5 élethelyzet, amikor a szabad felhasználású hitel segítségedre lehet

2019. május 02.
Már csak egy kis plusz segítség hiányzik álmaid megvalósításához? Összegyűjtöttünk 5 olyan élethelyzetet, amikor a szabad felhasználású személyi kölcsön felvétele okos döntés lehet.

5 élethelyzet, amikor a szabad felhasználású hitel segítségedre lehet

1. autóvásárlás

Bővül a család, költözés miatt a tömegközlekedés kényelmetlenné válik, jobb lenne a problémás régi helyett egy új – számos olyan okot lehetne felsorolni, ami indokolhatja az autócserét. Különösen egy új modell azonban nem olcsó mulatság, így ha hirtelen nincsen több millió forint szabad pénzünk, akkor a személyi kölcsön lehet az ideális megoldás! Ha a vásárlásban környezettudatos szempontok is közrejátszanak, érdemes az állami támogatásokat is átböngészni, mivel elektromos autók vásárlásához állami támogatás is igényelhető!

2. lakásfelújítás

Új konyhabútor, nagyobb kanapé, tágasabb gardróbszekrény – a szabad felhasználású hitel ezen régóta halogatott kiadásokra is megoldást jelenthet. A minőségi, akár egy évtizeden át is minket szolgáló bútorok ára azonban gyakran borsos, mégis célszerűbb ezeket választani, mint a jelenleg olcsóbb, ám 3-4 évente cserére szoruló társaikat, amelyek hosszútávon kevésbé érik meg az árukat. A lakáshitellel szemben a felújításra fordított személyi kölcsön nagy előnye, hogy már a munkálatok elején folyósítja a bank az összeget, ugyanis nincs értékbecslés, közjegyző, földhivatali ügyintézés, ami lassítaná a folyamatot.

3. hitelkiváltás

Sokan a megfelelő háttér ismeretek miatt ódzkodnak a hitelkiváltástól, mivel azt gondolják, hogy egy újabb hitel felvétele csak további eladósodást jelent – pedig ez nem feltétlenül igaz! A meglévő hiteleink személyi kölcsönnel való kiváltása akkor lehet jó megoldás, ha a kölcsön kamatozása lényegesen kedvezőbb a meglévő hitelünkénél, így akár több tízezer forintot is spórolhatunk havonta! 

4. nagy értékű műszaki vagy háztartási gépek vásárlása

Az áruhitel mellett a nagyobb értékű műszaki cikkek, háztartási nagygépek vagy bútorok vásárlása esetén is jó megoldást nyújthat a szabad felhasználású személyi kölcsön. Ezek lehetnek akár tervezett, akár váratlanul felmerülő kiadások, melyek kevésbé viselik meg a pénztárcánkat, ha részletekben fizetjük vissza a kölcsönösszeget.

5. képzések, kurzusok

Mi is lenne jobb befektetés, mint önmagunkat fejleszteni? Ahhoz, hogy előrébb lépjünk a karrierünkben (vagy épp karriert válthassunk), netán tovább fejlesszük a vállalkozásunkat, fontos, hogy tanuljunk és képezzük magunkat. Egy-egy tréning vagy tanfolyam azonban jelentős összegbe kerülhet, amiért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ráadásul ebben az esetben időprésben is vagyunk, hiszen előfordulhat, hogy az adott képzés évente/félévente egyszer indul. Ha nem tudunk azonnal pénzt felszabadítani, akkor érdemes fontolóra venni a kölcsönt, hiszen ezzel a lépéssel elsősorban saját magunkat támogatjuk!

K&H személyi kölcsönök - THM: 15,9–22,4%

 

A K&H szabad felhasználású személyi kölcsöne segítségedre lehet álmaid megvalósításában, és most ráadásul elejétől a végéig, kényelmesen, gyorsan, online intézheted az igénylést! Ismerd meg a részleteid most!

K&H személyi kölcsönök

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit az ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek lakossági hitelekre vonatkozóan, az Üzletszabályzat, valamint a K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A cikkben szereplő THM a 2018. július 1. napjától hatályos K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett került megállapításra. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év