maxold ki az élményeket – 4 tipp a nyári program tervezéshez

K&H ifjúsági számlát nyitnál?
2023. július 04.
Te is alig várod, hogy belevesd magadat a nyári élményekbe? Mindegy, hogy a kultúra vonz, esetleg a természet kincseit fedeznéd fel, vagy csak buliznál egy nagyot, segítünk megtalálni a tökéletes programokat a nyári szünetre - a „diákpénztárcádra” szabva!

Nyári program

felejthetetlen kalandok, de miből?

Ha a nyári programokról van szó, nem túlzás azt mondani, hogy a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ezt is megnéznéd, oda is elmennél... A kérdés leginkább, hogy mi az, amit megengedhetsz magadnak.

A nyári terveidet ugyanis alaposan keresztül húzhatja, ha a pénztárcád nem bírja a terhelést. A legnépszerűbb fesztiválok belépőjegyeivel akár a nyárra félretett teljes pénzedet lenullázhatod, ha pedig még utazni is szeretnél, könnyen minuszba is kerülhetsz. A legköltségesebb programok mellett azonban sok egyéb alternatíva is létezik. Lehet, hogy épp ezekkel jársz jobban.

tippek, hogy kedvezőbb áron juthass extra élményekhez a nyáron

1. szervezd meg előre az egész nyarat

Leginkább úgy tudsz biztosra menni, ha pontos menetrended van júniustól augusztusig. Írd össze, hogy mikor hova mész, mennyi időt töltesz ott, és ez milyen kiadásokkal jár. Igyekezz úgy összeállítani a tervet, hogy sokrétű legyen. Szerepeljen benne többek között utazás, fesztiválozás és törekedj az új élményekre is. Például járd körbe a kéktúra egyik útvonalát.

Persze ember tervez, Isten végez. A kiszemelt fesztivál elmaradhat. Az utazás drágább lehet, mint gondolnád. A kéktúrát elmossa az eső. Nem árt tehát, ha legalább egy, de inkább két alternatívát is összeírsz egy-egy időszakra. Ki tudja: lehet, hogy valamelyik B-terv még jobb is, mint az eredeti!

2. csapj le a kedvező árú lehetőségekre

A korai tervezés már csak azért is kifizetődő, mert így egy rakás kedvezményhez juthatsz. A koncerteknél és fesztiváloknál például teljesen bevett szokás, hogy early bird jegyeket dobnak piacra. Vagyis minél hamarabb - akár hónapokkal - korábban veszed meg őket, annál olcsóbbak. Ugyanez igaz a repülőjegyekre is. Januárban jellemzően jobb áron foglalhatsz a nyárra, mint a szezon kellős közepén.

Az is egy megoldás, ha az utazáson próbálsz meg spórolni. Ilyen benzinárak mellett mindenképp érdemes elgondolkodni a tömegközlekedésen, ami jóval olcsóbb & még környezetbarát is. Olyan izgalmas és gyönyörű nagyvárosok is könnyedén elérhetők vonattal, mint például Párizs, Isztambul vagy Zürich, de akár a horvát tengerpartra, Split és Rijeka városába, vagy az olasz tengerparti La Spezia, Rapallo, vagy Portofino városába is elutazhatsz így.

3. keress alternatívákat

Két legnépszerűbb tavunk, a Balaton és Velencei-tó mellett, hazánk számos egyéb remek fürdési lehetőséget is kínál. Ilyen például a Fertő tó vagy akár a Tisza-tó, de több kisebb, ugyanakkor minőségi - és akár ingyenes - strand közül is válogathatsz. Nem is kell messzire menned a fővárostól, hiszen például az Esztergom területén fekvő Palatinus-tó, a Délegyházi tavak, a Pócsmegyeren található Pázsit strand, vagy a Domonvölgyi strand kevesebb, mint egy óra alatt elérhető.

