KBC ECO fund impact investing részvény alap HUF sorozat

Az alap olyan nemzetközi vállalatok részvényeibe fektet, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal egyértelműen a fenntartható fejlődést, azaz pozitív környezeti, társadalmi hatást (angol megfelelője: impact) gyakorolnak a világ fejlődésére.

 • a fenntartható fejlődést elősegítő nemzetközi vállalatok részvényeibe fektet
 • a részvények kiválasztásnál a jövedelmezőség mellett a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás a legfontosabb szempont
 • rugalmas befektetés merész ügyfeleknek

részletek részletek

a te igényeidhez alkalmazkodva

 • befektetéseddel olyan vállalatokat támogathatsz, akik termékeikkel, szolgáltatásaikkal pozitív társadalmi, környezeti hatást (impact) gyakorolnak a világra és emellett részesedhetsz a részvénybefektetések hozamából.
 • az alap kényelmes megoldást nyújt számodra, ha megtakarításodat egy gondosan összeállított, nemzetközi részvényekből álló portfolióba szeretnéd fektetni.
 • nem kell előre meghatároznod, hogy meddig kívánod megtakarításod az alapban tartani, bármikor hozzáférhetsz befektetésedhez

amit még érdemes tudni, mielőtt döntesz

 • az alap összetételének meghatározásában az alap kezelője a KBC Asset management egy független szakértőkből álló tanácsadó testülettel működik együtt, hogy a pénzügyi szempontok mellett a fenntartható fejlődésre gyakorolt hatást is figyelembe tudják venni. a kiválasztott vállalatok e pozitív hatását rendszeresen mérik és értékelik.
 • a részvénybefektetések magas kockázatúak, emellett a devizában történő mögöttes befektetések következtében a devizaárfolyamok változása is hat az alap, így a HUF sorozat teljesítményére. 
 • tetszőleges összeget, tetszőleges időpontban fektethetsz be
 • javasolt befektetési időtáv: legalább 5 év
 • az alap kockázati besorolása: merész

kinek ajánljuk?

 • akinek fontos, hogy befektetésével olyan vállalatokat támogasson, akik termékeikkel, szolgáltatásaikkal pozitív társadalmi, környezeti hatást gyakorolnak a fenntartható fejlődésre.

 • aki hosszabb távon a részvénybefektetésektől elvárható magasabb hozam reményében elviseli az alap árfolyamának esetleges szélsőséges ingadozását is.

 • aki szívesen építene részvényportfóliót, ám ehhez nincsen meg kellő szakértelme, ideje

dokumentumok

Kiemelt Befektetői Információk
KBC Eco Fund Tájékoztató
Impact Investing K&H HUF sorozat Tájékoztató
általános terméklap a KBC Bonds és KBC Eco funds nyíltvégű befektetési alapokhoz
Extra riport
Figyelmedbe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.
Jelen marketing célú hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Az alap részletes leírását, befektetési politikáját a Tájékoztató és a Kezelési Szabályzat tartalmazzák, melyek magyar nyelven elérhetők a vezető forgalmazó K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken és a www.kh.hu (vagy a www.khalapok.hu) internetes oldalon. Ugyanezen elérhetőségeken tájékozódhat az alap Kiemelt Befektetői Információi felől, mely az alap alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagában azonban nem ad teljes körű leírást az alapról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra.  A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a vezető forgalmazó www.kh.hu internetes oldalán. Az alap számára árfolyamfedezeti céllal, vagy befektetési cél megvalósítása miatt származtatott ügyletek alkalmazása engedélyezett. Az alap nettó eszközértéke jelentősen ingadozhat!  Az alap sem tőkevédelmi sem hozam- vagy árfolyamvédelmi ígéretet nem tesz, ilyen garanciát nem vállal! A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem – kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adót a kifizető a kifizetéskor köteles levonni. A befektetése hozamához kapcsolódó adózási tudnivalókról kérjük, tájékozódjon a www.kh.hu oldalon vagy tanácsadóinknál. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az adózással összefüggő következmények a jövőben változhatnak, a konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg. Az alapot a K&H Alapkezelő Zrt. kezeli, amely az MNB H-EN-III-70/2014 számú határozata alapján gyakorolja tevékenységét. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata.