalommal indítottuk útjára a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programunkat. A pályázati év során 18 kórház és 13 mentőállomás részesült összesen több mint 38 millió forint támogatásban. Ezzel 301-re nőtt a K&H gyógyvarázs támogatott intézményeinek száma, míg az adományozott összeg átlépte az 530 millió forintot.

 

Az országos pályázat elbírálása során a gyermeksürgősségi ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesültek kiemelt figyelemben. Felhívásunkra 2014-ben összesen 102 gyermek-egészségügyi intézmény adta be jelentkezését. Az országos pályázat keretén belül közülük 16-an részesültek összesen 20 millió forint értékű eszköz- és műszertámogatásban.

 

Karácsonykor 2014-ben is a K&H gyógyvarázs program részére ajánlottuk fel ügyfeleink és üzleti partnereink megajándékozására szánt összeget. Az 5 millió forintos támogatásból három kórház és egy mentőállomás számára biztosítottunk munkájukhoz szükséges eszközöket.

 

A K&H gyógyvarázs programhoz 2014-ben is számos kollégánk, partnerünk csatlakozott. Kisvállalkozói ügyfelünk, a Gravoform 2014-ben 541 897 forint értékű orvosi műszerekkel támogatta a Miskolci Semmelweis Kórház szülészetét.

 

Munkatársaink közül sokan 2014-ben is felajánlották dolgozói karácsonyi vacsorájukhoz biztosított munkáltatói hozzájárulást, amely eredményeképp 1 136 042 forint gyűlt össze a baktalórántházi és az orosházi mentőállomás számára. A dolgozók közül szintén sokan adták 2013. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át a K&H gyógyvarázs program részére. Az így összegyűlt 1 089 980 forintból vásárolt eszközök a jászapáti mentőállomás műszerparkját bővítették.

 

Partnereink nemcsak pénzadományokkal, hanem könyvekkel és játékokkal is szerettek volna hozzájárulni a gyermekek mielőbbi gyógyulásához. A Budapest Sportiroda és az Atmedia adományait a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika valamint az ózdi Almási Balogh Pál kórház kapta.

 

K&H gyógyvarázs mesedoktorok program

 

A K&H a gyermekek testi felépülésének segítése mellett évek óta nagy figyelmet szentel a lelki egészségnek is. K&H gyógyvarázs mesedoktorok programját 2013 augusztusában hirdette meg a nagyközönség részére, amelynek keretében önkéntesek olvashatnak meséket a kezdeményezéshez csatlakozó kórházakban fekvő beteg gyerekeknek. 2015. március végéig 9100 mesedoktor lopott örömöt a gyerekek kórházi napjaiba.

 

A program 2013 decemberétől tovább bővült, így az önkéntesek a személyes meseolvasás mellett weben keresztül is küldhetnek egy mesét. A programhoz az ország 30 gyermekkórháza is csatlakozott, ahol a gyerekek a K&H által biztosított számítógép segítségével bármikor meg tudják nézni a mesevideókat.

 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programról a http://khgyogyvarazs.hu oldalon talál bővebb 

 

Golden World Awards 2014

 

A legrangosabb nemzetközi Public Relations díjat nyerte el a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja

 

A 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség (International Public Relations Association - IPRA) 2014-es Golden World Award versenyén egyedüli magyarként nyert díjat a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja. A pr szakma Oscarjának számító Golden World Award díjat immár 24 éve kapják a legkiválóbb, világszinten is példa értékű public relations programok. Az idei pályázatra összesen 415 nevezés érkezett a világ minden tájáról, az egészségügyi kategóriában 9 program került short listre, amelyek közül a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot is díjazták.  

 

a 11 éves K&H gyógyvarázs egészségügyi program rövid történelme 

 

A K&H gyógyvarázs program 2004-ben indult el. Az életre hívásnak fontos célja volt, hogy az orvosoknak és az ápolóknak jó lehetőséget biztosítsunk, minél több intézményt juttassunk műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.

 

A K&H gyógyvarázst az elmúlt évek során folyamatosan bővítettük, és az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekeztünk támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni a gyermek-egészségügyi intézmények számára. A program kezdetétől fogva figyelmet fordítottunk a gyerekek lelki egészségére is, számos programelemmel segítjük tehát a beteg gyerekek lelki felépülését. 

 

Mindezek összességeként az elmúlt 11 évben 301 intézmény munkáját támogattuk műszerekkel és berendezésekkel, több mint 530 millió forint értékben. 

 

A K&H gyógyvarázs médiapartnerei: RTL Klub, Central Mediacsoport

 


  © K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!