a lakásvásárlás 5 titka

2018. június 01.
Talán kijelenthetjük, hogy a lakásvásárlás életünk egyik, ha nem a legnagyobb befektetése. Hosszú évekig készülünk rá, gyűjtögetünk, keresgélünk, hitelt választunk, aztán alszunk rá még egyet (vagy sokat) a döntés előtt. Belevágni ugyanakkor nem egyszerű feladat, hiszen nagy lépésről van szó, de most megosztunk 5 praktikát, amivel biztosan sikerre vihető a nagy beruházás!

a lakásvásárlás 5 titka

1. tökéletes nem létezik

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy az álmukban elképzelt, minden szempontnak és elvárásnak megfelelő „tökéletes lakást” keresik. De sajnos, ahogyan a párkapcsolatokban is, a lakásvásárlás során is kompromisszumot kell kötni. Mi az, ami igazán fontos neked:

  • az elhelyezkedés?
  • az állapot?
  • a méret?
  • a kert?

Jó, ha már a keresgélés fázisában tudod, hogy miből nem akarsz engedni, ha igazán jól akarod érezni magad az új otthonodban.

2. tulajdoni lap és hitelek

Ha komolyan gondolkozol egy lakáson, kérd ki a Földhivataltól a tulajdoni lapját már az alkudozás előtt, így megbizonyosodhatsz arról, hogy valóban azé a lakás, aki árulja és van-e ingatlanon esetleg valamilyen hitel vagy más teher. Emellett pedig jó, ha részletesen rákérdezel minden hibára, legutóbbi felújításra társasház esetén a közös költség mértékére - így nem fog kellemetlen meglepetés érni a későbbiekben!

3. az alku pszichológiája

Közkedvelt vevői álláspont, hogy nagyon alacsonyról kell indítani az alkut. Nem igaz! Egyfelől a túl kicsi összeg komolytalannak tűnhet, másfelől a környék átlag árai alá a mostani környezetben úgy sem tudsz majd menni.

4. a piac kalkulálásáról

Ha sürgős neked a vásárlás, ne várj csak azért, mert a trend előrejelzések 2 év múlva árcsökkenést jósolnak. Sajnos az elemzések sem mindig megbízhatóak, így ha tényleg belevágnál, ne várj éveket!

5. hitelképesség

Más elviekben hitelképesnek lenni, és más hamar elérhető kölcsönhöz jutni. Szerezz egy nyilatkozatot a kiválasztott banktól a hitelképességedről, mert ez fontos elem lehet az alkudozásban is.

Lakásvásárláshoz válaszd a K&H lakáshiteleit! 

K&H lakáshitelek

Miután sikeresen megvásároltad álmaid lakását, tedd meg az utolsó lépést: válassz hozzá biztosítást is! 

K&H lakásbiztosítás

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése.  A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó szerződés, a K&H Bank Lakossági hitelek általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, az aktuális K&H Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Hirdetmény, forint alapú K&H üzleti feltételű lakáshitel hirdetmény, K&H lakáscélú hitelek állami támogatással és K&H lakáscélú hitelek állami támogatással extra hirdetmény valamint a 44/2019. (III.12.) Korm. rendelet alapján nyújtott K&H Babaváró hitel kondícióiról Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő lakáshitel THM értékek az aktuális Hirdetmény szerint kerültek megállapításra az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 5 millió forint hitelösszeg és 20 éves futamidő mellett. A feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.  A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu oldalunkon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.
A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk. A hirdetésben szereplő két vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

lakáshitel kalkulátor

lakáshitelek alacsony törlesztőrészlettel!
forint
év