elég egy okostelefon a kárrendezéshez

2017. július 27.
Beázott a lakás vagy betörtek? Ha már bekövetkezett a baj, akkor nem lenne kényelmes az adminisztrációt, a kárrendezést is online intézni? Már távolról is megoldható a kárrendezés, csak egy okoseszköz kell hozzá!

elég egy okostelefon a kárrendezéshez

(kép forrása: pixabay)

Sajnos akármennyire is elővigyázatosak vagyunk, a bajt nem mindig tudjuk megelőzni. De, ha már kár ért minket, akkor az adminisztráción és a kötelező körökön minél hamarabb és egyszerűbben szeretne túlesni az ember. Ebben segíthet a szemlementes kárrendezés!

mit jelent a szemlementes kárrendezés?

Ez azt jelenti, hogy egy okostelefon vagy táblagép és egy alkalmazás segítségével a távolból is megoldható a helyszín szemléje és a kárrendezés. Így a korábbinál gyorsabban, körülbelül 30 perc alatt, és hatékonyabban mérhetőek fel a károk, ezzel pedig időt és energiát spórolhatunk meg. Az új videós kárrendezést egyelőre elsősorban a lakásbiztosításokhoz lehet használni.

kárfelmérés élőben

A szolgáltatás lényege, hogy egy alkalmazás letöltésével az ügyfelek maguk intézhetik a kárfelmérést. A K&H weboldalának online kárbejelentő felületén keresztül a károsult megteheti kárbejelentését, majd ezt követően a rendszer eldönti, hogy szükséges-e a helyszíni szemle. Ha erre nincs szükség, akkor egy okostelefon vagy táblagép segítségével a távolból is megoldható a kárfelmérés. Egy megbeszélt időpontban a biztosító szakértője az alkalmazás segítségével kapcsolatba lép az ügyféllel, majd az utasításokat követve az ügyfél a telefonjára vagy táblagépére egy erre a célra telepített alkalmazás kameráján keresztül bemutatja a káreseményt.

Ez az eljárás praktikus és gyors, hiszen a kárszakértő élő adásban nézi az ügyfél által készített videofelvételt, és az egész csak 20-30 percet vesz igénybe. Fontos az is, hogy nem kell a szakértőt kihívni a lakásba, sőt adott esetben akár hétvégén is sor kerülhet a kárfelmérésre.

mire jó a lakásbiztosítás?

Néhány alapvető biztonsági lépés betartása mellett nagyon fontos, hogy rendelkezzünk lakásbiztosítással. Baj esetén ugyanis a biztosítás megkímél minket a nagyobb összegű, akár több milliós kiadásoktól.

A K&H Biztosító idén áprilisig 4 ezer lakásbiztosításhoz kötődő káreseményt rendezett, ami 20 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakát. Az idén az egy lakásbiztosítási káreseményre kifizetett összeg 47 ezer forint volt, a legmagasabb összeg pedig meghaladta az 35 millió forintot.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás