tervezd újra: 4 praktikus konyhai átalakítás ötlet

2020. január 23.
Egy jól berendezett konyha nemcsak az ízléses színvilágról és a stílusos kiegészítőkről szól, hiszen alapjaiban meghatározhatja a főzéshez való viszonyunkat és megédesítheti vagy megkeserítheti az ott eltöltött időt. Ezért gyűjtöttünk össze néhány olyan ötletet, melyekkel nem csak esztétikusabbá, de használhatóbbá, praktikusabbá is tehetjük a konyhánkat. Induljon az újratervezés!

tervezd újra: 4 praktikus konyhai átalakítás ötlet

1. jó barátunk, a konyhasziget

Akinek amerikai konyhája van, de úgy érzi, hogy nincs elegendő munkafelülete vagy tárolóhelye, annak érdemes kijátszania a konyhasziget „ütőkártyáját. Ha nincs kedvünk sokat bajlódni vele, akár készen is megvehetjük, de ha az esztétikai és praktikussági szempontokat is figyelembe vesszük, érdemesebb csináltatni egy olyan elemet, ami tökéletesen passzol az elképzeléseinkhez. Egy konyhaszigetet kombinálhatunk polcokkal, kihúzható fiókokkal, felnyitható étkezőasztallal, de akár egy plusz mosogató vagy bortároló is kialakítható benne. Akár szereltethetünk az aljára 4 kis kereket is lábak helyett, így könnyen mozdíthatóvá válik.

2. a konyhai tárolás magasiskolája

Elsőre talán nem is gondolnánk, mennyi praktikus megoldás létezik arra, hogy nagyobb helyet nyerjünk a konyhai eszközeink tárolására. Ha kellő időt szánunk az ötletgyűjtésre és a szekrények, tárolóhelyek pontos megtervezésére, egy kis helyiségből is mesterkonyhát varázsolhatunk.

A mi kedvenc megoldásaink:

  • kihúzható polcok/ kosarak: az átláthatóságért
  • félköríves polcok: a sarkok kihasználására
  • forgó elemek a sarokszekrényekben: a jobb helykihasználásért
  • többszintes belső terű fiókok: az evőeszközök rendszerezésére
  • belső térelválasztók: a különböző méretű eszközök szeparálásához
  • erősített fiókok: a nehéz konyhai gépek tárolásához

3. a tökéletes konyhapult titka

Természetesen nagyon fontos, hogy elég nagy legyen a rendelkezésünkre álló, főzésre alkalmas munkafelület mérete, de nem csak erre kell figyelnünk, amikor egy új konyhabútort tervezünk meg. Vegyük figyelembe, hogy milyen magasak vagyunk és mi lenne a pult ideális magassága. Lehet akármilyen nagy területünk a szeletelésre, aprításra, kevergetésre, klopfolásra, ha túl magas vagy túl alacsony a munkafelület, a kényelmetlen „gebeszkedés” garantáltan megkeseríti majd a sütés-főzés örömét.

4. esztétikai trükkök és praktikák

Létezik néhány olyan praktika, amivel fényesebbnek vagy nagyobbnak tűnhet a konyha. A függőleges erezetű fa mintázatok, fényes munkafelületek és a világos színek tágasabb érzetet kölcsönöznek a helyiségnek. Legyen szó bármilyen konyhai dekorációról, tálcáról, eszközökről, válasszunk világos, fényes anyagokat és színeket. Ha nincs ablak a konyha közelében és kevésnek érezzük a fényt, igyekezzünk minél kevesebb dekorációt, polcot tenni a világosra festett falakra és használjunk erős, fehérebb fényű lámpákat. Válasszunk világos színű követ a padlóra, a sötét ugyanis elnyeli a beszűrődő fényt.

Ha teljesen új konyhát szeretnénk berendezni, érdemes először végiggondolni a saját főzési szokásainkat és a munkafolyamatok sorrendjének megfelelően kialakítani a főzőlap, mosogató, konyhapult helyét.

K&H személyi kölcsön THM: 15,9–22,4%

Szeretnéd az újévben isteni, házilag készített finomságokkal megédesíteni a hétköznapokat? Vágj bele bátran a praktikus konyhai átalakításba, melyhez a K&H személyi kölcsön nyújthat anyagi segítséget, ami akár az elejéről a végéig online is igényelhető a megfelelő feltételek fennállása esetén!

K&H személyi kölcsön

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év