kezdődik a suli? - online hiteligénylés pár kattintással

tudj meg többet a K&H személyi kölcsönről!
2022. augusztus 22.
Van az a mondás, hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Valószínűleg így van ez az iskolakezdéssel is. Bár hazánkban az alapszintű állami oktatás ingyenes, a vele járó költségek mégis sok család számára megterhelőek lehetnek. A tervezhető és a váratlan kiadások finanszírozásában egyaránt segítséget nyújthatnak a személyre szabott személyi kölcsönök.

Online hiteligénylés iskolakezdéshez

milyen kiadásokkal jár általában az iskolakezdés?

A megnövekedett élelmiszerárak, rezsiköltségek és az egyre magasabb infláció mellett a családok többségének még a szokásosnál is nagyobb terhet jelenthetnek az iskolakezdéssel járó kiadások. Vegyük sorra, hogy milyen költségekkel járhat a gyermekek szeptemberi iskolakezdése:

 • Ruhaköltség (utcai és új sportruhák)
 • Tanszer
 • Tankönyvek
 • Iskolatáska
 • Írószer
 • Bútorok (pl. íróasztal, szék, szekrény, bármi)
 • Iskolán kívüli foglalkozások (különórák, sportfoglalkozás, szakkör stb.)
 • Elektronikai eszközök beszerzése (tablet, számítógép, mobiltelefon stb.)
 • Iskolai egyéb költségek (étkeztetés, osztálykirándulás, osztálypénz stb.)

Akadnak olyan eszközök, amelyeket nem érdemes minden évben újra megvásárolni, például a tanuláshoz használt íróasztalt és széket nem növi ki évente a gyerek, a tolltartót és az iskolatáskát is jó eséllyel több évig használja, vagy lehetőség van arra, hogy mondjuk új helyett használt tankönyvet, számítógépet válasszunk. De a sok apróbb kiadás a végén még így is jelentős költségeket eredményezhet.

miben különböznek a kiadások, ha gyermekünk gimnáziumba megy?

Más kiadások jelentkeznek egy általános iskolás évkezdéssel, mint egy középiskolásnál. A gimisnek például már szüksége van saját számítógépre / laptopra, mivel a kommunikációhoz és az iskolai feladatokhoz is egyre többet használatos. Különösen igaz ez a koronavírus-járvány időszakában általánossá vált online oktatásra, ahol a tanulást segítő elektronikai eszközök szerepe még inkább felértékelődött. A járványnak pedig még mindig nincs vége!

Ha máskor nem, akkor iskolakezdésre aktuálissá válhat a gyerekek szobájának felújítása is. Gyorsan nőnek, így szükség lehet egy nagyobb ágyra, íróasztalra és az is érthető, ha már a saját ízlése szerint szeretné a szobáját berendezni, átalakítani.

A ruhák is nagyobb kiadást jelenthetnek, hiszen ennek a korosztálynak jellemzően fontos az öltözködés, a divatirányzatok követése. A legtöbb gimnáziumban emellett meglehetősen sokba kerülnek az olyan külön programok is, mint a nyelvoktatás, sportszakkörök, osztálykirándulás, nem beszélve az egyéb kiadásokról, mint például az osztálypénz, különösen ha a végzős évét kezdi a gyermekünk.

kiadások felsőfokú képzés esetén

Elsőre vegyük a legfontosabbat. Államilag finanszírozott vagy költségtérítéses oktatásban vesz részt a gyermekünk? A tandíj ugyanis nagyon komoly kiadást jelent, amire jobb már évekkel korábban egy külön megtakarítási programot indítani. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor a diákhitel lehet a megoldás, ami kedvező feltételekkel igényelhető.

A másik fontos kérdés, hogy kollégiumban fog-e lakni vagy albérletben, ha másik városban kezdi meg az egyetemi éveket? Budapesten és az egyetemi nagyvárosokban az utóbbi időben meglehetősen magas bérleti díjakkal számolhatunk. Ha ehhez még az iskolakezdés költségeit is hozzáadjuk, könnyen több költség juthat gyermekünk iskoláztatására, mint egy átlagos havi fizetés.

A felmerülő kiadásokat tovább növelik az extra igények, mint például koncertek, utazások, fesztiválok költségei. Ezeknek fedezésére azonban a gyermekünket is bevonhatjuk, például ha bátorítjuk az érdeklődéséhez illő nyári munka keresésében!

