exkluzív interjú – Ónodi Eszter őszintén mesélt a lakásfelújítás kihívásairól

2019. április 17.
„Számomra az álomotthon azt jelenti, hogy a szeretteim a közelemben vannak” – árulta el Eszter, a „lakásfelújítás Ónodi Eszterrel” című vlog sorozatának forgatása közben. De milyen kihívásokkal kell szembenéznie a felújítás során? Mit tanácsolna azoknak, akik hozzá hasonló élethelyzetben vannak? Hogyan fogja eltölteni az első estéjét új otthonában? Exkluzív interjúnkból kiderül!

exkluzív interjú – Ónodi Eszter őszintén mesélt a lakásfelújítás kihívásairól

A színésznő élete első vlog bejegyzéseinek forgatása nem indult zökkenőmentesen, de most már „színpadi” magabiztossággal mutatja meg nekünk, hogyan képzeli el a tágas konyhát a munkálatok végeztével. Új vlog sorozatában, saját otthonának átalakításán keresztül próbál hasznos tanácsokat, ötleteket adni a hozzá hasonló élethelyzetben lévőknek. Felkérésünket örömmel fogadta el, mert hisz benne, hogy sokszor az a legnagyobb segítség, ha úgy érezzük, nem vagyunk egyedül. A legfrissebb epizód forgatása közben kértük meg Esztert, hogy pár gyakorlati, praktikus tippet is osszon meg a nézőkkel a következő rész premierjéig. 

Mi volt eddig a legnehezebb része a lakásfelújításnak? Hogy viseled a megpróbáltatásokat?

Ó.E. : A lakásfelújítás számomra legnehezebb része a döntés meghozatala volt. Mármint, hogy a lakás, amit megvettünk, tulajdonképpen – némi kompromisszumok árán - azonnal beköltözhető is lett volna, amit a szomszédban lakó szüleim nagyon kezdeményeztek, de mégis, arra gondoltunk, előbb-utóbb úgyis elkerülhetetlen a felújítás, tehát jobb venni egy mély levegőt, azonnal belevágni és túlesni rajta.

Volt olyan, ami egyszerűbb volt, mint először gondoltad?

Ó.E. : Nem. Minden nagyon hosszú és rengeteg türelmet igényel. Mondom ezt úgy, hogy még mindig az alapszerelvényezésnél tartunk, tehát valójában a burkolás, festés stb. előttünk áll még. Na jó, mondjuk a klíma csöveinek a beszerelése az tényleg megvolt egy délelőtt alatt...

Saját kezűleg is részt veszel a munkálatokban, vagy nem igazán vagy ez a „csináld magad!” típus?

Ó.E. : Ebben a lakásban nem, de a balatoni házunkat a párommal ketten festettük ki – az igazi meditációs tevékenység volt, nagyon élveztem!

Tudnál olyan tevékenységet, munkálatot említeni, amit kis utánajárással vagy ügyességgel lehet olcsóbban, gazdaságosabban kivitelezni?

Ó.E. : Volt egy olyan munkafázis, aminek a költségét majdnem velünk fizettették ki, de az utolsó pillanatban mondta valaki, hogy azt a társasház állja – tehát nem árt a közös képviselőt kérdezgetni időnként...

lakásfelújítás kihívásai

Mennyi időt vesz igénybe az eddigi tapasztalataid alapján egy teljes körű felújítás? Hogyan tudsz rá időt szakítani a sűrű hétköznapokban?

Ó.E. : Fogalmam sincs – ahogy mondtam, még a felénél járhatunk... nyilván ez rajtunk is múlott, hogy nem jártunk egyfolytában a kivitelező nyakára, mert rengeteg más elfoglaltságunk is volt – tehát , ha valaki folyamatos konzultációban van a mesterembereivel, az biztosan gyorsabban halad.

Tudnál pár hasznos tanácsot, tippet adni, ami jól jöhet azoknak, akik hozzád hasonló élethelyzetben vannak?

Ó.E. : Türelem, nyugalom. Kommunikáció a közös képviselővel, szomszédokkal.  A mesteremberek hívogatása minél gyakrabban. És pénz félretétele a nem várt kiadásokra való tekintettel. Az ugyanis elkerülhetetlen.

 tipp!

Sokkal több a nem várt kiadás, mint amivel először kalkuláltál? Akkor kattints és tudj meg többet 100% online, videó azonosítással igényelhető személyi kölcsönünkről! THM: 8,1–13,8% Az sem jelent gondot, ha jelenleg még nem vagy K&H ügyfél, mert így is akár pár órán belül, legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő munkanapon a számládon lehet az igényelt összeg.


Mit jelent számodra az „álom otthon”?

Ó.E.: Ahonnan nem vágyom el. Ahol ki tudom aludni magam. Ahol a szeretteim a közelemben vannak.

Hogyan fogod tölteni az első estédet az új otthonodban? Van már valami terved?

Ó.E.: Biztosan főzök valami finom vacsorát a családomnak. Lehet, hogy rakott krumplit, vagy tarját sütök. És válogatok majd, hogy melyik fürdőszobában szeretnék letusolni elalvás előtt. Ja és megszámolom majd a sarkokat, ha el nem felejtem.

K&H személyi kölcsönök - THM: 14,5–22,4%

 

Kíváncsi vagy rá, hogyan alakul Eszter új lakása a felújítást követően álomotthonná? Akkor nézd meg exkluzív videó sorozatunkat is és pillants be a színfalak mögé!

érdekel

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit az ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek lakossági hitelekre vonatkozóan, az Üzletszabályzat, valamint a K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A cikkben szereplő THM a 2018. július 1. napjától hatályos K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett került megállapításra. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év