kölcsönt vennél fel az ünnepek előtt? erre figyelj oda!

2021. december 02.
Karácsonyfa és ajándékok? Év végi számlák? Sok minden vár rád decemberben, amire jó, ha pénzügyileg is felkészülsz! Az ünnepek közeledtével előfordulhat, hogy nagyobb összegű kiadásaid lesznek, mint a havi kereted. Ez bárkivel megtörténhet, éppen ezért cikkünkben hasznos tippekkel segítünk, hogy mire figyelj oda, ha személyi- vagy egyéb kölcsönt vennél fel az ünnepek előtt.

Személyi kölcsön, áruhitel a karácsonyi ajándékokra

Az ünnepektől hemzsegő hónap sok ember számára kikapcsolódást, másoknak pedig fokozott fejfájást jelent. Te melyik kategóriába tartozol? Egyáltalán: lehetnek stresszmentesek az ünnepek? Egy biztos: tudatos tervezéssel és kellő odafigyeléssel, legalább az anyagi biztonságod miatt nem kell aggódnod. A széles választékban elérhető áruhitelek, személyi kölcsönök, hitelkártyák és egyéb hitelkonstrukciók segíthetnek az adventi időszak átmeneti pénzügyi nehézségein, ám készülj fel rá, hogy ezeket az újévet követően törlesztened is kell.

az áruhitel átgondolása

Vásárlás során az áruházakban, vagy akár az online kereskedőknél igényelhető, az adott, jellemzően nagyobb értékű termék megvásárlására szóló áruhitelekkel gyakran találkozhatsz. Ezeket akár hazai hitelintézetek, bankok is nyújthatják, de vannak olyan esetek, amikor a kereskedő maga biztosítja a kölcsönt.

Az áruhitelek költségei általában kedvezőek lehetnek, ha a kulcsfontosságú feltételekre odafigyelsz:

  • mindig tájékozódj a THM mértékéről,
  • a törlesztés kezdetéről,
  • és ne feledkezz meg a különféle kedvezményekért vállalt kötelességeidről sem.

Ilyen kölcsön esetén azt javasoljuk, soha ne dönts hirtelen, még akkor sem, ha azonnal szükséged lenne az adott eszközre. Nézz utána a termék hitel nélküli árának, és ha teheted, kérj tanácsot számlavezető bankod ügyintézőjétől a konstrukciók összehasonlításában és annak ellenőrzésében, hogy az új hitel törlesztőrészlete biztonsággal vállalható-e a havi jövedelmeid és olyan esetleges fix költségeid mellett, mint például az egyéb hitelek törlesztőrészletei.

 tipp!

Fontos tudnod, hogy a havi jövedelmed maximum 50%-ban terhelhető hitellel, melybe minden hitel beletartozik, beleértve az áruhiteleket is!


hitelkártya? hasznos lehet!

Hitelkártya-tulajdonosként valójában az ünnepi vásárlások során megugró költségeidre a megoldás a zsebedben rejlik. A legtöbb hazai hitelkártyával bizonyos időszakban — úgynevezett költési időszakban — kamatmentesen vásárolhatsz. Ehhez pedig tényleg csak arra kell figyelned, hogy a türelmi időszakban (mely általában 15 nap) a teljes tartozásodat kiegyenlítsd a kártyádon. Ne feledd, a türelmi időszakon túli visszafizetés magasabb kamattal jár.

Célszerű egyfajta biztonsági tartalékként tekinteni a hitelkártyára. Elromlott a mosógép? Vagy az ünnepi időszakban hirtelen magasra rúgnak a kiadásaid? Ekkor lehet igazán segítségedre ez a konstrukció, mert a nagyobb összegű kiadásaidat elegendő majd a havi fizetésed beérkezése után rendezned. 

& azt tudtad, hogy a legtöbb pénzintézetnél pénzvisszatérítést és/vagy kedvezményeket kaphatsz hitelkártyás vásárlásaid után? Ennek is érdemes utána nézned már az igényléskor, hogy tudatos vásárlással kihasználhasd az elérhető kedvezményeket.

