6 dolog, amit be kell szerezned, ha ikrek érkeznek a családba!

tudj meg többet a K&H személyi kölcsönről!
2019. május 24.
Leendő szülőként még egyetlen pici érkezésére sem könnyű felkészülni, a dupla áldásról nem is beszélve. Összegyűjtöttük azt a 6 legfontosabb baba kelléket, amiből mindenképpen „dupla adagra” lesz szükségetek, ha ikreitek lesznek. De a nagyobb kiadások mellett sose feledd, két apróság kétszer annyi örömmel és szeretettel is jár!

6 dolog, amit be kell szerezned, ha ikrek érkeznek a családba!

1. babaágy

Bár először a két kicsi kényelmesen elférhet egy babaágyban, néhány hét után azonban már szükségük lesz nagyobb térre. Éppen ezért jobb már az érkezésük előtt gondoskodni arról, hogy mindkettőjüknek kényelmes helye legyen. Mindezt megoldhatjuk két külön babaággyal is, de némi helyet spórolhatunk egy dupla babaággyal, amivel annyira nem is választjuk el őket egymástól, és persze nekünk sem kell majd rohangálnunk a két ágyacska között, ha egyszerre zendítenek rá.

 tipp!

Olyan ágyat válasszunk, aminek állítható a fekvőfelülete és a rácsai leszerelhetőek, így megkímélve magunkat a pár hónap múlva esedékes kiságy vásárlástól.


2. ha már a babaágynál tartunk...

Mivel az ikrek gyakran kis súllyal születnek, így a légzésfigyelő különösen megnyugtató lehet szülőként, amíg a picik megerősödnek. A választásnál azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a gyerekek együtt vagy külön alszanak! Ha a külön babaágy mellett döntöttetek, akkor 2 db normál légzésfigyelőre lesz szükség. A normál, matrac alá helyezhető megoldásból létezik iker verzió is, melynek az ára picit kedvezőbb, mint a 2 db külön figyelő, ám ebben az esetben is külön kell altatni a piciket, hogy az érzékelők ne zavarják be egymást. Az együtt alvás esetén a pelenkára csíptethető megoldást javasoljuk, mely nem csak az ágyban, hanem az autóban, babakocsiban is használható.

3. babakocsi

Babakocsi esetén is gondolkodjunk a nagyobb, ikrekre tervezett kiadásokban. Persze megoldható lenne két külön kocsival felfedezni a világot, de lényegesen egyszerűbb és praktikusabb az iker-babakocsi használata. Itt az elterjedtebb megoldás, amikor a gyerkőcök egymás mellett utaznak, melynek előnye, hogy a normál babakocsihoz hasonlóan irányítható, összecsukható, ám szélessége miatt nem egyszerű vele közlekedni például az üzletek lopásgátló kapuiban. A másik megoldás, amikor az üléseket egymás elé helyezik, melynek legnagyobb előnye, hogy általában ezekre a modellekre lehet autós hordozót is csatlakoztatni és a pakolási terület is elég nagy. Arra viszont érdemes felkészülni, hogy az ára elég borsos és a súlya is nagyobb.

4. etetőszék

Bár először nagyjából hathónaposan ülnek majd apró felnőttekként az asztalhoz, mégis jobb a kiadásokat egyben letudni. Jó hír, hogy etetőszékből akár egy is elég lehet, hiszen a piciket lehet egymás után etetni, de talán mégis kényelmesebb lesz, ha nagyjából egy biológiai órára állnak be és együtt falatoznak. Ebben az esetben viszont kötelező a két etetőszék.

5. óriás játszószőnyeg

Az óriás játszószőnyeg legnagyobb előnye a babaággyal, járókával szemben, hogy sokkal mobilabb, így oda helyezzük le, ahol éppen tartózkodunk a lakásban. Ennek másik alternatívája a habszivacs játszófelület, melynek formáját, méretét a hely függvényében alakíthatjuk. Bármelyik megoldást is választjuk, mindenképp célszerű az ikreknek készített, nagyobb méretű kiadást megvásárolni, mert így a felesleges elszeparálás helyett a picik együtt, egymás mellett nyugalomban játszhatnak, míg mi szemmel tartjuk őket. Ezzel azt is elkerülhetjük, hogy mindig csak az egyik kicsire összpontosítsuk a figyelmünket. 

6. autósülés

Természetesen két babának külön autósülés kell, itt egyszerűen lehetetlen a spórolás. És nem is szabad spórolni: a legkisebb fékezésből is baj lehet, ha az ülés nem elég stabil vagy biztonságos. Ezért is ajánlják a szakértők, hogy inkább vásároljunk új modellt, és kerüljük a használt termékeket. Ha már az első pillanattól ebben szeretnénk utaztatni a piciket, akkor válasszunk kivehető szűkítőbetéttel ellátott verziókat, ha pedig nem jelent problémát a külön babakocsiban mozgatás, kiválthatjuk az autósülést baby hordozóval. Bár az árak elsőre rémisztőek, ne feledjük: itt a biztonság a tét!

K&H személyi kölcsön – THM: 15,9–22,4%

 

Szeretnéd az apróságoknak beszerzett újdonságokat biztonságban tudni? Akkor tudj meg többet a K&H ingóságokra vonatkozó lakásbiztosításáról, melyet most minimum 28% kedvezménnyel igényelhetsz online!

K&H lakásbiztosítás

Elsőre ijesztőnek tűnnek a picik érkezésével várható dupla kiadások? Pánik helyett inkább tudj meg többet a gördülékenyen, 100% online igényelhető és szabadon felhasználható K&H személyi kölcsönről és ne csak lélekben készülj fel előre a picik érkezésére!

K&H online személyi kölcsön 

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, a Lakossági Hitelek Általános szerződési feltételei, az Üzletszabályzat, valamint a K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő THM a 2019. május 1. napjától hatályos K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

Jelen tájékoztató a biztosítás vonatkozásában sem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A biztosítás részletes leírását a biztosítási szerződési feltételek tartalmazzák, amelyek megismerhetők a www.khdirektbiztositas.hu internetes oldalon.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év