lakáshirdetés szótár: így olvass a sorok között!

2019. szeptember 11.
Az ingatlanhirdetésekben többnyire igyekeznek a legtöbbet kihozni az eladásra vagy a kiadásra szánt ingatlan adottságaiból. Ám az előnyös tulajdonságokat nem egyszer sikerül olyannyira felnagyítani, hogy egyenesen már szótár kell a leendő tulajdonosoknak és bérlőknek, hogy megértsék az ingatlanosokat. Mutatjuk, hogyan érdemes olvasni a sorok között.

(A cikk tartalma frissült: 2022.10.31.)

lakáshirdetés szótár: így olvass a sorok között!

A

A telken felújítandó ház: Már most kezdjünk el a bontásra spórolni. Utána viszont teljesen tiszta lappal kezdhetünk mindent elölről az álmainkban létező profi szakember brigáddal.

A történelmi belvárosban: A lakás műemlékvédelem alatt álló épületben található, így innentől minden egyes apró felújításért meg kell küzdenünk az illetékes hivatalokkal. Viszont ha végül sikerül ablakot cserélni vagy beszerelni a légkondit, annál nagyobb lesz a sikerélmény.

Á

Állatbarát lépcsőház: A szomszéd, akinek a hobbija, hogy nyílméregbékákat tenyészt, lényegében egy terráriumban lakik mellettünk, ahogy a Gizi néni kutyája is folyamatosan ugat alattunk, mert ilyen fajta. Az biztos, hogy a gyereket már nem kell elvinni az állatkertbe, és az is, hogy minket sem fognak kiutálni a lakásból, amennyiben háziállatot tartunk.

B

Buszmegálló 10 percre: Jó, de a lakótelep melyik lakásától mérve? Viszont jó tudni, hogy egyáltalán van tömegközlekedés a környéken.

Cs

Családosoknak ideális környék: A saját bejáratú gyerekünk sírásával gyönyörű szimfóniába rendeződik a szomszéd lakásokból jövő. Ellenben karnyújtásnyira lakik tőlünk, aki megérti a problémáinkat, és lesz kivel szövetkezni, ha mégsem érne rá a bébiszitter.

E

Egyedi elrendezésű: Térkép a lábtörlő alatt, hogy kitaláljunk a nappaliból a fürdőbe. A bebútorozásnál cserébe kiélhetjük a kreativitásunkat, már ha vannak egyenes falak a lakásban.

Egyetemistáknak kiváló: feltehetően komolyabb takarításra és felújításra szoruló, lelakott ingatlan, ami a központi elhelyezkedéshez képest általában kedvezőbb árú.

Előre fizetve kedvezményes áron: Nem árt óvatosnak lenni a szerkezetkész, még épülő ingatlanos hirdetésekkel, mert előfordulhat, hogy az ár végül utólag emelkedik! Mi a megoldás? Rögtön aláírt adásvételi szerződés.

F

Fejlődő városrész: Éjszaka hazaérve még a taxiból is alig merünk kiszállni, maximum paprika spray-vel a kézben. Ugyanakkor itt a lehetőség a régi álom beteljesítésére: feléleszteni és továbbfejleszteni a gyerekkori harcművészeti ismereteket.

Figyelmes szomszédok: Térfigyelő kamera már biztosan nem kell, ahogy külső memória sem, mert a házban lakók helyettünk is emlékezni fognak, hogy mit főztünk múlt szerdán, és tavaly júniusban két nappal később fizettük be a közös költséget.

G

Gazdálkodásra alkalmas: Irgalmatlan mennyiségű gaz, több száz négyzetméreten. Legalább csak a miénk.

J

Jó tömegközlekedés: Kétpercenként közlekedő buszjárat közkedvelt megállója az ablak alatt. Mondjuk, ez másfelől elég nagy kényelem. Feltéve, ha utazunk tömegközlekedéssel.

K

Kis ékszerdoboz: Apró, cserébe elképesztően drága. Végül is minek nagyobb?

