2019. augusztus 14.
Különösen nyáron, amikor többet utazunk, nyaralunk, strandolunk, fesztiválozunk, ahogy persze az év bármely pontján, előállhat a helyzet, amikor hirtelen pénzre van szükségünk. Ha épp sehol egy bank, egy ATM vagy a számítógépünk, a telefonunk és rajta keresztül a mobilbank applikáció bármikor kisegít bennünket.

5 alkalom, mikor a mobilbank app életmentő lehet!

1. atyaég, vajon van nálam elég pénz?

Ismerős a szituáció? Állunk egy bolt kellős közepén, és belénk hasít a kétely, vajon van még elég pénz a számlámon? Mennyit is költöttem a legutóbbi bevásárláskor? Vagy csak fejben költöttem? Miközben persze nagyon szeretnénk megvenni álmaink leértékelt cipőjét vagy eszünkbe jut, hogy a vacsorához még egy csomó mindent meg kell vásárolni.

Ilyenkor lelki szemeinkkel már látjuk is magunk előtt a végtelenül kínos és megalázó szituációt; a kártyánkat lehúzva azt jelzi a gép: nincs elég fedezet. Különösen, ha a családból többen is költünk ugyanarról a bankszámláról, rendkívül jól jöhet, hogy a telefonunkat előkapva, a mobilbankon keresztül gyakorlatilag bárhonnan, bármikor ellenőrizhetjük az egyenlegünket, akár naponta többször is.

A mobilbanki applikáció ugyanígy jó szolgálatot tehet, amikor például a külföldi nyaralás során euróval vagy más valutával fizetünk a bankkártyánkról, és nem vagyunk a fejszámolás bajnokai, esetleg nem lennénk kellően naprakészek az aktuális árfolyamokkal. Azonnal ellenőrizhetjük a zárolt összeget a segítségével.

2. segítség! ellopták a pénztárcámat!

Elveszett? Ellopták? Van, hogy minden óvintézkedés ellenére is megtörténik a baj. Minél távolabb vagyunk az otthonunktól, annál kétségbeejtőbbnek élhetjük meg a pénztárcánk, a táskánk vagy irataink eltűnését. Például külföldön, a vasútállomáson pénztárca nélkül ácsorogva, még a hazajutásunk is erősen kérdéses.

Ha van olyan szerencsénk, hogy a telefonunkat éppen máshol tartottuk, amikor kizsebeltek bennünket, akkor azonban végtelenül egyszerűen, néhány gombnyomással orvosolhatjuk a problémát a mobilbanki appon keresztül. Állítsuk át a napi vásárlási és készpénzfelvételi limitet 1 forintra, így illetéktelenek biztosan nem tudnak túl sok mindent vásárolni a tárcánkban tárolt bankkártyánkkal. Majd pedig elindíthatjuk a bankkártya zárolási folyamatot – szintén pár kattintással. Így már nem is annyira rémisztő a helyzet, nemde?

3. azonnal telefonálnom kell, de nincs pénz a kártyámon...

Mert baleset ért bennünket, mert reggelre lebetegedett a gyerek, mert késünk, vagy mert úgy érezzük, most azonnal el kell mondanunk a másiknak, hogy mennyire szeretjük.

„Régi szép idők”, amikor még be kellett állni a kígyózó sorba a postán, a trafikban vagy az újságosnál, stb., hogy mobil feltöltő kártyát tudjuk vásárolni. Ez ma már egy gombnyomással elintézhető, lényegében a telefonunk tölti fel önmagát. Csak belépünk az alkalmazásba, elindítjuk a tranzakciót, landol a pénz a telefonunkon, és máris telefonálhatunk.

4. miért nem szóltak előre, hogy nagyobb összeget zárolnak a számlámról? ráadásul ilyen sokat?

Gyakori jelenség, hogy a szállásfoglaló oldalak és az autóbérlő cégek a tényleges költség mellett további összeget is zárolnak a számlánkon, melyet persze később feloldanak, de ez az adott szituációban nem igazán nyugtat meg minket, ha az ennél alacsonyabb összegű napi maximális limitünk miatt nem tudunk fizetni.

Ilyen esetben vagy marad a telefonálgatás, ami külföldről sok esetben nem olcsó mulatság, vagy az okostelefonunk mobilbank appja, melynek segítségével azonnal módosíthatjuk a napi elkölthető összeg limitet.

5. tudom, hogy drágább, de...

Praktikusabb, okosabb, kedvezőbbek a műszaki paraméterei, tartósabb, jobb a minősége és még szebb is. Igen ám, csak a költségvetésbe nem igazán ezen az áron volt bele kalkulálva. Ilyenkor mit tehetünk? Szépen elbúcsúzunk és beérjük a pénztárcabarát megoldással, vagy ha reálisan úgy látjuk, tényleg jobban megéri árát, akkor bizony plusz pénzre van szükségünk.

Ilyenkor lehet segítségünkre a K&H mobilbank új szolgáltatása, a pár gombnyomással igényelhető online személyi kölcsön, mely nem csak gyors, hanem olyan plusz nyomtatványokra sincs szükség az igényléshez, mint a folyószámla-kivonat vagy a munkáltatói igazolás. Ettől gördülékenyebb még sosem volt az anyagi segítség kérés!

Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás és számlavezetés
K&H személyi kölcsön – THM: 15,9–22,4%

 

Ismerd meg még több hasznos funkcióját a K&H mobilbank applikációnak és töltsd le már ma ingyenesen!

K&H mobilbank

Még nem a K&H-nál bankolsz, de Te is szívesen kipróbálnád innovatív, gördülékeny szolgáltatásainkat? Ismerd meg számlacsomag ajánlatainkat!

K&H számlacsomagok

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év