Óvatosságra intünk azonban az üzletekben elérhető hitelkártyák kapcsán: ezeknél a megszokottaktól eltérő vásárlási és türelmi időszakok lehetnek, a bankszámládtól eltérő felületeken kezelve, pedig bonyolultabb lehet a költéseid nyomonkövetése is.

személyi kölcsön a nagyobb összegű kiadásokra

Ha rendszeres, legalább havi nettó 150 ezer forint jövedelemmel rendelkezel és az ünnepek közeledtével szeretnéd megvalósítani olyan nagyobb álmaidat, mint a gyerekszoba felújítása, vagy egy nagyobb autó megvásárlása, akkor a személyi kölcsönben érdemes gondolkoznod.

Ezt általában több millió forintos hitelösszegig veheted fel, a futamidőt pedig években mérheted, a K&H személyi kölcsön esetében például maximum 7 évben. A szabad felhasználású kölcsönöket a saját céljaidnak megfelelően igényelheted. A legtöbb igénylő autóvásárlásra, hitelkiváltásra vagy lakásfelújításra használja a személyi kölcsön nyújtotta lehetőségeket, a hitelcél megadása a kockázatelemzés szempontjából fontos.

A K&H Banknál akár már teljes egészében online is intézheted személyi kölcsönöd igénylését. A K&H személyi kölcsön díjmentes előtörlesztési lehetőséggel, papírmentes ügyintézéssel és kedvező kamatokkal érhető el, ráadásul a törlesztéseidet később akár a mobilbankban vagy az e-bankban egyszerűen intézheted.

Ne feledd: a kölcsön felvétele előtt feltétlenül készíts egy költségkalkulációt a havi várható kiadásaidról és mérd fel, hogy a havi törlesztőrészletét a hitelnek biztonsággal tudod-e törleszteni. Ha kell, akár kérj visszahívást vagy keress fel egy hozzád közeli ügyfélpontot, és fordulj bizalommal a szakértő tanácsadókhoz.

ha mégis meggondolnád magad...

Megkötötted a szerződést. És meggondolod magad... Történjen bármi, válaszd bármelyik kölcsönt a céljaid eléréséhez, tudj róla, hogy majdnem minden Magyarországon kötött hitelszerződést a megkötéstől számított 14 napon belül felmondhatsz. Ebben az esetben, értelemszerűen, a teljes összeget a megadott időszakra szóló kamatokkal és költségekkel együtt vissza kell fizetned. Ha úgy érzed átgondolatlan döntést hoztál, maradj nyugodt és kérd a kölcsönt nyújtó pénzintézet segítségét.

Tervezz előre és gondolj a jövőre, hogy neked is meghitt legyen az ünneped!

K&H személyi kölcsön - THM: 15,9–22,4%
hitelkártya-szolgáltatás [K&H Mastercard hitelkártya] – THM: 26,2%

Úgy látod, hogy nagyobb terveid megvalósításához a személyi kölcsön nyújthat ideális megoldást? Kattints és tudj meg többet az akár 100% online igényelhető K&H személyi kölcsönről!

K&H személyi kölcsön

Kerültél már olyan élethelyzetbe, amikor a hitelkártya nyújthatta volna a legmegfelelőbb segítséget? Ne habozz tovább, tudj meg többet a K&H Mastercard hitelkártyáról és a vásárlásokkal elérhető kedvezményekről!

K&H Mastercard hitelkártya

A hirdetésben szereplő THM az aktuális K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra. Jelen kalkuláció nem minősül ajánlattételnek és nem helyettesíti az általános hitelbírálatot. Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a személyi kölcsön Ügyfélszerződés, a Lakossági hitelek Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális K&H személyi kölcsönökre vonatkozó hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a dokumentumoknál található „5. sz. függelék: minimális igénylési feltételek” tájékoztatóban olvashatnak, illetve további információkat bankfiókjaink nyújtanak. A kölcsönigénylés elfogadása minden esetben a Bank által végzett hitelelbírálás függvénye.

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, valamint a Természetes személyeknek szóló Hitelkártya hirdetmény, a pénzvisszatérítés feltételeit a K&H hitelkártyákhoz kapcsolódó vásárlás utáni visszatérítés feltételei 2018. október 5-ét követően kötött hitelkártya szerződésekre elnevezésű dokumentum tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő THM az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabály figyelembevételével, 375 000 forint hitelösszeg és 1 éves futamidő figyelembevétele mellett kerültek megállapításra. A biztosítást a K&H Biztosító Zrt. nyújtja, a biztosítási termékről a kapcsolódó biztosítási szerződési feltételekben olvashat.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év