Akkor sem kell lemondanod a bulizásról, ha Magyarország legfelkapottabb fesztiváljaitól elriasztottak a heti- vagy napijegyek árai. Keress olyan kisebb feszteket, amik olcsóbbak, és ahol olyan zenekarok lépnek fel, akiket szeretsz. Ezek a kisebb események sokszor hangulatosabbak és emlékezetesebbek, mint a gigaesemények. Szóba jöhet a nagykovácsi Kolorádó Fesztivál, a Szabadszállási Rock Fesztivál, a Bánkitó Fesztivál, a debreceni Campus Fesztivál, a kapolcsi Művészetek Völgye, a Fehértone Fesztivál, és a sort még hosszan lehetne folytatni.

4. hangold össze pénzügyi lehetőségeidet a terveiddel

Könnyű abba a hibába esni a nyári program összeállításakor, hogy tovább nyújtózkodsz, mint ameddig a takaród ér. Ennek a vége nem lehet más, mint csalódás. Úgy érzed majd, hogy az egész szezon a lemondásról szólt, és egy percre sem érezted igazán jól magadat. Ennek úgy tudsz elébe menni, ha reális és őszinte terveket készítesz. Ha eleve azokra a programokra készülsz, amik beleférnek a költségvetésedbe, biztosan nem rossz szájízzel veszel majd részt rajtuk.

így készülj fel a nyárra fiatalként

Egy bankkártya és egy folyószámla nagy segítség, sőt, vannak esetek, amikor elengedhetetlen. Számos helyen, például egyre több fesztiválon vagy koncerthelyszínen csak kártyával lehet fizetni, vagy éppen online előre meg kell venned a belépőjegyed, közlekedési jegyed. Ha pedig diákmunkát végzel a nyáron, a munkáltató biztosan kérni fog egy számlaszámot, ahova a fizetésedet utalhatja. Mindenképp érdemes saját bankszámlát nyitnod, hogy ne a szüleid számláját használd,  így magad kezelheted a költéseidet.

Amikor kiválasztod a bankot és a számlacsomagot, keresd a rugalmas és kifejezetten fiataloknak szánt ajánlatokat, hiszen ezek nagy valószínűséggel valóban a Te igényeidre vannak szabva!

Az utazgatás, fesztiválozás során jól fognak jönni az olyan innovatív funkciók, mint az okosórás fizetés, vagy éppen a mobil app. Utóbbi már csak azért is hasznos, mert a mobilod mindig nálad van, akár egy kattintással megnézheted az egyenlegedet, így nyomon követheted az anyagi helyzetedet. Sőt, a K&H mobilbank appban pillanatok alatt módosíthatod a bankkártya limitedet, vagy felfüggesztheted/ letilthatod a kártyádat, ha esetleg elkeveredne a fesztivál hevében.

Talán még nem hallottál róla, hogy a K&H mobilbank app arra is képes, hogy ezen keresztül vásárold meg közlekedési jegyedet- vagy bérletedet, vagy akár reptéri buszjegyedet, sőt, utasbiztosítást is tudsz róla kötni, ami a külföldi utazásokhoz elengedhetetlen.

válaszd a K&H ifjúsági számlacsomagot!

Ha még nincs bankszámlád, mindenképp érdemes megismerned a K&H ifjúsági számlacsomagjait, melyeket a Te igényeid szerint alakítottunk ki.

A számlacsomagok között 6-14 éveseknek, 14-18 év közöttieknek és persze fiatal felnőtteknek szánt lehetőségeket is találhatsz. 18 éves kortól akár önállóan is megnyithatod a számlát, méghozzá teljesen online, a mobilról is. Ehhez csak két irat és egy szelfi kell. Ennyi, és máris indulhat a felhőtlen, élményekkel teli és anyagilag is megfontolt nyári programdömping!

Katt a részletekért!

K&H ajánlatok fiataloknak

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek, szolgáltatások részletes leírását, kondícióit az Ügyfélszerződés, a Lakossági bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, valamint a Bankkártyára és hitelkártyára vonatkozó Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, továbbá a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény és mellékletei, valamint a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt, a www.kh.hu internetes oldalon A Bank a kondíciók megváltoztatásának jogát fenntartja. A K&H ifjúsági bankszámla OBA által biztosított termék.