0 forintos bankszámla – tényleg lehetséges?

nyiss bankszámlát otthonról!
2022. május 09.
Érthető, ha egy 0 forintos bankszámla hallatán felkapod a fejed, ám mielőtt váltanál, fogadj meg egy jó tanácsot! Hosszútávon nem a hangzatos ajánlatokkal tudod csökkenteni a költségeidet, hanem azzal, hogy olyan bankszámlát választasz, amely a pénzügyi szokásaidhoz igazodik. De hogyan tudod megtalálni a legkönnyebben? Segítünk!

0 forintos bankszámla

csak szemfényvesztés lenne a 0 forintos bankszámla?

A 0 forintos bankszámla komoly vonzerőnek tűnhet, de valóban létezik olyan bank, ahol ez teljesen ingyenes lenne? A válasz aligha meglepő: nem. A 0 forintos bankszámla jellemzően díjmentes számlavezetési díjat jelent, a számlavezetési díj azonban a bankszámla összköltségének csak egy részét teszi ki.

rejtett költségek – tudd meg mi áll az díjmentes számla mögött

feltételekhez kötött ingyenesség

Az ingyenes számlavezetés feltételeként kiköthetik, hogy minimálisan havonta mekkora összeg érkezzen a számládra, a megtakarításod nagyságát, a bankkártya meglétét, illetve az azzal történő vásárlásokat, bizonyos tranzakciók végrehajtását (pl. utalás, csoportos beszedés), avagy a hitelszerződést. Az ingyenesség ráadásul gyakran csak meghatározott időtávra szól, ezt követően ismét a normál díjszabással találod szembe magad.

készpénzfelvétel díja

Minden bankszámla esetében előírás a havonta két alkalommal, maximum 150 ezer forintig terjedő ingyenes készpénzfelvétel, bármely bankjegykiadó automatából. Ám könnyen elfelejtheted: személyenként egyetlen bankszámlára vonatkozik a kedvezmény; hiába van a bankszámlának több tulajdonosa, kizárólag egyikőtök élhet a lehetőséggel. Illetve ha már kétszer vettél fel pénzt, de nem érted el a 150 ezer forintos limitet, a harmadik pénzfelvétel már pénzbe kerül. Hitelkártyára pedig az ingyenesség jellemzően nem vonatkozik.

átutalások díja

Ezt meghatározhatják százalékban, fix összegben, kiköthetnek minimum, illetve maximum díjat, és a díja függ attól is, hogy bankon belülre vagy bankon kívülre szól az utalás.

bankkártyához kapcsolódó díjak

Alighanem a bankkártya éves díja produkálja a leglátványosabb eltéréseket, hiszen akad olyan bank, amely nem számol fel éves díjat, míg másutt ez több ezer forintos tétel is lehet. A díj mértékét befolyásolhatja, hogy dombornyomott vagy vésett a bankkártya, illetve kínálnak-e mellé valamilyen plusz szolgáltatást.

SMS díjak

Sok kicsi sokra megy, hiszen egy SMS ára nem tűnik húzósnak, ám a számlával kapcsolatos történések száma (ami a számlamozgások mellett a kártyahasználatot, a netbanki belépéseket is magában foglalhatja) már komoly tételt jelenthet havonta.

internetbank, mobil alkalmazás és telefonos banki szolgáltatások díjai

Lehet, hogy korábban közömbös volt számodra, mekkora díjat számol fel a bank egy mobilbankos átutalásért, a pénzügyi szokásaid változásával azonban már megjelenhet ez a tétel is az összesítések között.

alakítsd a saját igényeidhez a bankszámládat!

Tudatos bankszámlaválasztással komoly összeget, akár több tízezer forintot is megspórolhatsz éves szinten, ám itt jön a kérdés: hogyan találd meg ezt a konstrukciót. Számos online összehasonlító kalkulátor segítheti a döntésedet, ám mielőtt belevágnál a számolgatásba, nem árt tisztáznod, milyen elvárásaid vannak a bankszámlával kapcsolatban. Egy 0 forintos számlavezetési díjú bankszámla kétségkívül jól hangzik, ám próbálj ellenállni az ingyenesség csábításának és vegyél figyelembe más szempontokat is.

  • Hány bankszámlád van, és jellemzően mire használod őket? Mindennapi pénzügyeidhez vagy valamilyen egyedi célra (pl. jövedelem átutalásra)?
  • Milyen gyakran adsz átutalási megbízást és ezek mekkora összegűek? Az átutalásokat belföldön forintban végzed, vagy külföldre is utalsz? Hány darab a csoportos beszedések száma?
  • Mire használod általában a bankkártyádat?
  • Milyen gyakran szoktál készpénzt felvenni, jellemzően milyen összegben? Használsz-e idegen ATM-et?
  • Hitelfelvételben, befektetésben gondolkodsz-e?
  • Többnyire online, a mobilodról intézed pénzügyeidet vagy szívesebben térsz be a bankfiókba?

változó pénzügyi szokásokhoz személyre szabott megoldások

Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az egyik bankszámla jobb lenne, mint a másik, csupán azt lehet mondani, hogy az egyik jobban illeszkedik az igényeidhez, mint a másik. A K&H pedig segít megtalálni a hozzád legjobban illőt: nem neked kell megkeresned a számodra legoptimálisabb bankszámlát, hanem épp fordítva!

