lenyomták a kutyák a sima riasztókat

2016. július 29.
A magyarok több mint 70 százaléka szerint a lakóingatlanokat legjobban a lakásbiztosítások, a távfelügyelettel rendelkező riasztók illetve a szomszédokkal való összefogás védi - derül ki a K&H Biztosító felméréséréből. A lakástulajdonosok 68 százaléka hatékony házőrzőnek tartja a kutyákat, akik így megelőzik a rangsorban a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is.

lenyomták a kutyák a sima riasztókat

Riasztók, kutyák, a lakóközösség összefogása, polgárőrség, biztosítások – csak néhány azon lehetőségek közül, amelyekkel az otthonunkat próbáljuk meg védeni vagy, ha mégis megtörtént a baj, akkor a károkat orvosolni. Lássuk, mik a legnépszerűbb módszerek!

biztosítások, kutyák, szomszédok

A lakástulajdonosok leginkább a lakásbiztosításokban, a szomszédok összefogásában és a távfelügyelettel rendelkező riasztókban bíznak a lakás megfelelő védelme érdekében. A K&H Biztosító biztos jövő indexe szerint a magyarok 76 százaléka szerint kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent a saját lakóingatlanra, 78 százalék szerint a szomszédok összefogása, és 75 százalék szerint pedig a távfelügyelettel rendelkező riasztók bizonyulnak hatékony védelmi módszernek.

Míg a riasztók és a közösségi összefogás a kármegelőzésben, addig a biztosítások a kárenyhítésben játszanak szerepet. A lakásbiztosítás teljes körű védelmet nyújt, adott esetben olyan károk esetén is, amelyeket másként nem feltétlenül lehet megelőzni, például az időjárás miatti károk esetén is kártérítést nyújt a biztosító.

A felmérés szerint a rendszeres rendőri járőrözést, a biztonsági ajtókat és ablakokat, valamint a köztéri kamerákat a többség szintén hatékony megoldásnak tekinti. A lakóingatlan-tulajdonosok többsége bízik a kutyákban is. A házőrző kutya tartását a megkérdezettek 68 százaléka mondta hatékonynak. A házőrző kutyák ezzel az eredménnyel jobb helyen végeztek, mint a saját videós megfigyelő rendszer, a polgárőrség, valamint a sima - távfelügyelet nélküli - riasztó.

fontos a megelőzés

A kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással. Bár a piaci adatok szerint ez kicsit alacsonyabb, összességében azonban a kutatásból is látszik, hogy a lakástulajdonosok és bérlők döntő többsége fontosnak tartja biztosítással védeni az ingatlant.

A következő évtizedben a biztosítók világszerte megjelenhetnek olyan hasonló szolgáltatásokkal, amelyek nem a kár utólagos megtérítésében, hanem a megelőzésben kaphatnak főszerepet, ilyen lehet például az általuk nyújtott, okos eszközökön alapuló távfelügyeleti rendszer.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás