6+1 kreatív kerti ötlet a barkácsolás szerelmeseinek

2020. február 20.
Hamarosan beköszönt a tavasz, ami sokak számára egyet jelent a kerti munkák és persze a napfürdőző hétvégék érkezésével. Kapcsoljunk most közösen tavaszváró üzemmódba és csalogassuk elő a jóidőt kreatív kerti barkács ötletekkel! DIY-fanok, felkészültetek?

6+1 kreatív kerti ötlet a barkácsolás szerelmeseinek

A hosszabbodó nappalok és az egyre kellemesebb időjárás remek alkalmat nyújtanak arra, hogy kimenjünk a friss levegőre és egyedi, saját kezűleg készített apróságokkal dobjuk fel a kertünket: egyéniségünkhöz és igényeinkhez igazítva azt. Szalonnasütés, egy jó könyv az árnyékban, virágbemutató a szomszédoknak, hajnalig tartó traccsparty a barátokkal- bármit is csinálunk szívesen a szabadban, tehetjük még komfortosabbá egy kis kreativitással úgy, hogy még csak nem is kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk!

1. egyedi virágtartó

Van egy ócska, lomtalanításra váró kerékpár a sufniban? Eszünkbe ne jusson megszabadulni tőle! Fessük le, helyezzünk rá kosarakat és csináljunk belőle egy csinos virágtartót. Erre egyébként a gyerekek kinőtt triciklije is tökéletes lehet egy kisebb átalakítás után.

Bicikli hiányában, a régi gumiabroncs is kiváló virágtartóvá varázsolható! Fessük élénk színűre, keressünk neki helyet a kertben és miután feltöltöttük földdel, ültessünk a közepébe színes virágokat.

2. tűzrakó téglából

Nem kell feltétlenül drága grillsütőt vennünk a koraesti kerti partykhoz: készítsünk tűzrakóhelyet egyszerűen téglából vagy kedvező árú térkőből. Nincs is jobb egy családi bográcsozásnál vagy egy ínycsiklandó nyárson sült kolbásznál, szalonnánál, aminek az elkészítésében a család kisebb tagjai is aktívan közreműködhetnek.

3. kerti világítás ötletesen

Ha este is szeretünk a kertben üldögélni vagy vacsorázni, érdemes beszereznünk néhány hangulatos lámpát vagy más alternatív fényforrást. Készítsünk kerti lámpásokat házilag néhány befőttesüveg vagy nagyobb konzerves doboz és kis gyertyák segítségével. A befőttesüveg tetejét vágjuk ki két helyen, rögzítsünk hozzá drótot vagy vékonyabb láncot, amivel felakaszthatjuk például a kerítésre vagy egy fára. Helyezzük bele a mécsest és szórjunk köré apró kavicsokat, homokot vagy kávészemeket: ezek fogják stabilizálni az üveg közepén. Ha a konzervdobozos megoldást választjuk, nincs más dolgunk, mint lefesteni a dobozokat, apró lyukakat vágni az oldalukra és egy hosszabb drótot fűzni a tetejükre, amivel felfüggesztjük őket.

4. elvarázsolt cserép

Összetörtünk véletlenül egy virágcserepet az ültetés közben? Nem probléma! Ha egyik fele ép maradt, használhatjuk egyedi kerti dekorációnak. Ássuk be a törött felét a földbe, tegyünk földet a belsejébe és ültessünk virágokat a cserép szájába. Így úgy néz ki majd, mintha a felét elnyelte volna a föld és a virágok pedig kiömlöttek volna belőle.

5. kerti pad saját kezűleg

Ha megmaradt régebbről némi faanyagunk (polclapok, vastagabb rönkök), könnyedén készíthetünk belőle egy saját kerti padot: rögzítsük a lapot a rönkdarabokra! Ha kellően vastag a rönk, akár apró rönküléseket is készíthetünk!

6. raklap – az évezred multifunkciós alapanyaga

A másik sokoldalúan felhasználható kerti dekorációs elem az újrahasznosított raklap. Mi mindent készíthetünk belőle egy kis csiszolással, festéssel vagy kisebb átalakítással? Különböző kerti bútorokat, asztalt és székeket, kanapét, hintaágyat, konyhakertet vagy épp falra szerelhető virágtartót is!

Jó dolog a raklapból készült hintaágy – ha kellően kipárnázzuk, még kényelmes is lehet –, de össze sem hasonlítható egy igazi függőággyal. Ha vállalkozó kedvűek vagyunk, és tudunk varrni, mi is elkészíthetjük: egy legalább 5 méter hosszú és 1 centiméter vastag sodort hajókötél és 2–3 méter extra erős szövet segítségével.

+1 vészhelyzet a kertben? Semmi gond!

Ha saját kerttel rendelkezünk, fel kell készülnünk rá, hogy érhetnek bennünket károk a szélsőséges időjárási viszonyoknak (jégeső, felhőszakadás, árvíz), vagy más előre nem látható tényezőknek (szomszédból átrepülő focilabda, ami telibe trafálja a fészer ablakát, vagy a kertünkbe dőlő fa, ami megrongálja a tér burkolatot) köszönhetően.

Ha ilyen problémánk adódik, forduljunk nyugodtan a biztosítónkhoz a kár bejelentésével, és lakásbiztosításunk megtéríti a kárt. Tudj meg többet a K&H családi ház lakásbiztosításról, melyre online kötés esetén minimum 25%, 2020. február 28-ig történő megkötés esetén pedig 10% kampánykedvezményt is biztosítunk!

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás