2021-től megváltozik az online bankkártyás fizetés

2020. november 09.
Az eddiginél is biztonságosabbá válnak az online fizetések az Európai Unióban: a pénzforgalmi jogszabályok szerint ugyanis az interneten bankkártyával történő fizetés során 2021 januárjától a banknak és a kereskedőknek kötelezően egy új folyamatot, az erős ügyfélhitelesítést kell alkalmazni. Az új folyamatra fokozatosan állnak majd át a piaci szereplők. Ha online vásárlásra is használod a bankkártyádat, akkor a változások Téged is érintenek!

2021-től megváltozik az online bankkártyás fizetés

a jelenlegi gyakorlat

Jelenleg, az online bankkártyás fizetés biztonságát, az alábbi megoldás biztosítja, amivel már Te is találkozhattál:

  • a fizetés során a webáruház oldalán először meg kell adnod a kártyaadataidat,
  • majd a fizetés véglegesítéséhez a kereskedő felületére be kell írnod, az SMS-ben érkező kódot

Ez a gyakorlat fog még biztonságosabbá válni 2021-től!

hogyan fizetünk majd 2021-től bankkártyával online?

A 2021 januárjától kötelezően életbe lépő úgynevezett erős ügyfél hitelesítés célja, hogy az online bankkártyás fizetéseket még biztonságosabbá tegye.

A hitelesítés két módon történhet, a mobilbankon/mobilapplikáción keresztül vagy az internetes vásárlási jelszó/kód és SMS-ben kapott jelszó megadásával. Ha rendelkezel mobilbankkal, akkor a vásárlás során, a kártyaadataid megadását követően érkezik a telefonodra egy azonnali (push) üzenet, amire rá kell kattintanod és a mobilbankban használt jelszavad (mPIN), vagy egyéb biometrikus azonosítód (arcfelismerés, ujjlenyomat felismerés) segítségével kell véglegesítened a vásárlást. Az SMS-sel történő jóváhagyás esetében pedig a kártyaadataid megadását követően, az előzetesen beállított internetes vásárlási jelszavadat kell megadnod, majd a telefonodra SMS-ben érkező 6 jegyű kód begépélésével kell véglegesítened a folyamatot.

Amiről érdemes tájékozódni, hogy hogyan adható meg az internetes vásárlási jelszó, illetve lényeges, az internetes vásárlási napi limitösszeg megfelelő meghatározása. Ezt célszerű akkora összegre állítani, mely a jellemző kiadásokat lefedi és nagyobb költések esetén lehet időszakosan módosítani.

további trendteremtő kártyakezelési megoldások a K&H Banknál

Az online bankkártyás vásárlások kényelmes hitelesítése mellett, számos más előnye is van a K&H Bank, K&H mobilbankot használó ügyfeleinek. Új, trendteremtő szolgáltatás, mely a hazai kereskedelmi bankok közül először a K&H ügyfelei számára érhető el, a bankkártyához kapcsolódó PIN-kód K&H mobilbankon és K&H e-bankon keresztüli lekérdezésének lehetősége, a nap 24 órájában. Így ha elfelejtetted a PIN-kódodat, akkor könnyedén megtekintheted azt a digitális csatornákon keresztül. További újdonság a bankkártya időszakos felfüggesztése, mely akkor nyújthat segítséget, ha nem találod a bankkártyádat, de nem vagy biztos benne, hogy elveszítetted. Ha pedig beigazolódik a gyanúd, akkor a letiltást is elvégezheted pár gombnyomással.

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank és K&H e-bank]
betéti- és hitelkártya szolgáltatás
számlavezetés
limitmódosítás
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön vagy külföldön

Nem vagy még K&H-s? Ismerd meg a K&H számlacsomagokat, melyek mindegyikéhez most ingyenesen biztosítjuk a K&H mobilbank használatát. Így gördülékenyen hitelesítheted online bankkártyás vásárlásaidat 2021-től is!

K&H számlacsomagok

Ügyfelünk vagy? Tudj meg többet az erős ügyfélhitelesítési folyamathoz kapcsolódó internetes jelszó beállításról és a K&H mobilbank ezen célra történő használatáról!

biztonságos online fizetés a K&H-nál

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat tartalmazza, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. Részletek a www.kh.hu honlapon és a K&H bankfiókokban. A K&H mobilbank és e-bank feltételeit az elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek tartalmazzák. A számlavezetés feltételeit az Általános szerződési feltételek a devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre vonatkozóan, és a Hirdetmény természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan tartalmazza.