3+1 indok, amiért mindenképp érdemes megtakarítási számlát nyitnod!

indíts rendszeres befektetést mobilon!
2019. április 09.
Csak kis összegeket tudsz félretenni havonta, ezért azt gondolod, hogy elegendő egy szekrény mélyére eldugott párnahuzatban tartani a pénzed? Mutatunk 3+1 nyomós érvet amellett, hogy az összespórolt pénzed miért ne otthon, hanem biztonságban a bankban őrizd!

3+1 indok, amiért mindenképp érdemes megtakarítási számlát nyitnod!

Mindenkinek vannak olyan rövidebb vagy hosszabb távú céljai, amelyek egyben valamilyen anyagi vonzattal is járnak. Ahhoz viszont, hogy nagyobb összegeket spóroljunk össze, komoly elhatározásra és pontos tervezésre van szükségünk, hiszen ezek nélkül csak rendszertelenül, céltalanul gyűlnek az 1000 – 10 000 forintok, az álmaink pedig olyan messzinek tűnnek, hogy csábítóbbnak érezhetjük inkább gyorsan elkölteni a félretett összeget. Éppen ezért gyűjtöttük össze azt a 3+1 legfontosabb indokot, amelyek miatt érdemes végleg felszámolni az otthoni gyűjtögetéssel és inkább megtakarítási számlán gyűjteni az összespórolt pénzünket!

… mert bármikor hozzáférhetünk

A legtöbben egy feltörhetetlen perselyként gondolnak a megtakarítási számlára, pedig éppen a szabadságot adja meg nekünk. A számlán összespórolt pénzünkhöz bármikor hozzányúlhatunk, ha a szükség úgy kívánja - nem csak hónapok vagy évek múlva, mint a meghatározott időszakra lekötött bankbetétek esetében. A nyaralásra, bútorvásárlásra és egyéb nagyobb kiadásokra szánt összeg esetén a megtakarítási számla ideálisabb választás lehet, míg például a kisgyermekünk jövőbeli taníttatására tervezett pénzt jobb, ha bankbetét formájában őrizzük, pláne, ha előre láthatóan még évekig vagy évtizedekig nem tervezünk hozzányúlni.

…több vagy kevesebb? döntsd el Te!

A megtakarítási számládra mindig akkora összeget csoportosíthatsz át, amennyit tudsz vagy szeretnél. Így nem jelent fix, évekre szóló elköteleződést, hanem adott esetben több, vagy akár kevesebb összeg is félre tehető – a döntés a Te kezedben van!

 tipp!

A K&H e-bank és mobilbank felületén könnyedén, egy helyen láthatod megtakarítási és lakossági vagy akár vállalkozói bankszámládat, így bejelentkezés után bármikor megtekintheted, kezelheted mindennapos kiadásaidat és a félretett pénzedet! Sőt, bármikor utalhatsz is egyik számládról a másikra, teljesen ingyenesen!


… mert segít a tervezésben és a nyomon követésben

A K&H e-bankban különféle célt rendelhetsz hozzá K&H tervező megtakarítási számládhoz attól függően, mire szeretnél spórolni: nyaralás, telefon vagy akár egy új kanapé. Emellett beállíthatod a célösszeget és az időszakot is, annak megfelelően, hogy mennyi idő alatt szeretnéd megspórolni az adott összeget. A rendszer pedig megmutatja, hogy ehhez havonta pontosan mennyit kell félretenned.

A felületen keresztül nyomon követhető, hogy hány százaléka van már meg a tervezett összegnek, sőt arra is lehetőség van, hogy rangsorold céljaidat, így a befizetett összegből több jusson a sorrendben előrébb álló célokra.

… mert biztonságban tudhatod a pénzed

Annak köszönhetően, hogy a megtakarítási számla külön áll a bankszámlánktól, még nagyobb biztonságban tudhatjuk a félretett pénzünket! Éppen ezért, gyakori online vásárlás esetén célszerű csak a szükséges mennyiségű pénzt tárolni a bankszámlánkon, a többit pedig átvezetni a megtakarítási számlára, ezáltal tovább csökkenthetve az esetleges visszaélések kockázatát. Kattints és tudd meg, hogy külföldi webáruházból való rendelés esetén mire kell még odafigyelned!

Ha nem a virtuális térben, hanem a valóságban, egy üzlet POS termináljánál fizetünk bankkártyánkkal, vagy épp készpénzt veszünk fel egy ATM-ből, a költés/pénz felvét egyik esetben sem a megtakarítási számlánkról történik, így az ott elhelyezett pénzünk a bankkártya elvesztése vagy a kártyaadatainkkal való visszaélés esetén sem lesz veszélyben.

Az adathalász támadásokkal azonban vigyáznunk kell, hiszen abban az esetben, ha a támadók hozzájutnak e-bank belépési azonosítónkhoz és jelszavunkhoz, akkor a megtakarítási számlánkra is rálátnak, és arról is tudnak utalást indítani. Az adathalász támadásokról már korábban itt írtunk bővebben.

3+1 indokunk elolvasása után úgy gondolod, érdemes lenne megtakarítási számlán gyűjteni a pénzedet? Akkor kattints és tudj meg többet a K&H tervező megtakarítási számláról, melyet már meglévő lakossági bankszámlád mellé, vagy attól függetlenül is igényelhetsz! EBKM: 0,05–0,15%

K&H megtakarítási számla