ezekre figyeljünk, ha személyi kölcsönt vennénk fel

2017. augusztus 22.
Eldöntöttük, hogy személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, pontosan tudjuk, mire szeretnénk felhasználni az összeget, és azt is, hogy mennyire van szükségünk. Akkor indulhat is a hitelfelvétel, igaz? Mielőtt elrohanunk a bankba, gondoljunk át néhány dolgot!

ezekre figyeljünk, ha személyi kölcsönt vennénk fel

kalkuláljunk!

 • Gondoljuk át, hogy mekkora az az összeg, aminek havi befizetését nagy biztonsággal vállalni tudjuk. Ehhez tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan mennyi bevétellel és kiadással számolunk havonta. Vegyük számba, hogy mennyi bevételünk van
 • milyen és mennyi havi szinten megjelenő kiadásunk van (ide tartozik a rezsitől kezdve a heti bevásárlásokon át a benzinköltségig minden)
 • mekkora az az összeg, amit törlesztésre tudunk fordítani (akkor is, ha betegek leszünk és kiesünk a munkából egy időre)
 • használjuk az internetes kalkulátorokat!
  • Az interneten vagy mobil készülékeinken elérhetőek olyan alkalmazások, melyek kimondottan a családi költségvetés megtervezésében lehetnek a segítségünkre. A kölcsönigénylés előtt érdemes ezek segítségével végezni néhány „próba hónapot”, hogy meggyőződjünk róla, valóban ki tudjuk gazdálkodni a havi törlesztőrészletet.
  • Ha ez is megvan, jöhet a következő kalkulátor a törlesztőrészletek kiszámításához: érdemes összehasonlítani a különböző pénzintézetek ajánlatait, ráadásul az összehasonlításánál a kamat és a havi törlesztőrészlet mértéke mellett fontos azt is megnézni, hogy az függ-e további feltételektől (például adósminősítés, kölcsönösszeg), illetve vannak-e induló díjak, kezelési költség, egyéb kikötések (például közjegyzői okirat). Sokszor a kedvezőbb kamathoz szigorúbb igénylési feltételek vagy a kamatkedvezmények igénybevételéhez egyéb banki előírások párosulnak. Fontos, hogy ezeket a feltételeket is vegyük figyelembe, amikor kalkulálunk, hogy tényleg a számunkra legkedvezőbb ajánlatot sikerüljön megtalálni.

menjünk biztosra!

 • Az úgynevezett előzetes hitelbírálat sokat segíthet abban, hogy reális elvárásokkal vágjunk neki a hiteligénylésnek. Az előzetes bírálatot már telefonon is kérhetjük, és akár 10 perc alatt megtudhatjuk, hogy mekkora hitelösszeget kaphatunk. Az adataink alapján a bank megvizsgálja, hogy mekkora összeget vehetünk igénybe, milyen feltételekkel, és milyen dokumentumok benyújtására van szükség az igényléshez
 • így előre láthatjuk, hogy reálisak-e az elvárásaink, azaz az elképzelt feltételekkel fel tudunk-e venni akkora összeget, amekkorát szeretnénk
 • ha minden stimmel, és megfelel az eredmény, akkor ráadásul még egyszerűbbé válik az ügyintézés
 • az előzetes hitelbírálat díjmentes és, ha meggondolnánk magunk, akkor kötelezettséggel sem jár, azaz nem jelent automatikus igénylést

tájékozódjunk!

A személyi kölcsönök igénylésének is vannak feltételei, a K&H-nál például az alábbi gombra kattintva tudod megnézni, hogy milyen feltételeknek kell megfelelned.

K&H személyi kölcsönök

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év