K&H-sként 3 hónapig számlavezetési díj nélkül használhatod a bankszámládat, sőt, már a számlanyitáskor digitalizálhatod az új bankkártyád, így az első vásárlással nem kell megvárnod a fizikai bankkártya megérkezését sem! Ezt követően nincs más dolgod, mint a szokásaid szerint bankolni: vásárolj a bankkártyáddal, adj állandó átutalási vagy csoportos beszedési megbízásokat, vagy éppen ellenőrizd az egyenleged gördülékenyen a mobilbankban. Három hónap elteltével pedig olyan számlacsomagot javasol számodra a bank, amely igazodik a bankolási szokásaidhoz.

miért érdemes kipróbálnod?

  • Olyan konstrukció keretében mérheted fel milyen szolgáltatásokra van szükséged és mire nincs, amellyel nem szállnak el a költségeid.
  • A digitalizált bankkártyádat azonnal elérheted, nem kell megvárnod az első vásárlással a plasztikkártya megérkezését.
  • A pénzügyi szokásaid alapján, az adataid maximális biztonsága mellett kapsz javaslatot a számodra optimális számlacsomagra. Ezáltal megspórolhatod a bankszámlák összehasonlítására fordított időt.
  • A pénzügyi szokásaid változhatnak a jövőben, nem várt események következhetnek be, ami a bankszámlával kapcsolatos elvárásaidra is kihathat. A K&H-nál bármikor rugalmasan változtathatod a számlacsomagodat, hogy költségszempontból mindig a számodra elérhető legoptimálisabb megoldást találd meg.

az idő is pénz: nyiss számlát & intézd a pénzügyeidet online

A pénzügyi szokások változásának egyik látványos jele, hogy az ügyintézés az online térbe költözik. A zsebedben valószínűleg neked is állandóan ott lapul a mobilod, amelynek az appjait naponta akár több órán keresztül is böngészed.

A K&H számlanyitás app segítségével pár perc alatt megnyithatod az új számládat, ezzel megspórolva a sorban állással töltött időt, és a bankfiókok nyitva tartásához sem kell igazodnod.

A számlanyitáshoz elegendő egyet szelfizned és pár adatot megadnod (lefotózni a személyi igazolványod vagy útleveled; lakcímkártyád). Szükséged lesz még stabil internetkapcsolatra és kamerás telefonra (élő telefonszámmal), valamint e-mail címre.

A számlanyitást követően a napi pénzügyeidet is egyszerűen intézheted, akár mobil appon a K&H mobilbankban, akár számítógépen a K&H e-bankon keresztül.

plusz szolgáltatások, plusz előnyökkel

Bankszámlanyitáskor jó eséllyel a díjak alapján döntesz az egyes ajánlatok között, ám számos olyan egyéb tényező is felmerülhet, amit nem árt mérlegelned.

gördülékeny fizetés okoseszközzel

A K&H-nál a mobilod vagy egyéb okoseszközöd segítségével könnyedén fizethetsz! Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay – neked melyik a legszimpatikusabb? Tudj meg többet a K&H-nál elérhető okoseszközös fizetési megoldásokról

a biztonság miatt sem kell aggódnod

Ha ott felejtetted valahol a bankkártyádat, a K&H mobilbankban felfüggesztheted, míg ha elhagytad, pár perc alatt letilthatod és azonnal kérheted is a pótlását. Ha éppen nem jut eszedbe a bankkártyád PIN-kódja az üzlet kasszájánál, akkor sem kell pánikba esned: a K&H mobilbankban ezt is egyszerűen lekérdezheted.

lépj be a befektetések világába

Pár perc alatt rendszeres befektetést is indíthatsz, akár havi 5000 forinttól. Az adataidat elég egyszer megadnod, utána nincs vele több teendőd, hacsak nem szeretnél később változtatni a befektetni kívánt összegen.

köss utasbiztosítást a bankszámla mellé

A nyaraláson jól jöhet, ha a K&H mobilbankon keresztül gyorsan és kényelmesen megkötheted az utasbiztosításodat, sőt, utastársaid adatait is elmentheted, hogy később már ne kelljen az adatbevitellel bajlódnod.

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank, K&H e-bank, K&H számlanyitás applikáció, Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay]
betétikártya-szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák]
számlavezetés
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön/külföldön


Még nem vagy K&H-s? Nyiss online bankszámlát a K&H számlanyitás appon keresztül, most akár 10 000 forint jóváírással! Kattints a további részletekért!

K&H online számlanyitás

A Google Play a Google Inc. védjegye. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási védjegye. Garmin Pay™ a Garmin Ltd. vagy leányvállalatai védjegye.
Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a K&H Bank Üzletszabályzata, az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény, a betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére, a hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére, az elektronikus azonosítású banki szolgáltatások Általános szerződési feltételei, a Befektetési és kiegészítő szolgáltatások Üzletszabályzata, a befektetési szolgáltatások és értékpapír műveletek díjhirdetménye dokumentumok tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes weboldalon. A K&H mobilbank teljes körű használatára a K&H e-bank felhasználói válhatnak jogosulttá.
A programban résztvevő befektetési alapok kezelője a KBC Asset Management N.V. A biztosítást a K&H Biztosító Zrt. nyújtja. A biztosítás feltételeit a vonatkozó biztosítási feltételek tartalmazza.