Kis munkával álomotthonná alakítható: Sosem mondták még ilyen szépen, hogy üres rossz állapotú ingatlan.

Közkedvelt városrész: Hello helyi bulinegyed, viszlát édes álom! De legalább, ha már feladtuk, a lakás jó pénzért kiadható Airbnb-n legénybúcsús társaságoknak.

Kellemes, kis erkély: Valójában csak egy kilépő, amire pont ki lehet akasztani a ruhaszárítót. Végülis, ez is több mint a semmi.

N

Napfényes lakás: Már szerelhetjük is be a klímát és a megfelelő árnyékolástechnikát, ha nem szeretnénk az otthonunkban napkeltétől napnyugtáig a pokol egyik bugyrában érezni magunkat. D-vitaminban viszont garantáltan nem lesz hiány!

P

Parkolás megoldott: Aki kapja, marja. Legalább a helyi lakcímkártyásoknak ingyenes.

Pár lépésre a belvárostól: A közeli P+R parkolóból már egész könnyen megközelíthető a metró/busz, aminek segítségével valóban viszonylag gyorsan eljuthatunk a belvárosba. De a kellemes sétát jobb elfelejteni.  

M

Műszakilag a mai kor elvárásainak megfelel: Épp, hogy nem ráznak a vezetékek, de hamarosan fognak.

Ö

Örökpanorámás: Örökkön-örökké mást sem látunk, csak egy gazos telket vagy három korhadt ecetfát. Csak pozitívan, ez még mindig jobb, mint egy tűzfalat bámulni vagy élő valóságshow-ként mozizni a szomszédok házaséletét.

Sz

Szinte azonnal költözhető: Már csak pár évet kell kibírni, míg a tulajdonosnak sikerül megszabadulnia az előző, balhés albérlőktől. Viszont, ha megtörténik, utána bennünket mennyivel jobban meg fog becsülni, esetleg áron alul adja el nekünk a lakást, cserébe a türelmünkért.

T

Tágas terek: Azon túl, hogy a 6 méteres belmagasság mellett esélytelen lesz felfűteni a lakást, egy izzócseréhez is ipari alpinistát kell majd hívni. Cserébe klausztrofóbiával biztosan nem fogunk küzdeni.

Teljes körűen felújított: Volt festés és parkettalakkozás. Öt éve.

Termő gyümölcsfákkal: Darazsak, legyek, pókok, bogarak, állandóan cserregő madarak. Van, aki szereti.

Távol a város zajától: Akinek volt rá lehetősége, már elmenekült a környékről. A busz azért még jár naponta kétszer, reggel és este hatkor, kisbolt a szomszéd faluban, autóval csak húsz perc. Biciklivel egy óra az út, egyúttal az edzés is megvan.

Ü

Üzlethelyiség a ház alatt: Legalább szóltak, hogy van egy kocsma a ház alatt.

K&H lakáshitelek – THM: 6,5–7,3%

 

Szótárunk segítségével sikerült megtalálni a minden szempontból ideális ingatlant? Tudj meg többet a K&H lakáshitelekről, mert szakértőink gondoskodnak róla, hogy a hitelfelvétel ne legyen a sorok között olvasás következő kihívása!

K&H lakáshitelek

Tudj meg többet az Ingatlanhirdetés Figyelő app-ról & böngéssz 29 ingatlanportál lakáshirdetései között egy helyen!

további részletek

Már böngésznél is a lakáshirdetések között? Töltsd le most egy gombnyomással, vagy a QR-kód beolvasásával!

Google Play  App Store

Ingatlanhirdetés Figyelő QR-kód

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése.  A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó szerződés, a K&H Bank Lakossági hitelek általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, az forint alapú K&H üzleti feltételű lakáshitel hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő lakáshitel THM értékek az aktuális Hirdetmény szerint kerültek megállapításra az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 5 millió forint hitelösszeg és 20 éves futamidő mellett. A feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.  A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu oldalunkon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

lakáshitel kalkulátor

lakáshitelek alacsony törlesztőrészlettel!
forint
év