felújítás lépésről lépésre – a tökéletes fürdőszoba

2018. április 20.
Noha sokszor nem ez az első helyiség, ami eszünkbe jut, ha az otthonunkra gondolunk, mégsem érezhetjük addig teljesen komfortosan magunkat új lakásunkban, amíg a fürdőszobánkat nem szeretjük. De vajon csak milliókból lehetséges felújítani?
felújítás lépésről lépésre – a tökéletes fürdőszoba

 kattints a képre a nagyobb méret érdekében

költséges, de nem egy vagyon

Nem igaz, hogy egy vagyonra lenne szükségünk ahhoz, hogy felújítsuk fürdőszobát! Egy kisebb fürdőt már 2-300 ezerből is fel lehet húzni a nulláról. A határ persze itt is a csillagos ég, de okosan költve, a jó anyagokat és szakembereket megtalálva, nem kell beáldozni érte a családi aranyat. 

lépések A-Z-ig

  • Az első lépés annak eldöntése, hogy akarunk-e tervezőt és/vagy kivitelezőt megbízni. Ha a felújítandó fürdőszoba kinézetét mi magunk szeretnénk megálmodni, akkor nem lesz szükség tervezőre, mivel azonban a fürdőszoba felújítása nem tartozik a hétköznapi tevékenységek közé, érdemes megbízni egy kivitelezőt a munkálatokkal. 
  • Ezt követi a tervezés és a méretvétel: el kell döntenünk, mit akarunk átalakítani, megszüntetni, áthelyezni, kijavítani. Kék helyett piros csempe? Zuhanyzó helyett sarokkád? Kád helyett zuhanyzó? A költségeket ezek a tényezők nagyban befolyásolják. 
  • Most következik az átalakítandó fürdőszoba teljes lebontása. Itt „szét kell verni” a zuhanyzót, a kádat, a mosdót, a csempét – gyakorlatilag mindent. Ha a korábbi lakótól átvett fürdő rosszul nézett ki, akkor ebben a stádiumában egyenesen katasztrofálisan. De nem áll meg itt az Armageddon! Most jön csak a falak vésése és a régi csövek kiszedése, ha pedig villanyszerelési munkára is szükség van, akkor a vezetékek cseréje.
  • Ezt követi az anyagbeszerzés, aminél már azért kezd visszatérni a szépség is a folyamatba: színek, formák, felületek sokasága közül kell döntenünk és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. De figyelj arra, hogy a fürdő esetében még körültekintőbbnek kell lenned, mint a lakás többi részénél, és még fontosabb kikérni a szakemberek véleményét! 
  • Ezután kerülnek helyükre az új csövek, radiátorok, szárítók, vagy éppen elválasztó falak. Ez a burkolás, fugázás időszaka is. 
  • Ha pedig ezen túljutsz, jöhet a mosdókagyló, kád, a zuhanytálca beépítése, illetve a bútorok elhelyezése, egyúttal beszerezheted az első nagyobb adagot a tisztálkodási szerekből is.
  • Hogy mi az utolsó lépés? A kellemes kádfürdő vagy egy meleg zuhany, amit már az új, csodaszép fürdőszobádban tehetsz meg!

A fürdőszoba felújításnak egyszer érdemes rendesen nekiállni, mert az eredménye sokáig meghatározhatja a mindennapi közérzetedet.  Ha a felújításhoz szükséges még egy kis plusz, akkor a K&H személyi kölcsöne segítségedre lesz.

K&H személyi kölcsön

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év