K&H fix+ egészség - Optimum Fund

részesedj az európai gyógyszeripari és egészségügyi nagyvállalatok teljesítményéből, tőkevédelem mellett

 • 100%-os tőkevédelem lejáratkor
 • magas fix hozam és extra hozam lehetősége
K&H fix+ egészség - Optimum Fund
K&H fix+ egészség - Optimum Fund

részletek

legfontosabb tudnivalók

tőkevédelem

100%

fix hozam (a teljes futamidőre)

29%

a mögöttes befektetés (index)

STOXX®Europe 600 Health Care price return index, (a gyógyszeripar és az egészségügyi szektorban működő 600 európai vállalat árfolyammozgását követő index)

Részesedés a mögöttes index teljesítményéből

100%

elérhető hozam
 

fix hozam és a mögöttes index részesedéssel korrigált értéke (amennyiben ez 0-nál nagyobb érték)

az index teljesítményéhez kapcsolódó kifizethető maximális hozam 100%, azaz a fix hozammal együtt a kifizethető maximális hozam 129% a névértékre vetítve

futamidő

a felügyeleti nyilvántartásba vételt követő banki munkanap, de legkorábban 2022. november 08. – 2026. november 27. (4 év 1 hónap)

jegyzési időszak

2022. szeptember 26. – 2022. október 28.

részesedj az európai gyógyszeripar és egészségügyi szektor vállalatainak teljesítményéből

A gyógyszeripar és az egészségügyi szektor jellemzően defenzív ágazat, az átlagosnál kevésbé van kitéve a gazdasági ciklusoknak. A szektor a jelenlegi gazdasági helyzetben is jól teljesíthet, ugyanis viszonylag immunis a költséginflációra és a gazdasági lassulásból adódó keresletcsökkenésre.

A futamidő végén (az utolsó 12 hónap záróárfolyamaiból képzett átlag alapján) kerül megállapításra az, hogy hogyan teljesített az alap mögöttes indexe, Európa legnagyobb gyógyszeripari és egészségügyi szektorában tevékenykedő vállalatok árfolyammozgását tükröző STOXX Europe 600 Health Care Index futamidő indulásakor mért értékéhez (Induláskori érték) képest. A vizsgált eredménytől függően két kimenetel lehetséges:

 1. ha az index értéke meghaladta az induláskori értékét:
  • az alap kifizeti a befektetési jegyek névértékét, plusz 29%-os fix hozamot és az index teljesítményéből származó pozitív hozamot
 2. ha az index értéke csökkent az induláskori értékhez képest:
  • a tőkevédelemnek köszönhetően az alap kifizeti a befektetési jegyek névértékét plusz 29% fix hozamot

A részvénypiacok teljesítményétől függően elérhető extra hozam legfeljebb 100% lehet; ennek megfelelően az alappal összességében maximum 129%, de legalább 29% hozam érhető el a teljes futamidőre.

100%-os tőkevédelem

Az alap vagyonának túlnyomó részét alacsony kockázatú eszközökbe fekteti a futamidő elején, ezzel biztosítva a befektetett tőke védelmét és kifizetését a futamidő végét követően, abban az esetben is, ha a mögöttes befektetések teljesítménye stagnálna vagy negatívan alakulna a futamidő során.  A befektetett tőke védelmére az az ügyfél jogosult, aki a befektetését a futamidő végéig megtartja.

amit még jó tudni, mielőtt döntesz

 • amennyiben a befektetésed nem tartod meg lejáratig, abban az esetben a befektetett tőke semmilyen tőkevédelmet nem élvez, valamint a fix hozam sem biztosított
 • ha a befektetési jegyet a folyamatos forgalmazás során - az alap aktuális Nettó Eszközértékén (esetleg névérték feletti áron) - vásárolod meg, akkor a futamidő végén a tőke védelme, a fix hozam és az extra hozam a befektetési jegy névértékéig, illetve a névértékre vonatkoztatva biztosított
 • ha az alapot K&H tartós befektetési számlán vásárolod, megtakarításod kamatadó-kedvezményt élvezhet
 • az alap nyíltvégű határozott futamidejű befektetési alap
 • az alap futamideje során a befektetési jegyek vétele és visszaváltása is lehetséges
 • az alap besorolása: óvatos
 • mielőtt döntesz az alap megvásárlásról, olvasd el az alap dokumentumait és tájékozódj az alap kockázatairól és költségeiről

K&H fix+ egészség - Optimum Fund óvatos kockázati besorolás

kinek ajánljuk?

 • aki előnyben részesíti a különleges befektetéseket
 • aki nem akar lemondani a részvénypiacban rejlő hozamlehetőségről
 • akinek a tőke biztonsága mellett fontos a magas hozam lehetősége is

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen marketing célú hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Az alap részletes leírását, befektetési politikáját a Tájékoztató és a Kezelési Szabályzat tartalmazzák, melyek magyar nyelven elérhetők a vezető forgalmazó K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken és a www.kh.hu (vagy a www.khalapok.hu) internetes oldalon. Ugyanezen elérhetőségeken tájékozódhat az alap Kiemelt Befektetői Információi felől, mely az alap alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagában azonban nem ad teljes körű leírást az alapról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra. A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a vezető forgalmazó www.kh.hu internetes oldalán. Az alap számára árfolyamfedezeti céllal vagy befektetési cél megvalósítása érdekében származtatott ügyletek alkalmazása engedélyezett. Az alap nettó eszközértéke jelentősen ingadozhat! Az alap vagyonának túlnyomó részét alacsony kockázatú eszközökbe fekteti a futamidő elején, ezzel biztosítva a befektetett tőke védelmét és kifizetését a futamidő végét követően, abban az esetben is, ha a mögöttes befektetések teljesítménye stagnálna vagy negatívan alakulna a futamidő során.  A befektetett tőke védelmére az az ügyfél jogosult, aki a befektetését a futamidő végéig megtartja. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem – kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adót a kifizető a kifizetéskor köteles levonni. A befektetése hozamához kapcsolódó adózási tudnivalókról kérjük, tájékozódjon a www.kh.hu oldalon vagy tanácsadóinknál. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az adózással összefüggő következmények a jövőben változhatnak, a konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg. Az alapot a KBC Asset Management NV kezeli, amelynek működését a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, de egyes, jogszabályban nevesített tárgykörökben (pl. fogyasztóvédelem) a Magyar Nemzeti Bank jogosult eljárni. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata. Az alap által kibocsátott befektetési jegyekhez kapcsolódó befektetői jogok magyar nyelvű összefoglalóját itt találja.

kapcsolat