külföldi nyaralás: így spórolhatsz bankkártyás fizetéssel!

2019. július 04.
Míg régebben nagy gonddal kellett kiszámolni, hogy pontosan mennyi valutát milyen áron váltsunk a külföldi utazás előtt, ma már szerencsésebb a helyzet: hiszen mindenre ott van a bankkártyánk! Ráadásul a kényelem mellett, használatával még pénzt is spórolhatunk - mutatjuk hogyan!

külföldi nyaralás: így spórolhatsz bankkártyás fizetéssel!

gyorsabb és olcsóbb foglalás

Kezdjük az utazás szervezésénél. Ha online foglalunk, akkor a legtöbbször lehetőség van előre vagy a helyszínen rendezni a számlát. Nagyobb tételeket a váltási költségek és a biztonság miatt érdemesebb nem készpénzben kiegyenlíteni, de az előre fizetésnél is választhatunk a bankkártyás és a banki átutalás opciók között. Ilyenkor gyorsabb és olcsóbb, ha a bankkártyás fizetés opciót választjuk, így nem kell az utalás megérkezésére és visszaigazolására várni, hanem minden egyszerűen, percek alatt megtörténik.

kedvezményes belépők

Ha pedig már belejöttünk az online vásárlásba, ne is hagyjuk abba! Érdemes lehet előre lefoglalni és kifizetni a különböző belépőket is a múzeumokba és galériákba, egyrészt így kikerülni a hosszú sorban állást, valamint azt, hogy a helyszínen kénytelenek legyünk készpénzt számolgatni és pénzt felvenni egy automatából, mert nincs lehetőség bankkártyás fizetésre.

A bankkártyákkal sok esetben járnak olcsóbb belépők is, hiszen itt a fizetés külön ügyintézés nélkül történik, illetve a jegy általában nem papíralapú lesz, hanem egy egyszerű QR-kód – ami még környezetkímélő is. Éppen emiatt az okok miatt döntött több intézmény úgy, hogy az online vásárolt jegyeket némi kedvezménnyel adja. Kell még több indok az előre tervezésre?

nagyobb összeget csak kártyával

Ha készpénzpártiak is vagyunk, a nagyobb tételeket (szállás, autóbérlés, drágább belépőjegyek) mindenképpen fizessük bankkártyával. A nagyobb összegek átváltása több mellékköltséggel jár, ilyenkor például magasabb a pénzváltási költség, és ha a havi készpénzfelvételi keretünket már „lefogyasztottuk”, még további összeget kell fizetni a költőpénzhez jutásért. Arról nem is beszélve, hogy nem túl biztonságos nagyobb mennyiségű készpénzzel a zsebünkben mászkálni.  

forint vagy deviza?

Nagy kérdés az is, hogy kártyás vásárlás esetén forintban vagy adott ország devizájában fizessünk. Ha a POS-terminál felkínálja a két opciót, mindenképpen válasszuk a devizával történő fizetést, mivel ebben az esetben a számlavezető bankunk 2% körüli árfolyamréssel dolgozik, forintra váltásnál ez viszont 4-5-6%-ra növekszik, jelentős plusz terhet eredményezve vásárlásról vásárlásra.

vásárlás plusz kedvezménnyel

Tudtad, hogy a bankkártyád használatával további kedvezményeket is kaphatsz? Ha Mastercard, vagy Maestro betéti bankkártyád vagy hitelkártyád van, akkor akkor regisztrálj a K&H pontNeked Mastercard Priceless kedvezményprogramba, ahol bankkártyás vásárlásaiddal pontokat gyűjthetsz, melyeket aztán különböző kedvezményekre válthatsz be, a koncert belépőktől kezdve, kávébérleteken keresztül egészen akár parfümökig.

Sőt!

A K&H World Mastercard hitelkártya használata során az utazásokkal kapcsolatos vásárlások (szálloda, repülőjegy, városi közlekedés, autóbérlés, üzemanyag) valamint minden külföldi költés után kiemelt pénzvisszatérítés jár, nem beszélve az díjmentes utasbiztosításról. Ez a kártyánk a Liszt Ferenc repülőtéren is jól jön, mert segítségével ingyenesen igénybe vehető a gyorsító sáv is, megkerülve a sokszor kígyózó sorokat!

egyszerű és kényelmes

A bankkártyát emellett bármikor könnyen elő tudjuk kapni, villámgyorsan fizethetünk, és nem kell sem papírpénzekkel, sem az apróval bajlódnunk (vagy cipelnünk a farzsebünkben). A bankkártyás fizetés ráadásul még egyszerűbbé válhat a K&H mobiltárcával, melynek segítségével már bankkártya nélkül, okostelefonnal is lehet fizetni, 1 érintéssel!

Kihasználnád a pontNeked szóló kedvezményeket? Akkor kattints és tudj meg többet a K&H pontNeked Mastercard Priceless Specials Kedvezményprogramról!

érdekel

K&H hitelkártyák – THM: 18,3 – 26,0%

 

Még nincs bankkártyád vagy szívesen váltanál? Ismerd meg lakossági ajánlatainkat és igényelj kényelmesen, online bankszámlát még az utazás előtt!

K&H betéti bankkártyák 

K&H hitelkártyák 

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A bankkártya és hitelkártya termékek részletes leírását, illetve feltételeit az ügyfélszerződés, a Bankkártya és Hitelkártya szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint a K&H hitelkártya hirdetmény, illetve a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu honlapon. A K&H pontNeked Mastercard Priceless Specials kedvezményprogramba kizárólag Magyarországon kibocsátott, érvényes Mastercard vagy Maestro kártyájával regisztrálhat. A kedvezményprogramot a Mastercard nyújtja, a kedvezményprogram feltételei és részletei kialakításában a K&H Bank Zrt. nem vett részt, ahhoz kizárólag a K&H Bank által kibocsátott bank- és hitelkártyák révén kapcsolódik.