fenntartható fejlődés befektetések

a jó befektetés nem csak pénzben térül meg!

  • a pénzügyi mellett a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vesszük a befektetéseknél
  • szigorú fenntarthatósági szűrésekkel választjuk ki a kötvény és részvénybefektetéseket
  • független szakértői testület támogatja a kiválasztási folyamatot
fenntartható fejlődés befektetések

K&H fenntartható fejlődés befektetési alapok

4 indok a társadalmilag felelős befektetések mellett

előre gondolkodás

Belgiumban a KBC Csoport (aminek a K&H Bank is része) 1992 óta foglalkozik fenntartható fejlődés befektetésekkel. Elsőként a belga befektetők tapasztalhatták meg, hogy a befektetéssel is lehet a környezetért tenni. Ezt a tudást hozzuk el a magyar befektetők számára.

A K&H Alapkezelő célja, hogy támogassa a fenntartható fejlődést a pénzügyi termékeivel is. Büszkék vagyunk arra, hogy a KBC Csoportnál, Magyarországon elsőként, már 2007 óta elérhető ilyen típusú befektetés, a K&H öko alapon keresztül.

szigorú fenntarthatósági szűrés

A szűrés azt jelenti, hogy a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás mentén működő befektetési alap portfóliójába, kizárólag olyan vállalatok részvényei és államok kötvényei kerülhetnek, amelyek megfelelnek a környezetre, a társadalomra és a különböző irányítási rendszerekre vonatkozó számos kizárási és kiválasztási kritériumoknak.

független szakértők

A K&H anyavállalata, a KBC szorosan együttműködik egy független szakértőkből álló, külső tanácsadó testülettel. A negyedéves egyeztetéseken az ő szakmai véleményük, tapasztalataik egymással való ütköztetése biztosítja, hogy a fenntarthatóság jegyében működő befektetéseink mindig megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak.

átlátható kommunikáció

A fenntartható befektetések során alkalmazott szűrések eredményeit a befektetők számára elérhetővé tesszük. Az alábbi linkre kattintva átírányításra kerül a KBC Csoport oldalára, ahol a különböző szűrések eredményei, a lehetséges fenntartható fejlődés befektetési univerzum elemei megtekinthetőek (angolul).

azzal is tehetsz környezetedért és a társadalomért, ha tudatosan választod meg a befektetéseidet!

Jelen marketing célú hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Az alap részletes leírását, befektetési politikáját a Tájékoztató tartalmazza, mely angol nyelven elérhető a vezető forgalmazó K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken és a www.kh.hu (vagy a khalapok.hu) internetes oldalon. Ugyanezen elérhetőségeken tájékozódhat az alap magyar nyelvű Kiemelt Befektetői Információi felől, mely az alap alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagában azonban nem ad teljes körű leírást az alapról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra.  A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a vezető forgalmazó www.kh.hu internetes oldalán. Az alap számára árfolyamfedezeti céllal, vagy befektetési cél megvalósítása érdekében származtatott ügyletek alkalmazása engedélyezett. Az alap nettó eszközértéke jelentősen ingadozhat!  Az alap sem tőkevédelmi sem hozam- vagy árfolyamvédelmi ígéretet nem tesz, ilyen garanciát nem vállal! A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem – kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adót a kifizető a kifizetéskor köteles levonni. A befektetése hozamához kapcsolódó adózási tudnivalókról kérjük, tájékozódjon a www.kh.hu oldalon vagy tanácsadóinknál. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az adózással összefüggő következmények a jövőben változhatnak, a konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg. Az alapot a KBC Asset Management N.V. belga alapkezelő társaság kezeli, amelynek működését a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, de egyes, jogszabályban nevesített tárgykörökben (pl. reklámok) a Magyar Nemzeti Bank jogosult eljárni. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata. Az alap által kibocsátott befektetési jegyekhez kapcsolódó befektetői jogok magyar nyelvű összefoglalóját itt találja.