2019. március 20.
Korszerűtlen, unalmas és szürke – felejtsd el a panellakásokról alkotott sztereotípiákat, mert sokkal több lehetőség bújik meg a „beton dzsungelben”, mint gondolnád! Meríts ihletet 4 ötletünkből, hiszen egy kis kreativitással könnyedén szerethető, dizájnos kuckóvá alakíthatod otthonodat. Kezdődjön a „nagy házalakítás”!

(A cikk tartalma frissült: 2020. december 16.)

4 kreatív ötlet panellakás felújításhoz

1. gazdálkodj okosan a térrel

A legendákkal ellentétben bizonyos falakat a panelokban is mozgathatunk, így átalakítható a lakás alaprajza. Ehhez szükségünk lesz statikus szakvéleményre, hiszen a teherhordó falakra, a közművekre komoly figyelmet kell fordítani és előre felmérni, hogy hol futnak vezetékek. Egy kis újragondolással nekünk is lehet amerikai konyhás nappalink, több kisebb szobánk vagy egy aranyos étkezőnk, ahol vendégeket fogadhatunk. A trükközésnek persze nem kell itt vége szakadnia - ha azt szeretnénk elérni, hogy nagyobbnak hasson a lakásunk, válasszunk világos színeket, szereljünk fel tükröket, amik garantáltan elvégzik az optikai csodát!  

2. így játszunk a burkolatokkal

A lakásunk egyik legmeghatározóbb felülete a fal, ami karaktert ad és meghatározza a szoba hangulatát. A konyhát és a fürdőszobát igazán vibrálóvá és csábítóvá tehetjük például marokkói mintás csempe segítségével, vagy két különböző színű csempelap, esetleg csempefólia kontrasztos használatával.

A nappaliban vagy az előszobában izgalmas megoldás lehet a kő vagy tégla hatású falburkolat, mely pillanatok alatt modern, természetes megjelenést kölcsönöz a helyiségnek.

A konyha-étkező összevonásával egyre népszerűbbé válik a krétafal, amihez tényleg nincs másra szükségünk, mint úgynevezett chalkboard festékre. Ennek felvitele után motiváló üzeneteket, a napi teendőket vagy a bevásárló listát is felírhatjuk a falra (mindemellett a gyerekek is élvezettel rajzolják majd tele). A lehetőségek tárháza szinte végtelen; további inspirációkat a lakberendezési áruházakban vagy a közösségi oldalakon, például a Pinteresten is szerezhetünk.

3. kis helyen sok jó dolog elfér

Valljuk be őszintén: a panelről nem feltétlenül a tágas kialakítás és a temérdek hely jut eszünkbe. Itt jön a képbe az okosan kialakított, beépített tárolórendszer, ahol trükkösen megoldhatjuk, hogy minden elférjen. Első körben érdemes körbenézni a lakberendezési áruházak oldalain, ahol megannyi ötletet találunk a tárolási problémák megoldására. Ide tartozik a tárolódobozokkal felszerelt szekrény, ami nem csak jól néz ki, hanem rendszerezi is a holmijainkat.

Szintén praktikus alternatívát kínálnak a tárolóhellyel rendelkező puffok, a fakkokra tagolt ágyneműtartók vagy a fali polcrendszer megoldások.

A kis kincsek gyűjtögetőinek a „fiók a fiókban” opció is jó megoldás lehet – ennek során a nagyobb, mélyebb fiókokba helyeznek el egy kisebbet, ami segít megakadályozni az apróságok elkallódását. A fiókokba célszerű fiókelosztókat beszerezni, hogy átláthatóbb, rendszerezhetőbb legyen a tartalmuk.

4. varázsold hangulatossá az erkélyedet

Akár beépített, akár nem, lehet az erkélyünk a mi kis oázisunk! Fűszernövényekkel, pihenőszékkel, napvitorlával, gyertyával és fénysorokkal máris könnyebben tudunk majd relaxálni egy kellemes estén.

K&H személyi kölcsön - THM: 14,5–22,4%
K&H lakáshitel - THM: 6,5–8,2%
K&H babaváró hitel - THM kamattámogatással: 0,6%, THM kamattámogatás nélkül: 10,4%

Beleszerettél egyik ötletünkbe, de jól jönne egy kis plusz segítség a felújításhoz? Valósítsd meg terveidet az új lakásfelújítási támogatással, így költségeid felét, de maximum 3 millió forintot, az állam visszafizeti neked utólag! A finanszírozáshoz válaszd kedvező feltételekkel igényelhető megoldásainkat!

K&H kölcsönök lakásfelújításra

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja.
Lakáshitel: A termékek részletes leírását és feltételeit az ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek lakossági hitelekre vonatkozóan, az Üzletszabályzat, valamint az aktuális Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A fedezetül bevont ingatlanra vagyonbiztosítással kell rendelkezni. A THM értékek a 2019. február 1. napjától hatályos Hirdetmény szerint, az akcióban meghirdetett kedvezmények figyelembevételével, 5 millió forint hitelösszegű és 20 éves futamidejű kölcsönre kerültek meghatározásra, az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok alapján. A feltételek változása esetén mértékük módosulhat. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kamatok változhatnak az akció időtartama alatt. Részletek a www.kh.hu honlapon és a K&H bankfiókokban. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.
Személyi kölcsön: A termék részletes leírását és feltételeit az ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek lakossági hitelekre vonatkozóan, az Üzletszabályzat, valamint a K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A cikkben szereplő THM a 2018. július 1. napjától hatályos K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett került megállapításra. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év