így lehet szuper ebike-od: most állami támogatással!

2021. szeptember 05.
Hallottál már az elektromos kerékpárokról? Ezek az ebike-nak, vagy pedelecnek is hívott, rásegítéses motorral rendelkező kétkerekűek itthon is egyre népszerűbbek. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy praktikusak és környezetbarátok, több modell beszerzéséhez állami támogatás is igényelhető!

így lehet szuper ebike-od: most állami támogatással!

kerékpár, ebike, pedelec 

Te tudod, mi köztük a különbség? Ebike-nak nevezünk minden olyan biciklit, amely elektromos árammal is hajtható. Ide tartoznak a gázkarral, tekeréstől függetlenül is hajtható, és a hibrid technológiával működő kerékpárok is. Utóbbiakat pedeleceknek (pedal electric cycle) nevezzük, ezek között pedig megkülönböztetünk S-pedeleceket vagy R-pedeleceket is (utóbbiak segédmodoros kerékpárnak minősülnek). Kezdőként elég, ha megjegyzed: minden pedelec ebike, de nem minden ebike pedelec. 

miért jó az ebike?

Az elektromos rásegítés egyik legnagyobb előnye, hogy így könnyebben veheted a különböző akadályokat, nagyobb emelkedőket tekerés közben, gyorsabban, kényelmesebben és mégis környezettudatosan tudsz juthatsz el a célodig. Sőt, egy pedeleckel sokkal hosszabb távokat is könnyedén megtehetsz, így arra is nagyobb az esély, hogy gyakrabban és szívesebben pattanj nyeregbe, nem hanyagolva el a testmozgást.
Akár a hagyományos bringák, a károsanyag-kibocsátás szempontjából az elektromos kerékpárok is környezetbarát közlekedési módnak tekinthetőek, sőt, az akkumulátort akár napelemmel is felöltheted, így pláne zöld lehetsz! Ha nagyjából 5-10 kilométeren belüli távon ingázol a munkahelyedre, érdemes megfontolnod az autód kiváltását, hiszen a reggeli és a munka utáni dugókat elkerülve tekerhetsz. 
Inkább hobbiként tekintesz a kerékpározásra? A legtöbb pedeleckel olyan túraútvonalakat is bejárhatsz, melyekre eddig még nem volt időd vagy energiád. Ez is jól hangzik, ugye?

melyik ebike a neked való?

Az internet korában szinte minden kérdésre másodpercek alatt megtalálhatod a választ, azonban vannak témák, amikhez érdemes szakértő segítségét kérni. Így van ez az első ebike-od kiválasztásánál is. Keress egy megbízható kereskedőt és érkezz kérdésekkel felszerelkezve! Érdemes már előre átgondolnod, hogy hol és mire használnád majd a kétkerekűt, hiszen így könnyebben tudnak neked segíteni a megfelelő típusú és teljesítményű modell kiválasztásában. 

 tipp!

Vásárolj olyan kereskedőtől, ahol ebike-szakszerviz is rendelkezésedre áll, így megkönnyítve a dolgodat a kerékpár karbantartásában. 

 

vásárlás állami támogatással

A Magyarországon forgalmazott elektromos kerékpárok hozzávetőlegesen 500 ezer forint és 5 millió forint közötti áron kaphatóak. Ártól függően, különböző motorrendszerrel, hajtással, fékkel, váltóval és eltérő teljesítményű lítiumos akkumulátorral felszerelt, a forgalomban való részvételhez megfelelően felszerelt kétkerekűt kaphatsz. Rajtad múlik, hogy milyen használatra milyen teljesítményű és típusú, márkájú ebike-ot választasz. 
Amit viszont mindenképp érdemes tudnod, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított pályázati forrásból, személyenként maximum 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást is igényelhetsz magánszemélyként nyomatékszenzoros kerékpárokra, amennyiben azok ára legfeljebb 900 ezer forint. Az igénylés leadása szakaszosan történik, 2021 novemberéig. Pályázni az IFKA felületén elektronikusan lehet, a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek megfelelő, a pályázaton előzetesen regisztrált szaküzletben vásárolt ebikekok esetén. A PEDELEC-2020 pályázattal kapcsolatos részletes kiírás az IFKA weboldalán érhető el.

K&H személyi kölcsön – THM: 8,5 – 14,2%
internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
számlavezetés

 

Ne szalaszd el a tehetőséget, fektess be Te is egy szuper ebike-ba! Ha a támogatás igénybe vételéhez extra forrásra van szükséged, tudj meg többet az - akár már teljesen online is igényelhető - K&H személyi kölcsönről és bringázz akár már a hétvégén a számodra legjobb pedeleckel!

K&H személyi kölcsön

Még nem vagy K&H-s? Nyiss online bankszámlát a K&H számlanyitás applikáción keresztül és élvezd a mobilbankolás nyújtotta előnyöket vagy vásárolj már rögtön digitális bankkártyáddal!

K&H online számlanyitás

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, a Lakossági Hitelek Általános szerződési feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint a K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes weboldalon. A hirdetésben szereplő THM a 2021.08.25. napjától hatályos K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra, feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 300 ezer forint feletti jövedelem
forint
év