5 helyzet, amikor megmenthet minket a bankkártyánk

2018. május 30.
Elmúltak már azok az idők, amikor csupán nagyobb vásárlásokra tartottuk a zsebünkben a bankkártyánkat, és a legtöbb hétköznapi teendőt készpénzzel intéztük el. 2017-ben a Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal 670 millió alkalommal vásároltunk és csupán 108 millió alkalommal vettünk fel készpénzt. De milyen esetekben lehet a legnagyobb segítségünkre a bankkártyánk? Most megmutatjuk az 5 legjellemzőbb élethelyzetet!

5 helyzet, amikor megmenthet minket a bankkártyánk

  1. bevásárlások: ilyenkor a bankkártyád a legjobb barátod. Az érintéses fizetésnek köszönhetően többé nem kell kiadnod a kezedből a kártyádat. Sőt, az 5 000 forintot meg nem haladó vásárlásoknál PIN kód sem kell, ami nagy segítség rohanás közben.
  2. külföldi utazások: nemcsak a fizetőeszközök, az elfogadóhelyek is mobilizálódtak és gyorsultak világszerte. A POS termináloknak hála a legtöbb külföldi vásárláskor nincsen szükséged készpénzre. Egy egy hetes nyaralásra elegendő 1-2 napi valutát magaddal vinned. Ebben az esetben nem kell aggódnod, hogy esetlegesen ellopják a teljes nyaralásra szánt összeget. Érdemes két bankkártyával elindulnod, amiket külön helyen tartasz. Ha ellopják az egyiket, hívd fel a bankodat azonnal, tiltsd le a bankkártyát, a számládon lévő pénz ezáltal biztonságban marad, és a másik bankkártyáddal nyugodtan folytathatod utazásod.
  3. fesztiválok, koncertek: hol vannak már azok az idők, amikor a bárpultnál az apró keresgélésével kellett töltened az időt! Elég, ha nálad van érintő funkcióval rendelkező bankkártyád (Mastercard és Maestro bankkártyák esetében a PayPass elnevezés hangozhat ismerősen, Visa bankkártyák esetében a PayWave elnevezés). A K&H kártyabirtokosok a fesztivál, koncert előtt a K&H mobilbankban be tudják állítani, hogy egy-egy fizetés alkalmával maximum mekkora összeget költhessenek. A K&H Mastercard érintő hitelkártya birtokosok pedig akár 2% pénzvisszatérítésben is részesülhetnek.
  4. online shopping: a mai fogyasztói társadalomban kimondottan áldás az online vásárlási lehetőség, hiszen így nem kell sorba állnod vagy boltról boltra járva felkutatnod az ideális terméket, hanem a webshopokban néhány kattintás és adat megadását követően azonnal meg tudod venni a kártyáddal, amit szeretnél. Az adatokat ráadásul nagyon komoly nemzetközi biztonsági rendszerek védik, minimalizálva a visszaélések esélyét.
  5. „túl nagy címlet”: bizonyára Te is belefutottál már olyan szituációba, amikor a Nálad lévő túl nagy címletű készpénzből nem tudtak visszaadni, és mehettél felváltani a 20 ezresed egy másik üzletbe, vagy a kasszánál bajlódtak egymás között a pénztárosok. Bankkártyával ilyen problémába nem ütközhetsz.

okostelefonnal még egyszerűbb

Az egyérintéses bankkártyáknál még innovatívabb megoldás a mobilfizetés. Ez azt jelenti, hogy bankkártyád digitalizálását követően elég a terminálhoz érinteni az NFC képes Androidos vagy iOS mobilodat és már rendezheted is a számlát, így akár pénztárca és kártya nélkül is elindulhatsz otthonról, hiszen a telefonod úgyis mindig kéznél van.

Számlavezetés [K&H bankszámla]
Hitelkártya szolgáltatás
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön/külföldön

 

Még nincs bankkártyád? Vagy szeretnéd a mobilfizetés előnyeit is kihasználni? Tudj meg többet számlacsomagjainkról (EBKM: 0,01%)!

K&H számlacsomagok