K&H nyersanyag alapok alapja dollárban

Az alap a nemzetközi áru- és nyersanyagpiaci befektetéseket teszi elérhetővé a befektetők számára. Ezek közé tartoznak többek között az energiahordozók (különböző kőolajszármazékok és földgáz), az ipari fémek és a nemesfémek.

 • a feltörekvő gazdasági térségekben (India, Kína, stb.) folyamatosan bővül az energia- és nyersanyagigény
 • a készletek egyes nyersanyagokból végesek (például szénhidrogének)
 • egy jól felépített portfólió fontos eleme lehet, amely jól kiegészíti a részvény, kötvény megtakarításokat

részletek részletek

a te igényeidhez alkalmazkodva

 • könnyű és költséghatékony hozzáférés a világ legjelentősebb nyersanyagpiacaihoz

 • a nyersanyagok egy része általában jó védelmet nyújt az infláció ellen

 • rugalmas, hiszen bármikor, bármekkora összeggel növelheted megtakarításod, illetve szükség esetén hozzáférhetsz ahhoz az aktuális árfolyamértéken

 • forintban és dollárban is elérhető

amit még érdemes tudni, mielőtt döntesz

 • az alap összetétele: energiahordozók (kőolajszáramzékok és földgáz), ipari fémek (alumínium, cink, nikkel, réz), nemesfémek (arany, ezüst)

 • az alap nem magukkal a nyersanyagokkal kereskedik, hanem a fizikai termékeken alapuló derivatív ügyletek vásárlásával biztosítja a hozzáférést a nyersanyagpiaci árfolyamok alakulásához, emellett tőzsdén forgó értékpapírokat vásárolhatsz és adhatsz el, amelyek árfolyamának alakulása szoros összefüggésben van a fizikai termékeken alapuló tőzsdei határidős ügyletek árfolyam alakulásával

 • javasolt befektetési időtáv: legalább 5 év

 • a portfolióépítésben új, kiegészítő elem lehet, de rövidebb időtávon az árfolyam ingadozást mutathat

 • az alap kockázati besorolása:

kinek ajánljuk?

 • kockázatvállaló (dinamikos és merész) ügyfelek portfóliójába, akiknek fontos a diverzifikáció

 • aki a hosszabb távon várható magasabb megtérülés érdekében elviseli a magasabb kockázatot

dokumentumok

Tájékoztató és Kezelési szabályzat
Kiemelt befektetői információ - USD sorozat
Kiemelt befektetői információ - "F" sorozat
havi portfoliójelentés (USD)
havi portfoliójelentés - "F" sorozat
legfrissebb éves jelentés
legfrissebb éves beszámoló
legfrissebb féléves jelentés
befektetési szolgáltatások hirdetménye
Általános Terméklap

az alap befektetési jegyeinek árfolyama és teljesítménye az elmúlt időszakban*

visszatekintő hozamok

3 havi 6 havi 12 havi 2 éves 3 éves 5 éves
Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Az alap részletes leírását, befektetési politikáját a Tájékoztató és a Kezelési Szabályzat tartalmazzák, melyek magyar nyelven elérhetők a vezető forgalmazó K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken papír alapon és a www.kh.hu (vagy a www.khalapok.hu) internetes oldalon elektronikus formában. Ugyanezen elérhetőségeken tájékozódhatsz az alap Kiemelt Befektetői Információi felől, mely az alap alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagában azonban nem ad teljes körű leírást az alapról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgáld meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra.  A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódj a forgalmazók hirdetményeiből. Az alap számára árfolyamfedezeti céllal, vagy befektetési cél megvalósítása miatt származtatott ügyletek  alkalmazása engedélyezett. Az alap nettó eszközértéke jelentősen ingadozhat!  A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem – a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény alapján kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adó mértéke 16%, amit a kifizető köteles 6% egészségügyi hozzájárulással együtt a kifizetéskor levonni. A befektetése hozamához kapcsolódó adózási tudnivalókról kérjük, tájékozódj a www.kh.hu oldalon vagy tanácsadóinknál. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az adózással összefüggő következmények a jövőben változhatnak, a konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg. Az alapot a K&H Alapkezelő Zrt. kezeli, amely a PSZÁF – III/100.058/2002. és H-EN-III-3/2013 számú határozatai alapján gyakorolja tevékenységét. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata.