4+1 hasznos elektromos kütyü, ami nem hiányozhat az otthonodból!

2020. március 10.

Mivel manapság új szuper kütyük szinte naponta érkeznek, egyre nehezebb eligazodni a széles kínálatban és megtalálni a valóban hasznos, praktikus termékeket. Ezek közül gyűjtöttünk most össze pár innovatív eszközt a teljesség igénye nélkül, melyek nem hiányozhatnak egy modern otthonból!  

4+1 hasznos elektromos kütyü, ami nem hiányozhat az otthonodból!

1. legjobb barátunk, a digitális asszisztens

Az okosotthonok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, de ezen nem kell csodálkozni, hiszen ki ne szeretne arra hazaérni, hogy a mesterséges intelligenciával működő digitális asszisztense kitakarított, megrendelte a vacsorát és behűtött egy palack bort? Ma már, az Alexák és a Google Assistant-ok világában ez nem is olyan futurisztikus, mint gondolnánk! Azonban nemcsak a háztartásvezetés terhét veheti le a vállunkról egy ilyen okos asszisztens, hanem segíthet, hogy a legkörnyezetbarátabb módon és biztonságosan tarthassuk fenn otthonunkat: távollétünkben kikapcsol minden olyan eszközt, ami „stand-by” üzemmódban áramot fogyaszt, szabályozza a fűtést, leengedi vagy épp felhúzza a redőnyt, bekapcsolja a riasztót stb. Azáltal, hogy az eszköz elvégzi ezeket a rutin feladatokat, sokkal több időnk jut arra, ami igazán fontos.

2. applikációval a csillogó fogakért

Az elektromos fogkefétől már senkinek nem marad tátva a szája – maximum használat közben –, de önmagában a termék már nem számít innovatív technológiának. De az okos elektromos fogkeféről hallottál már? Ezek a szerkentyűk szenzoraikkal feltérképezik a szánkat és fogainkat, majd azt is megvizsgálják, hogy milyen erővel sikáljuk a fogsorunkat, illetve hogy melyik területet hagytuk ki a tisztításból. Ha valamilyen hibát észlel, azonnal (grafikusan is!) jelzi nekünk az okostelefonunkra letölthető alkalmazás segítségével, így egyből korrigálni tudjuk a fogmosási technikánkat. A legtöbb app összegyűjti a korábbi fogmosásokból származó adatokat, és statisztikát készít a számunkra, így a tökéletes szintre emelhetjük a fogmosás művészetét.

3. elhagyott kulcscsomók? itt a megoldás!

Jó hírünk van azon krónikus kulcselhagyók számára, akiknek már bérletük van a helyi kulcsmásolóhoz, és azoknak is, akik a telefonjuktól szoktak szándékukon kívül gyakran megválni. Megérkezett a megoldás a problémára, ami nem más, mint a bluetooth-os helymeghatározó kulcstartó. Az eszközt párosítani kell a telefonunkkal, majd letölteni hozzá egy appot. Ha a két kütyü 25 m-es távolságon belül van egymástól, akkor könnyen megtalálhatjuk őket, ha pedig megnő a köztük lévő táv, azonnal riasztó hangjelzéseket ad le az eszköz.

4. a friss levegő érték

A rohanó hétköznapokban sokszor elfelejtkezünk egy nagyon alapvető dologról, az otthonunk levegőjének frissen tartásáról. Pedig komoly gondokhoz is vezethet, ha nem megfelelő a belélegzett levegő összetétele: tapasztalhatunk fejfájást, szédülést, fáradtságot, sőt hosszabb távon akár légzőszervi megbetegedéseket is kaphatunk! Szerencsére már erre a helyzetre is megtalálták a megoldást; kifejlesztettek olyan okoseszközöket, amelyek folyamatosan vizsgálják a levegő minőségét, és javaslatokat küldenek nekünk a javítására egy applikáción keresztül. Ilyen például a PiCO Home eszköze, ami méri a páratartalmat, a por és a szén-dioxid mennyiségét, valamint a hőmérsékletet. Maga a kütyü kompakt, akár a tenyerünkben is elfér, ezért bárhol használhatjuk, ráadásul modern formatervezésének köszönhetően stílusos és hasznos kiegészítője lehet lakásunknak. Azoknak, akik zsúfolt nagyvárosokban élnek, szinte kötelező darab!

+1 otthoni relaxáció

A bluetoothos masszírozót használva, ki sem kell lépnünk a lakásunkból egy relaxációs, spa élményért! Ezt a kütyüt is egy appon keresztül kapcsolhatjuk a mobilunkhoz, majd a telefon képernyőjén állíthatjuk be a megfelelő programot, felhasználási időt, intenzitást. Remek megoldás lehet izomláz vagy egyszerűen a vezetésből, ülőmunkából adódó hátfájás enyhítésére.

Bár az új kütyük rendkívül praktikusak, sok esetben nem olcsóak. Ezért érdemes gondoskodni védelmükről is, melyhez a K&H lakásbiztosítás lehet segítségedre, amit gördülékenyen, online minimum 25% kedvezménnyel köthetsz meg!

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás


Források:
https://pcworld.hu/pcwlite/eletmento-app-segelyhivo-alkalmazas-273504.html
https://eletokosan.hu/okosfogkefe/
https://babafalva.hu/zsebdoktor-ejjel-nappal-elerheto-gyermekorvosi-tanacsadas-okostelefonon/
https://edigital.hu/egyeb/media-tech-bluetooth-seeker-helymeghatarozo-kulcstarto-p574586
https://epiteniakarok.blog.hu/2017/03/07/mitol_okos_az_okosotthon
https://www.lg.com/hu