így könnyítheti meg a bankszámlád az életedet!

nyiss bankszámlát otthonról!
2022. október 25.
Egy bankszámla már évek óta nem csak arról szól, hogy a hozzá tartozó számlaszámra kapjuk a fizetésünket, vagy használjuk a bankkártyánkat. Jóval több lehetőséget tartogat, mint elsőre gondolnánk & az élet számos területén megkönnyítheti a mindennapjainkat. Te minden előnyét ismered már?

Bankszámla

bankszámla: a hétköznapok svájci bicskája

A napi pénzügyeinket szeretjük úgy intézni, hogy a folyamatok rendben megtörténjenek, ne kelljen beavatkoznunk, minden gördülékenyen menjen a megszokott ütemben. Ha egyszerűen akarnánk fogalmazni, akár azt is mondhatnánk: minden egy jó bankszámlával kezdődik. Azon túlmenően, hogy ide érkezik a fizetésünk, számtalan szolgáltatás elérését biztosítja számunkra a gördülékeny vásárlástól kezdve a hitelekig, befektetésekig és a kényelmi szolgáltatásokig.

A pénzügyek online kezelése ráadásul túlnőtt már a számítógépen: a mobilbanki applikációkon keresztül már a legtöbb dolgot bárhonnan, bármikor elintézhetjük.

 tipp!
Online számlanyitás éjjel-nappal, egyszerűen? Tudj meg többet és nyisd meg saját bankszámládat a K&H számlanyitás mobilapplikáción keresztül!


hogyan könnyíti meg a bankszámla az életünket?


Lássunk pár olyan élethelyzetet, amikor a bankszámla lényegesen megkönnyíti a hétköznapjainkat.

 • A mobilbank appal és/vagy a bankkártyánkkal szinte bárhol tudunk fizetni, utalni, nem szükséges magunknál készpénzt tartani.
 • Ha mégis szükség lenne rá, akkor havonta 2 alkalommal, összesen legfeljebb havi 150.000 forintig díjmentesen tudunk pénzt felvenni.
 • A rendszeres kiadásainkat (rezsi, közös költség, telefonszámla) fizethetjük átutalással - akár havi szinten időzítve csoportos beszedés keretében -, így nem kell a csekkekkel bajlódni, a postán sorba állni.
 • Egyszerűen tehetünk félre, akár automatizálva, hogy a beérkező jövedelmünk egy részét rendszeresen megtakaríthassuk.
 • Egyszerűen küldhetünk és fogadhatunk pénzt, rendezhetjük, megoszthatjuk a barátokkal, családtagokkal közösen felmerülő költségeket.
 • Online rendelhetünk és kifizethetünk a bevásárlástól a ruhán keresztül a kerti bútorig, akár külföldről is.
 • Egyszerűbben igényelhetünk hitelt, mert a bankszámla például egyes esetekben elfogadható jövedelemigazolásként is.
 • Kényelmi szolgáltatásokra, különböző kártyabeállításokra, mobilegyenleg feltöltésre, közlekedési mobiljegy vásárlásra van lehetőségünk.
 • Sőt, a K&H mobilbankon keresztül bárhonnan bármikor módosíthatjuk például a vásárlási limitünket, lekérdezhetjük a PIN-kódunkat, letilthatjuk vagy felfüggeszthetjük a bankkártyánkat, biztosítást köthetünk, vagy akár a szabad pénzeszközünket befektethetjük.
 • A bankszámlához járó digitális bankkártya számos egyéb applikációhoz hozzárendelhető, így kényelmesen, anélkül hogy elő kellene venni a fizikai bankkártyánkat, rendelhetünk ételt, újíthatjuk meg a havi streaming szolgáltatásunkat, bérelhetünk autót vagy fizethetjük a szállást.
 • Sőt, a digitális bankkártya a Google Pay vagy App Store áruházakhoz is hozzárendelhető, így akár azonnal lecsaphatunk a legmenőbb appokra és kiegészítőkre.

hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb bankszámlát?

A választás nem könnyű bankszámlák esetében sem, hiszen számos konstrukciót kínálnak a pénzintézetek, a költségekben is eltérések vannak, mint ahogy a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokban is. A díjak mellett ez utóbbit is érdemes alaposan áttekinteni, hiszen a pénzügyi igények egyénenként változnak, ezért fontos, hogy a számla valóban azt nyújtsa, amire szükségünk van. Íme pár dolog, amivel érdemes tisztában lenni számlanyitás előtt:

 • hányszor szükséges készpénzt felvennünk havonta?
 • megtakarítást tervezünk indítani?
 • devizában kötnénk le a pénzünket?
 • sokat utalunk havonta? jellemzően mekkora összeggel és milyen gyakran?
 • a papíralapú elszámolást preferáljuk vagy a papírmentest?

Hol találhatunk a bankszámla kiválasztásához segítséget? Ha felmértük pontosan az igényeinket, akkor érdemes egy bankszámla kalkulátorral megnézni és összehasonlítani a bankok kínálatát. Ettől még egyszerűbb megoldást kínál a K&H, ahol online számlanyitás esetén, három hónapig csomagdíjmentesen használhatjuk a bankszámlánkat, vagyis nem kell havi számlavezetési díjat fizetnünk, majd ezt követően a bank automatikusan felajánlja a szokásainkhoz leginkább illő szolgáltatást, amit bármikor módosíthatunk, ha úgy látjuk, hogy a szokásaink időközben megváltoztak.

mit jelent a prémium bankszámla?

A prémium bankszámlát a bankok elsősorban azoknak az ügyfeleknek ajánlják, akik magasabb jövedelemmel és megtakarítással is rendelkeznek.

A K&H prémium számlacsomagot minden 18. életévét betöltött természetes személy igényelheti, akinek:

 • a megtakarítása meghaladja az 5 millió forintot, vagy
 • legalább havi 500 ezer forint beérkező jóváírással rendelkezik, vagy
 • 30 év alatti és a szülő, vagy nagyszülő K&H prémium banki szolgáltatással rendelkezik.

mit jelent a deviza bankszámla?

A devizaszámla annyiban különleges, hogy azon más ország pénznemében tarthatunk és kezelhetünk pénzt. Ez különösen annak előnyös, aki rendszeresen kap devizában átutalásokat és nem szeretné azt azonnal forintra váltani. Természetesen deviza összeg érkezhet a forint számlánkra is, ebben az esetben automatikusan átváltják azt az aktuális árfolyamon, sőt utalhatunk is devizát a forint számlánkról. Azonban nem árt figyelni az árfolyamokra és a díjakra, az idegen pénznemeknél magasabb díjtételekkel találkozhatunk.

különbözik-e a bankszámla és a megtakarítási számla?

Érdemes szót ejteni a megtakarítási számláról is. Az itt elhelyezett összegre - értelemszerűen a lejárat függvényében - magasabb kamat vonatkozik, mintha a bankszámlán hagynánk szabadon pénzünket.

létezik-e teljesen ingyenes bankszámla?

A 0 forintos bankszámla komoly vonzerőnek tűnhet, ám érdemes tisztában lenni azzal, hogy ez jellemzően azt jelenti, hogy havi számlavezetési díjat nem kell fizetni. A számlavezetési díj azonban a bankszámla összköltségének csak egy részét teszi ki, emellett több olyan költség is adódhat, amelyekkel már korántsem olyan kedvező a bankszámla díja. Ilyen lehet például, hogy az ingyenes számlavezetést bizonyos feltételekhez kötik, például vásárlás gyakorisághoz vagy a tranzakciók számához, de az is gyakori eset, hogy a bankkártyához kapcsolódó díjak vagy a készpénzfelvétel díja magasabb az átlagosnál. Érdemes azt is megnézni, hogy milyen egyéb szolgáltatások tartoznak egy ilyen konstrukcióhoz, például folyószámlahitelt igényelhetünk-e hozzá.

lehet hitelkerete a bankszámlának?

Abban az esetben, ha a számlánkhoz folyószámlahitel-keretet igénylünk, akkor a bankszámlát automatikusan a megnövelt keret összegéig használhatjuk, ha éppen nincs elegendő pénzünk. Kamatot pedig csak az igénybevételi napokra számol fel a bank.

tudunk-e online bankszámlát nyitni?

Az online bankszámlanyitás innovatív megoldás, amelynek segítségével kényelmesen, a nap 24 órájában, akár a mobilunkról is tudunk számlát nyitni. A K&H-nál elég letölteni a számlanyitás appot, megadni pár szükséges adatot, azonosítani magunkat a kért módon és az azonnal digitalizálható bankkártyánkkal már fizethetünk is.

K&H folyószámlahitel – THM: 27,5%
internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
betétikártya-szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák]
számlavezetés
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás külföldön


Kipróbálnád az online számlanyitást? Katt a gombra & tudj meg többet!

K&H számlanyitás

Ha új bankszámlád mellé kiegészítő életbiztosítást is igényelsz, a fenti kedvezmények mellet ennek a díját is mi álljuk az első évben!

K&H kiegészítő életbiztosítás bankszámlához

Már K&H-s vagy? Ajánld a barátaidnak is szolgáltatásainkat és zsebelj be akár 30 000 forintot!

K&H ügyfélajánló program

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a K&H Bank Üzletszabályzata, az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény, a betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére, a hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére dokumentumok tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes weboldalon. A K&H mobilbank teljes körű használatára a K&H e-bank felhasználói válhatnak jogosulttá.