környezetvédelem

 

Bár a K&H alaptevékenysége szerint nem tartozik a kiemelten környezetterhelő vállalatok közé, a környezetvédelmi szempontok érvényesítése mind a saját működésünkben, mind partnereinkkel szemben kiemelt fontosságú. A K&H Csoport nem csak elméletben száll síkra a fenntartható fejlődés eszméje mellett, hanem évek óta tevékenyen is teszünk azért, hogy a tőlünk telhető legnagyobb mértékben megelőzzük és kompenzáljuk a környezetünkben végbemenő kedvezőtlen változásokat. 
 
• a K&H központi épületeiben szelektív hulladékgyűjtés folyik. Célunk, hogy a hulladékkezelés szelektív formáját országos fiókhálózatunk teljes egészében megvalósítsuk. 
 
• a bevont hitelkártyákat összegyűjtjük, majd elszállíttatjuk a Rákospalotai Égetőműbe, ahol környezetbarát módon megsemmisítik. 
 
• igyekszünk a szállítással és közlekedéssel kapcsolatos problémákat, környezetkárosító hatásokat minimalizálni. Logisztikai tervezéssel és a modern technika felhasználásával a lehető legnagyobb mértékben lecsökkentjük a szállítással, utazással járó környezetszennyezést.

 

 A 2011-ben átadott új K&H székház tervezésénél, kivitelezésénél a gazdaságosság mellett fontos szempont a környezettudatosság és fenntarthatóság; a gépészeti és elektromos működési alapelvek, illetve berendezések, az akusztikai, ergonómiai és műszaki megoldások, valamint a zöld tetőkertek és teraszok mind a környezetbarát működést biztosítják. Az árnyékolástechnika használatával az üvegfelületek nem 60% fényt szűrnek ki, hanem 60%-ot engednek be, így az áramfelhasználás is kevesebb. A megújuló energiaforrások kiaknázásával az energiafelhasználás 30-40 százalékkal alacsonyabb, mint a korábbi épületeinkben. Az új székház számos szakmai díjat nyert, valamint megkapta a nemzetközi LEED® minősítés arany fokozatát. A székház K épülete az első és egyetlen arany fokozatú irodaház Magyarországon, amely a helyszínválasztástól a teljes kivitelezésen át a berendezésig az előírt környezettudatossági és fenntarthatósági kritériumok alapján kialakított nemzetközi rendszer szabályainak megfelelően épült.

 

A K&H székház eddigi díjai:

 

2012: REsource Property Awards – Év projektje 

2012: Arany LolliPOP a székház megnyitó rendezvényért

2013: iroda.hu – Az Év Irodaháza 2012 Közönségdíj kategóriában II. helyezés; Az Év Irodája 2012 Különdíj kategóriában III. helyezés

2013: arany fokozatú LEED® minősítés – K épület

2013: Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület (ALUTA) nívódíja

 

  © K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!