minden, amit tudni érdemes az ebike-ról

segítségre van szükséged terveid megvalósításához?
igényelj K&H személyi kölcsönt!
2021. szeptember 05.
Hallottál már az elektromos kerékpárokról? Ezek az ebike-nak, vagy pedelecnek is hívott, rásegítéses motorral rendelkező kétkerekűek itthon is egyre népszerűbbek. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy praktikusak a városi közlekedéshez és környezetbarátok, a fenntartási költségeik is alacsonyak.

(A cikk tartalma frissült: 2024.05.06.)

ebike, elektromos kerékpár

kerékpár, ebike, pedelec 

Te tudod, mi köztük a különbség? Ebike-nak nevezünk minden olyan biciklit, amely elektromos árammal is hajtható. Ide tartoznak a gázkarral, tekeréstől függetlenül is hajtható, és a hibrid technológiával működő kerékpárok is. Utóbbiakat pedeleceknek (pedal electric cycle) nevezzük, ezek között pedig megkülönböztetünk S-pedeleceket vagy R-pedeleceket is (utóbbiak segédmodoros kerékpárnak minősülnek). Kezdőként elég, ha megjegyzed: minden pedelec ebike, de nem minden ebike pedelec.

miért jó az ebike?

Az elektromos rásegítés egyik legnagyobb előnye, hogy így könnyebben veheted a különböző akadályokat, nagyobb emelkedőket tekerés közben, gyorsabban, kényelmesebben és mégis környezettudatosan juthatsz el a célodig. Sőt, egy pedeleckel sokkal hosszabb távokat is könnyedén megtehetsz, így arra is nagyobb az esély, hogy gyakrabban és szívesebben pattanj nyeregbe, nem hanyagolva el a testmozgást.
Akár a hagyományos bringák, a károsanyag-kibocsátás szempontjából az elektromos kerékpárok is környezetbarát közlekedési módnak tekinthetőek, sőt, az akkumulátort akár napelemmel is felöltheted, így pláne zöld lehetsz! Ha nagyjából 5-10 kilométeren belüli távon ingázol a munkahelyedre, érdemes megfontolnod az autód kiváltását, hiszen a reggeli és a munka utáni dugókat elkerülve tekerhetsz. 
Inkább hobbiként tekintesz a kerékpározásra? A legtöbb pedeleckel olyan túraútvonalakat is bejárhatsz, melyekre eddig még nem volt időd vagy energiád. Ez is jól hangzik, ugye?

melyik ebike a neked való?

Az internet korában szinte minden kérdésre másodpercek alatt megtalálhatod a választ, azonban vannak témák, amikhez érdemes szakértő segítségét kérni. Így van ez az első ebike-od kiválasztásánál is. Keress egy megbízható kereskedőt és érkezz kérdésekkel felszerelkezve! Érdemes már előre átgondolnod, hogy hol és mire használnád majd a kétkerekűt, hiszen így könnyebben tudnak neked segíteni a megfelelő típusú és teljesítményű modell kiválasztásában.

 tipp!

Vásárolj olyan kereskedőtől, ahol ebike-szakszerviz is rendelkezésedre áll, így megkönnyítve a dolgodat a kerékpár karbantartásában. 

 

milyen árkategóriában mozognak az ebike-ok?

A Magyarországon forgalmazott elektromos kerékpárok hozzávetőlegesen 500 ezer forint és 5 millió forint közötti áron kaphatóak. Ártól függően, különböző motorrendszerrel, hajtással, fékkel, váltóval és eltérő teljesítményű lítiumos akkumulátorral ellátott, a forgalomban való részvételhez megfelelően felszerelt kétkerekűt kaphatsz. Rajtad múlik, hogy milyen használatra milyen teljesítményű, típusú és márkájú ebike-ot választasz. 

Láthatjuk tehát, hogy az ebike-ok beszerzési költsége nem olcsó ugyan, de annál több előnnyel jár. Gondoljuk csak arra, hogy nem kell többet a közlekedési dugóban ácsorognunk vagy ennek elkerülése miatt korábban indulnunk, mint szeretnénk. Ha pedig a munkahelyünk és a lakóhelyünk között kevesebb, mint 10 km a távolság, akkor a munkába járás eszköze is lehet az ebike-unk, de fantasztikus és érdekes élményeket szerezhetünk a családnak egy közös túrával is.

Érdemes tehát átgondolnunk és megnéznünk milyen lehetőségeink vannak, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt az ebike-ok területén is.

K&H személyi kölcsön – THM: 15,9–22,4%
internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
számlavezetés

 

Te is egy szuper ebike vásárlásán gondolkozol? Ha extra forrásra van szükséged, tudj meg többet az - akár már teljesen online is igényelhető - K&H személyi kölcsönről és bringázz akár már a hétvégén a számodra legjobb pedeleckel!

K&H személyi kölcsön

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, a Lakossági Hitelek Általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint a K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes weboldalon. A hirdetésben szereplő THM a 2021.08.25. napjától hatályos K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra, feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év