a 8 legmenőbb fesztiválkellék

így hozhatod ki a legtöbbet a fesztiválélményből

2019. július 31.
Rutinos fesztiválozók tippjeit és tanácsait gyűjtöttük össze, hogyan maradhatsz életben, tűnhetsz ki a tömegből, és persze érezheted magad a lehető legjobban az idei fesztiválszezonban.

a 8 legmenőbb fesztiválkellék

1. az italhűtős hátizsák áldása

Elkerülni a pult előtti kígyózó sorokat, és bármikor bárkit megkínálni...

„Nálam az idei fesztiválszezon nagy felfedezése a tornazsák, ami egyszerre lehet hűtőtáska is, ha teszek bele egy fagyasztóba hűthető kis zselés párnát. Online párszáz forintért rendelhető és tényleg megtartja a hideget!

Így a tornazsák nem csak kényelmes, hanem praktikus is, ráadásul még időt is spórolok vele, mert egyszerre több dobozos üdítőt tudok vásárolni, ezért nem kell kis idő múlva újra beállnom a kígyózó sorba. Plusz előnye, hogy koncert közben is előkaphatom ugrálás közben és megkínálhatom a haverokat is egy kis plusz »energiával«.” (Benji, 22)

2. keresőapp megtévedt fesztivállakóknak

Amikor tényleg nem árt, hogy az eszköz okosabb nálunk...

„Egy fesztiválon mindenkivel előfordulhat, hogy a buli hevében ott felejtjük a táskánkat a pult előtt, kiejtjük a pénztárcánkat a mosdóban vagy a sátrak tengerében nem találjuk a sajátunkat. A parázás helyett erre is jobb előre felkészülni! Van egy Androidos és iOS-es mobilhoz is ugyanúgy társítható bluetooth-os okos kereső, ingyenes applikációval, így nem kell órákig keresgélni, ha nem találtunk valamit. Nekem például akkor vált be a legjobban mikor hajnalban próbáltam megkeresni a sátor mögötti gödörbe esett kocsi kulcsomat. Életmentő volt!” (Peti, 21)

3. chill a hullazsák alatt

Egy rutinos sátorozó még a sár hátán is megél...

„Ha sátorral mész fesztiválozni, próbálj meg minél kevesebb cuccot pakolni, mert egyrészt ki akar cipekedni, főleg a hét végén hulla fáradtan; másrészt két perc alatt úgyis őskáosz lesz a sátorban. Viszont bármennyire is szűkíted a listát, a nagy fekete szemeteszsákról sose feledkezz meg! Tavaly az egyik fesztiválon telibe kaptunk egy 72 órás monszunt. Viszont nem estünk kétségbe, betettük az összes ruhát és minden mást a zsákba, így semmi sem ázott meg. Közben zsákokból csináltunk ponyvát is két sátor közé, ahol egész kellemesen el tudtuk tölteni az időt. Azzal szintén sokat tehetsz a túlélésért az esőben, ha szerzel egy minél kisebbre összehajtogatható esőkabátot, ami elfér a zsebedben vagy a táskádban.” (Zsu, 23)

4. a fesztiválhippi örök

Élet a rövidnadrág-póló-szetten túl...

„Ha valaki tényleg a legmenőbb szettekben szeretné végig bulizni a fesztiválszezont, minden áprilisban a kaliforniai Coachella fesztivál mutatja az újat. Úgy tűnik, egy csomó sztár most is adja a virágmintát. Újabban a kisebb- közepes méretű virágok mennek a minioverallokon-és miniruhákon.

A batikolt minta is visszatért a hippikorszakból, ahogy szexibb kiadásban a makramé ruhákat is sok street styler felvette. Ezekben azt szeretem, hogy csak fürdőruhát, bikinit kell alájuk venni, így nem csak vagány, még praktikus viselet is! A neon pedig úgy tűnik, örökre velünk marad, aminek szintén örülök, mert ugyanúgy ki lehet vele tűnni a tömegből. Ja, és a csillámról se feledkezz meg- hajban, arcon, ruhán, minden mennyiségben!” (Mesi, 19)

5. búcsú a lábujjaktól?

