a lakásvásárlás 5 titka

2018. május 29.
Talán kijelenthetjük, hogy a lakásvásárlás életünk egyik, ha nem a legnagyobb befektetése. Hosszú évekig készülünk rá, gyűjtögetünk, keresgélünk, hitelt választunk, aztán alszunk rá még egyet (vagy sokat) a döntés előtt. Belevágni ugyanakkor nem egyszerű feladat, hiszen nagy lépésről van szó, de most megosztunk 5 praktikát, amivel biztosan sikerre vihető a nagy beruházás!

a lakásvásárlás 5 titka

K&H lakáshitel vásárlásra THM 3,7-6,8%

1. tökéletes nem létezik

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy az álmukban elképzelt, minden szempontnak és elvárásnak megfelelő „tökéletes lakást” keresik. De sajnos, ahogyan a párkapcsolatokban is, a lakásvásárlás során is kompromisszumot kell kötni. Mi az, ami igazán fontos neked:

  • az elhelyezkedés?
  • az állapot?
  • a méret?
  • a kert?

Jó, ha már a keresgélés fázisában tudod, hogy miből nem akarsz engedni, ha igazán jól akarod érezni magad az új otthonodban

2. tulajdoni lap és hitelek

Ha komolyan gondolkozol egy lakáson, kérd ki a Földhivataltól a tulajdoni lapját már az alkudozás előtt, így megbizonyosodhatsz arról, hogy valóban azé a lakás, aki árulja és van-e ingatlanon esetleg valamilyen hitel vagy más teher. Emellett pedig jó, ha részletesen rákérdezel minden hibára, legutóbbi felújításra társasház esetén a közös költség mértékére - így nem fog kellemetlen meglepetés érni a későbbiekben!

3. az alku pszichológiája

Közkedvelt vevői álláspont, hogy nagyon alacsonyról kell indítani az alkut. Nem igaz! Egyfelől a túl kicsi összeg komolytalannak tűnhet, másfelől a környék átlag árai alá a mostani környezetben úgy sem tudsz majd menni.

4. a piac kalkulálásáról

Ha sürgős neked a vásárlás, ne várj csak azért, mert a trend előrejelzések 2 év múlva árcsökkenést jósolnak. Sajnos az elemzések sem mindig megbízhatóak, így ha tényleg belevágnál, ne várj éveket!

5. hitelképesség

Más elviekben hitelképesnek lenni, és más hamar elérhető kölcsönhöz jutni. Szerezz egy nyilatkozatot a kiválasztott banktól a hitelképességedről, mert ez fontos elem lehet az alkudozásban is.

Lakásvásárláshoz nézz körül a K&H oldalán között, miután sikeresen megvásároltad álmaid lakását, tedd meg az utolsó lépést - válassz hozzá K&H lakásbiztosítást is!

K&H lakáshitelek – THM: 8,9-18,5%


Lakásvásárláshoz válaszd a K&H lakáshiteleit!

K&H lakáshitelek

Miután sikeresen megvásároltad álmaid lakását, tedd meg az utolsó lépést: válassz hozzá biztosítást is! 

K&H lakásbiztosítás