erre költsd a babaváró hitelt!

2019. július 09.
A babaváró hitellel remekül járhat, aki három gyermeket vállal, de még annak is megéri elgondolkodni a felvételén, aki csak egy babát szeretne. De pontosan mire érdemes felhasználni az akár kamatmentes hitelt? Készültünk néhány ötlettel!

(A cikk tartalma frissült: 2022.05.30-án)

erre költsd a babaváró hitelt!

vegyél lakást!

Nagy családhoz nagy lakás kell. De a babaváró hitel akkor is segít, ha egyszerűen befektetési céllal szeretnél ingatlant vásárolni.
Jó kiindulópont lehet lakás vásárlása is, hiszen mint említettük, a hitelfelvételtől számított, 5 éven belül született első gyermek után kamatmentessé válik, sőt, 3 gyerek után már nem is kell visszafizetni a fennálló tartozást. A babaváró hitel ebben a helyzetben jelzáloghitel helyett kerül felvételre ráadásul, ha több mint 10 millió forintra van szükségünk és több, mint két gyermekben gondolkodunk, fel lehet venni mellé CSOK hitelt (Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel), vagy befektetési cél esetén piaci kamatozású lakáshitelt is. Lényeg, ami lényeg: remek alap lehet nem csak családalapításra, hanem befektetésre is.

váltsd ki lakáscélú hiteled!

Nem akarsz úgy családot alapítani, hogy közben folyton ott van a fejed fölött egy kamatozó hitel törlesztésének a terhe? Van megoldás!
Természetesen, ha a babaváró hitel jó arra, hogy hitelt vegyünk fel rá, jó lehet arra is, hogy hitelt törlesszünk vele. Ha az első 5 évben jön a baba, a hitel kamatmentes marad, így alacsonyabb a törlesztőrészlete, mint egy kamatozó hitelé, ráadásul ott vannak a beépített előtörlesztési lehetőségek további gyermekek érkezése esetén.

újítsd fel az otthonod!

A család érkezésére fontos lehet felkészíteni a lakást – festés, parketta, új bútorok, gyerekszoba kialakítása... Mindez pedig nem olcsó mulatság.
Egy lakást 10 millió forintból szépen fel lehet újítani – ám azt a 10 millió forintot ilyen célra eddig nagyjából 8-20%-os kamatozású személyi kölcsönnel tudtuk felvenni. A babaváró hitel viszont akár kamatmentessé is válhat, sőt, ha nem jön a baba, abban az esetben is kedvezőbb lesz a kamatozása, mint egy piaci kamatozású személyi kölcsönnek!

K&H babaváró hitel – THM kamattámogatással: 0,6%, THM kamattámogatás nélkül: 9,1%

 

Ismerd meg most a K&H babaváró hitel részleteit és vágj bele biztosabb anyagi háttérrel a családalapításba!

K&H babaváró hitel

*2019. július hónapban érvényes adatok alapján

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III.12.) Korm. rendelet, továbbá a vonatkozó ügyfélszerződés, a Lakossági Hitelek Általános szerződési feltételei, az Üzletszabályzat, valamint a 44/2019. (III.12.) Korm. rendelet alapján nyújtott K&H Babaváró hitel kondícióiról Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

reprezentatív példa 1: 
10 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel, a teljes futamidő alatt 0% kamat mellett, a 60. hónapban megszülető gyermek és 3 év törlesztés szüneteltetés esetén, 0,5% kezességvállalási díj mellett a havi törlesztőrészlet: 45.834,- Ft, a teljes visszafizetendő összeg: 10.624.632,- Ft, a hiteldíj: 624.632,- Ft, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege: 624.632,- Ft, THM: 0,5%.

reprezentatív példa 2: 
10 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel, az első 60 hónap alatt 0% kamat mellett, amennyiben nem születik gyermek és a 60. hónapot követően a 60 hónap alatt lehívott állami támogatást az Ügyfél egyösszegben köteles visszafizetni, valamint a további 180 hónapban az ÁKK*130% + 5% kamattal köteles az Ügyfél visszafizetni a hitelt, 0,5% kezességvállalási díj mellett a havi törlesztőrészlet az első 5 évben: 45.834,- Ft, a havi törlesztőrészlet a 61. hónaptól kezdődően: 73.774,- Ft, a teljes visszafizetendő összeg: 18.015.770,- Ft, a hiteldíj: 8.015.770,- Ft, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege: 695.508,- Ft, THM: 6,6%.

reprezentatív példa 3: 
 3 millió forint összegű kölcsön esetén, 62 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), változó 5 éves kamatperiódusokban rögzített, az első 5 évben 4,86%, azt követően 7,86% kamatláb mellett a legmagasabb havi törlesztőrészlet 49 637 forint, a teljes visszafizetendő összeg 3 523 880 forint, a hiteldíj 523 880 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 76 122 forint, THM: 5,8%. 

A 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdés e) pontja szerint Bankunk tárgyi hitelt nem nyújtja e Korm. rendelet 9.§ (1) bekezdésben meghatározott feltételekkel és Bankunk által kínált feltételek érdemben attól eltérőek, így a THM számításakor a Korm. rendelet 9.§ (1) bekezdésben említett feltételekhez legközelebbi – a hiteltípusra létező – összeget és futamidőt vettük figyelembe. Az érdemben eltérő feltétel a 44/2019. (III. 12.) Korm. rendelet 11. § (3) bekezdése szerint áll fenn, amely szerint a törlesztőrészlet összege a kamattámogatás időszaka alatt – a kezességvállalási díjjal együtt – nem haladhatja meg az 50 000 forintot.
A reprezentatív példában a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül nincs a várandóság 12. hetét betöltő magzat, így az első 5 év után megszűnik a kamattámogatás és az addig igénybe vett kamattámogatást a hitelfelvevők a hitelintézeten keresztül visszafizetik a kincstárnak.

lakáshitel kalkulátor

lakáshitelek alacsony törlesztőrészlettel!
forint
év