Nem biztos, hogy a gumicsizma vagy a tangapapucs a legjobb választás a tomboláshoz...

„Sokan a gumicsizmára esküsznek. Végülis jól mutat egy rövidnadrággal, és ha lehet számítani esőre, dagonyára, akkor hajrá. 30 fok felett hosszabb ideig hordani viszont finoman szólva nem egészséges. Nekem legalábbis nem jött be.

Korábban próbálkoztam a strandpapuccsal is, főleg a balatoni fesztiválokon, de bármilyen lazának éreztem benne magam, fürdéshez, strandoláshoz oké, de táncolni már rémálom benne. Másnapra nyugodtan elbúcsúzhattam a lábujjaimtól, kék-zöld volt az összes. Nem is beszélve a szúnyogokról.

Ha megteheted, akkor szerintem vegyél egy kényelmes, kimondottan fesztiválozós sneakert, én évek óta abban megyek, amelyiket egész évben hordtam, ezért nem sajnálom a bulikban, a tömegben ugrálva végleg lerongyolni.” (Patrícia, 25)

6. unikornisos medence? Miért ne! 

Pezsgőfürdő, egy kicsit más értelemben...

„Semmi értelme, cserébe nagyszerű poén, hogy vettünk a srácokkal az egyik strandon egy unikornisos kismedencét. Múltkor az egyik fesztiválon teletöltöttük jeges limonádéval, és abból kínálgattuk a lányokat. Amúgy fürdeni is jó benne, elég sokakat belecsábítottam már idén is. És ha már ott voltunk, szereztünk pár vízipisztolyt is, kánikulában a legjobb buli egy hatalmasat vízi csatázni.” (Balázs, 20)

7. munkásruha, micisapka

A fesztiválos egyenruha, amiből még lehet bármi...

„Az olyan fesztiválokon, ahol mindenki azért gyúr egész évben minden értelemben, hogy jól nézzen ki, nem könnyű a tömegből kitűnni. Mi azzal próbálkozunk, hogy a haverokkal minden évben összeöltözünk.

Volt már vicces feliratos pólónk, ezt mindig imádták a csajok, de már kezd kimenni a divatból. Tavaly munkásruhában mentünk, most necchálós pólóval és sapkával próbálkozunk. De az is lehet, hogy egy sima kalap lesz belőle valami dísszel.

Ha van rajtad valami fura vagy kirívó, egyből megteremti a párbeszédet, amiből aztán még lehet bármi.” (Viktor, 24) 

8. koszorúsfiúk-lányok

Hogy mindig legyen mit adnod a másiknak egy fesztiválon, amiről megjegyez...   

„Én már tavaly is imádtam a virágkoszorúkat a lányok hajában. Leginkább azért, mert működött az a csajozási stratégia, hogy aki erre nyitott volt, attól el lehetett kérni ezt a virágfüzért, hogy a nyakamba akasszam.

Úgy tűnik, most inkább a hajpántok mennek. Ezek majd jól fognak mutatni a csuklómon. Persze a vicces, színes napszemüveg és a kalap sem marad otthon, ha kérik, ezeket én adom oda a kiszemelt szépségeknek.” (Gábor, 17)

Nincs kedved sorban állni a festi pay kártyafeltöltő pult előtt minden reggel? Fizess inkább a saját érintős bankkártyáddal! Tudj meg többet a K&H ifjúsági számlacsomagokról, amihez most 6 500 forint értékű STRAND fesztivál voucher kódot is kaphatsz, így nem csak kényelmesebben, hanem féláron bulizhatsz a Balaton parton!

K&H ifjúsági számlacsomagok