5 tipp, hogy az autód is bababiztos legyen

2019. május 24.
Hamarosan érkezik a legkisebb családtag? Kövesd bababiztos tippjeinket és a lakás mellett készítsd fel autódat is a pici érkezésére!

5 tipp, hogy az autód is bababiztos legyen

1, teljes átvizsgálás

Mielőtt az autót felturbóznánk a különböző baba biztonsági kellékekkel, fontos a szakértő, teljes körű átvizsgálás, az első csavartól az utolsóig. Ezért a szülés előtti hetekben vegyük az irányt az autószerviz felé, és ha valami gyanúsnak tűnik, kopott, rendellenesen működik, ne halogassuk tovább a cserét. Figyelem! A teljes átvizsgáláshoz teljes takarítás is társuljon, hogy a pici a lehető leghigiénikusabb környezetben indulhasson élete első útjára.

2, biztonságos babaülés

Alapvetésnek tűnhet, hogy vásároljunk a kicsinek autósülést, ám mégis fontos róla szólni néhány szót. A kezdeti időkben, kb. 8-10 hónapos korig, amíg a babák nem tudnak ülni, baby hordozóban szállíthatóak biztonságosan az autóban. A hordozót lehetőleg menetiránynak háttal és az előírás szerint rögzítve helyezzük el, ha pedig az „anyós” ülésre szereljük, ne felejtsük el kikapcsolni a jobb oldali légzsáko(ka)t! Ilyen funkció híján, kizárólag a hátsó ülésen utaztassuk a picit. Azt azonban nem árt tudni, hogy a gyakran babakocsival is kompatibilis hordozók nem ideálisak a baba gerincének, ezért túl hosszú ideig nem érdemes utaztatni bennük őket. Majd amikor már a kicsi tud ülni, akkor szállítható babaülésben, menetiránnyal szemben, az előírások szerint rögzítve. Mivel ezek az ülések nem olcsók, így célszerű szűkítő betétes verziót választani, melynek mérete később bővíthető, a betétek kivételével.

3, napvédelem

A nyári melegben még a felnőttek számára is nehezen elviselhető a hőség, hát még a piciknek, akik érzékenyebbek a hőmérsékletingadozásra. Ezért semmiképp ne feledkezzünk meg az ablakokra helyezhető napellenzőről, amely kiszűri az erős fényeket. Sajnos a hőséggel és az állott levegővel szemben azonban hatástalan, így emellett fontos a rendszeres időközönkénti szellőztetés és/vagy a nem túl hideg, klimatizált levegő, persze nem a babára fújva!  

4, klímatisztítás

Apropó, klíma! Ha az autónkban van már klíma, akkor a teljes vizsgálat mellett tisztíttassuk ki azt is, hiszen a benne megtelepedő – és a nedvesség miatt könnyen elszaporodó – baktériumok akár életveszélyesek is lehetnek. De mindig használjuk okosan és mértékkel, mert a túl hideg levegő is árthat kicsinek és nagynak egyaránt!

5, legyen mindig kéznél egy bébicsomag!

Mostantól szenteljünk egy helyet a csomagtartóban az extra bébicsomagnak, amiben legyen pelenka, törlőkendő, extra (réteges) ruha: pulóver, dzseki, takaró, babavíz, babáknak való naptej, testápoló, gyógyszerek. Bármi, amire szükségünk lehet és megeshet, hogy váratlan módon kifogyunk belőle, ezért vegyünk ezekből kettőt, és az egyik készlet kerüljön az autóba!

K&H személyi kölcsön – THM: 15,9–22,4%

 

Sajnos még a maximális figyelem és törődés ellenére is érhetnek minket váratlan meglepetések, amire jobb előre felkészülni. Válaszd a K&H casco biztosítását és tudd biztonságban a pici mellett az autódat is! Ráadásul az autóban lévő gyermekfelszerelések is biztonságban lesznek, ha a K&H casco biztosítás mellé a kiegészítő K&H gyermekfelszerelés biztosítást választod, amellyel biztosíthatsz minden, a gépjárműben szállított gyermek felszerelési vagyontárgyat (pl. babakocsi, biztonsági gyermekülés, ágy, járóka).

K&H casco biztosítás

A baba érkezésére felkészülni nem olcsó mulatság. Biztonsági kellékek, kényelmi berendezések, esetleg nagyobb autó vagy lakás. Ebben lehet segítségetekre a K&H online videó azonosítással igényelhető személyi kölcsön, mellyel kedvező feltételek mellett fedezhetitek ezeket a nagyobb összegű kiadásokat is.

K&H online személyi kölcsön 

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, a Lakossági Hitelek Általános szerződési feltételei, az Üzletszabályzat, valamint a K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő THM a 2019. május 1. napjától hatályos K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

Jelen tájékoztató a biztosítás vonatkozásában sem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A biztosítás részletes leírását a biztosítási szerződési feltételek tartalmazzák, amelyek megismerhetők a www.khdirektbiztositas.hu internetes oldalon.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év