K&H rendszeres befektetési program

lépj be a befektetések világába!

  • már kis összeggel elindíthatod
  • rendszeres befektetéssel folyamatosan gyarapíthatod vagyonodat úgy, hogy befektetéseid kockázata csökkenhet, ráadásul a hozam újabb hozamot termelhet
  • nagyobb összegű kiadásaidra kezdj el időben félretenni, hogy könnyen valóra válthasd álmaidat
K&H rendszeres befektetési program

mi az a rendszeres befektetés?

milyen céljaid elérésében segít a K&H rendszeres befektetési program?

részletek

Hiába próbálkozol, mindig elfogy a fizetésed a hónap végére? Esetleg sikerül félrerakni belőle, de félsz, hogy nem eleget? Megmutatjuk, hogyan építsd fel tudatosan és okosan saját befektetéseidet.

K&H rendszeres befektetési program

Jövőnket csak akkor vagyunk képesek aktívan befolyásolni, ha folyamatosan gondolunk arra, mit hozhatnak a következő évek, évtizedek.

A „sok kicsi sokra megy” szólást szinte mindenki ismeri. A mai fogyasztói kultúrában azonban úgy tűnik, egyre nehezebb ezt az évezredes bölcsességet megfogadnunk. Sőt, még rá is csodálkozunk szüleinkre, nagyszüleinkre, akik kevesebb jövedelemből is képesek voltak félretenni. Pedig mi is megtehetjük ezt!

a rendszeres befektetés főbb jellemzői

  • minden befektetés esetén kulcskérdés az időzítés.  A befektetési szakértők azonban gyakran beszélnek arról, hogy gyakorlatilag lehetetlen megtalálni a piac legalsó pontját, ahol érdemes beszállni egy befektetésbe. A rendszeres megbízás ebben is segít, hiszen minden egyes vásárlással egy előre meghatározott időpontban, de mindig külön ponton szállunk be a piacra. Ez teríti a beszállási kockázatunkat, sokkal biztonságosabbá teszi a befektetést.
  • a befektetés hozama is hozamot tud termelni, ezt kamatos kamat hatásnak hívjuk. Hosszú távon a kamatos kamat hatás révén olyan többletpénzt kaphatunk, amelyért az ujjunkat sem kell megmozdítani.
  • rendszeresen megtakarítani rövid- és hosszú távú célokra egyaránt lehetséges és érdemes. Tehetünk félre rendszeresen például a család egy év múlva történő utazására, vagy akár saját nyugdíjunkra is.
  • egyidejűleg bármennyi rendszeres megtakarítási megbízásunk lehet. Megbízásaink számát azokhoz a célokhoz igazíthatjuk, amelyekre félre akarunk tenni. Különböző rendszeres megbízások különböző nyíltvégű befektetési alapokhoz kapcsolódhatnak céljaink szerint.
  • havonta kis összeg is félretehető, és havonta kis összegben vásárolhatóak befektetési jegyek

hogyan takaríts meg rendszeresen?

Elegendő egyszer megbízást adni a K&H Banknak akár személyesen, akár e-bankon keresztül, és ellenkező utasításig a bank folyamatosan levonja számlánkról a megjelölt összeget. A megbízás érvényessége alatt a K&H Bank a megjelölt összeget az utasításunknak megfelelő megtakarítási formába helyezi.

A nyíltvégű befektetési alapokban való megtakarításhoz két utasítást kell adni. Egyikkel utasítjuk a bankot, hogy vonja le a fizetési számlánkról a megjelölt összeget és utalja az értékpapírszámlánk pénzszámlájára (átutalási megbízás). A másik utasítás arról szól, hogy melyik befektetési alap befektetési jegyét vásárolja meg a bank a javunkra és helyezze azt értékpapírszámlánkra (befektetési jegy vétel megbízás).

Nyíltvégű befektetési alapokra szóló rendszeres befektetési megbízást lehet adni normál értékpapírszámlára.

További tudnivalók a rendszeres befektetési jegy vételről a befektetési és kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzatban, továbbá a Befektetési szolgáltatásokra és értékpapír műveletekre vonatkozó hirdetményben.

kapcsolódó dokumentumok

Üzletszabályzat
hirdetmény - természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan
hirdetmény - befektetési szolgáltatásokra és értékpapír műveletekre vonatkozóan természetes személyek és vállalati ügyfelek részére

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen tájékoztató marketingjellegű közleménynek minősül és nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termék, szolgáltatás részletes leírását, kondícióit a vonatkozó Szerződés, a lakossági bankszámla, betétszámla, és lekötött betét termékek Általános szerződési feltételei, a bankkártya és hitelkártya szolgáltatások Általános szerződési feltételei, a lakossági hitelek Általános szerződési feltételei, az elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetmény, a K&H betéti bankkártya és hitelkártya természetes személyek részére hirdetmények, a K&H forint folyószámlahitel hirdetmény, a Befektetési és kiegészítő szolgáltatások Üzletszabályzata, a befektetési szolgáltatások és értékpapír műveletek díjhirdetménye, az Akció feltételeit a Részvételi feltételek tartalmazza. A programban résztvevő befektetési alapok kezelője a KBC Asset Management N.V. A biztosítást a K&H Biztosító Zrt. nyújtja. A biztosítás feltételeit a vonatkozó biztosítási feltételek tartalmazza. A Bank a kondíciók megváltoztatásának, valamint az Akció visszavonásának jogát fenntartja.