És nem szabad elfelejtkezni a bankszámlanyitásról sem, ami az egyetem elején kötelező, mert ennek megléte adja az alapját a tandíj és/ vagy a vizsgadíjak fizetésének, de a diákmunkánál is hasznos lehet. A K&H ifjúsági számlacsomag 18+ kedvező feltételeket kínál, számos innovatív, digitális szolgáltatás, például az okoseszközös fizetés elérhetősége mellett, így jó választás lehet első bankszámlának.

tervezzük meg az iskolakezdést

Mivel olyan kiadásokról van szó, amelyek nagyrészt előre ismertek, így a kiadásokat el lehet osztani, nem kell mindent az utolsó pillanatra hagynunk. Érdemes szezonális vásárokon, akció keretében megvásárolni a ruhákat, cipőket és sportfelszereléseket.

Az élet azonban mindig tartogat meglepetéseket. Hirtelen elromlott számítógép, tönkrement tornacipő és még sorolhatnánk a példákat. Emiatt célszerű némi tartalékot is számolni a kötelező költségeken felül.

pénzügyi megoldások az iskoláztatási kiadások finanszírozására

Az egyik legjobb megoldás az, ha folyamatosan rakunk félre a gyermekünk oktatására. Erre jó megoldás lehet a K&H rendszeres befektetés: itt akár azt is beállíthatjuk, hogy havonta, automatikus levonásra kerüljön a befektetési célra az általunk meghatározott összeg, így további teendőnk nincs is vele.

ösztöndíj, iskolakezdési támogatások

Ideális esetben a felsőfokú képzésen résztvevő diák ösztöndíjra lehet jogosult. A kisebb gyerekek iskoláztatásához is igényelhetünk iskolakezdési támogatást, de gyakran a munkahely is biztosít ilyet. Ezek általában nem oldják meg a gondjainkat, de fontos minden forrást sorra venni.

lássuk a hiteleket

Ha nem rendelkezünk elég megtakarítással, vagy az ösztöndíj lehetőségek is korlátozottak, akkor a felsőfokú oktatás esetén a megoldás a diákhitel lehet, aminek nagy előnye, hogy csak a gyerek munkába állásával kell elkezdeni törleszteni.

Az áruhitelek a nagyobb értékű elektronikai cikkek, bútorok beszerzésekor lehetnek segítségünkre, kisebb tételeket folyószámlahitelből is rendezhetünk.

A személyi kölcsönök számítanak azonban a legrugalmasabb megoldásnak, melyek ingatlanfedezet nélkül igényelhetőek, pár százezertől akár több millió forintig. 

A K&H személyi kölcsönt akár 7 millió forintig is igényelheted, akár teljesen online is, így a pénz pár órán belül a számládon lehet! Az online igénylés feltételei:

 • rendelkezel K&H e-bank/K&H mobilbank hozzáféréssel
 • egyedül használod a számládat
 • legalább 6 hónapja a K&H-s számlára érkezik jövedelmed
 • a számládra érkező jövedelmed eléri a havi nettó 150 ezer forintot
 • nem szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszerben negatív információval
 • megfelelő technikai feltételekkel rendelkezel (mobilbanki applikáció, video chathez megfelelő számítógép, kamera, mikrofon)

K&H személyi kölcsön – THM: 15,9–22,4%
számlavezetés [K&H ifjúsági számlacsomag]
Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás

Kattints és ismerd meg a K&H személyi kölcsön igénylésének részletes feltételeit, hogy akkor is tudd, mi a teendő, ha a költségek tervezése során nagyobb anyagi megterhelést jelentene az iskolakezdés, mint gondoltad!

K&H személyi kölcsön

A hirdetésben szereplő THM az aktuális K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra. Jelen kalkuláció nem minősül ajánlattételnek és nem helyettesíti az általános hitelbírálatot. Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a személyi kölcsön Ügyfélszerződés, a Lakossági hitelek Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális K&H személyi kölcsönökre vonatkozó hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a dokumentumoknál található „5. sz. függelék: minimális igénylési feltételek” tájékoztatóban olvashatnak, illetve további információkat bankfiókjaink nyújtanak. A kölcsönigénylés elfogadása minden esetben a Bank által végzett hitelelbírálás függvénye.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év