5 pénzügyi teendő, amit ma már a fotelből is elintézhetsz

2018. november 23.
Nincs felesleges sorban állás, korlátozott nyitvatartási idő, sőt, még a kávét is kortyolgathatjuk a kedvenc bögrénkből ügyintézés közben – íme pár meggyőző érv a digitalizáció térnyerésével egyre népszerűbbé váló otthoni banki ügyintézés mellett. De lássuk, milyen teendőket intézhetünk ma már a bankfiókok helyett/mellett akár a fotelből is!

5 pénzügyi teendő, amit ma már a fotelből is elintézhetsz

Kinek van kedve egy hosszú, fárasztó munkanap végén sorban állni a bankfiókban, hogy elintézzen egy egyszerű átutalást, vagy az ebédszünetét ügyintézésére áldozni? A kérdés költői, hiszen azon túl, hogy az interneten minden jóval gyorsabb, kényelmesebb, mint személyesen, még profi informatikusnak sem lennünk az internetbank kezeléséhez! Összegyűjtöttük, hogy melyik az 5 leggyakrabban igénybe vett banki szolgáltatás, amit ma már a bankfiókok helyett/mellett az otthonunk kényelméből is elintézhetünk.

1, részletes tájékozódás

Lakáshitel, személyi kölcsön, új számlacsomag – bármely banki szolgáltatás igényléséről legyen is szó, azért ma már nem kell időpontot foglalnunk egy bankfiókba, hogy több információt szerezhessünk, akár a termékekről, akár az igénylés feltételeiről, hiszen a bankok weboldalain minden szükséges tudnivalót elolvashatunk. Sőt, akár online, pár perc alatt előzetes hitelbírálat kérésére is van lehetőség, így már valóban csak akkor válik szükségessé a banki ügyintézőkkel való személyes találkozás, ha az adott szolgáltatás igénylésére jogosultak vagyunk. Lehetne ennél egyszerűbb a tájékozódás és az összehasonlítás?

Lakáshitel felvételen gondolkozol? Kattints, és számold ki online kalkulátorunk segítségével 1 perc alatt, hogy mekkora hitelösszegre számíthatsz! THM: 3,3%-7,8%

2, számlaigénylés online

Tudtad, hogy 18 éves kor fölött már a bankszámlaigénylés is elindítható online? Nincs más teendőnk, mint kiválasztani a számunkra legelőnyösebb számlacsomagot, megadni az adatainkat, majd időpontot egyeztetni a szerződéskötésre. Így várakozás nélkül, már kizárólag csak a papírok aláírása miatt kell befáradnunk a kiválasztott fiókba.

Nincs még bankszámlád, vagy épp bankot váltanál? Válaszd ki, hogy a K&H bankszámlacsomagjai közül számodra melyik a legideálisabb, és indítsd el a számlaigénylést gördülékenyen, online!

3, banki átutalások egyszerűen 

Ma már a banki átutalás elindításához elegendő, ha ismerjük a kedvezményezett bankszámlaszámát, majd pár kattintás után indítható is az online banki felületeken a kért összeg a partner számlájára! Ráadásul az olyan digitális banki szolgáltatásokkal, mint az e-bank vagy mobilbank egyszerűbben és gyorsabban nyomon követhetjük a bankszámla-információkat: egy helyen látjuk az adott számlához tartozó összes, kártyás és egyéb tranzakciót, aktuális egyenlegünket, valamint ellenőrizhetjük a beérkezett jóváírásokat.

4, számlák és csekkek befizetése

Manapság már a postáig sem kell elmennünk, ha a közüzemi számlákat és sárga csekkeket akarjuk befizetni. Egy egyszerű beszedési megbízás segítségével automatikusan rendezhetjük bankszámlánkról a kifizetéseket, így nem marad más teendőnk, mint az e-bankunkon vagy mobilbankunkon keresztül ellenőrizni az átutalt összegeket. 

 tipp!

Lecsökkent a mobilegyenleged? Sebaj, kártyás mobiltelefon esetén még egyenlegünket is feltölthetjük e-bankon vagy mobilbankon keresztül.


5, bank- és hitelkártyákkal kapcsolatos teendők

Egyre népszerűbb a bankkártyával kapcsolatos ügyek online intézése is, hiszen számos esetben az igényléstől kezdve az új kártya aktiválásán át a limitmódosításig szinte bármit lebonyolíthatunk az e-bankon keresztül is. Hitelkártyák esetén pedig pár kattintás után vissza is fizethetjük a szükséges összeget, akár a villamoson ülve is.

Azt viszont fontos tudni, hogy a bankkártyát, legyen az betéti vagy hitelkártya, csak telefonon lehet letiltatni, ha elvesztettük, vagy ellopták tőlünk!

Szívesen kipróbálnád a K&H digitális banki szolgáltatásait? Akkor kattints, és tudj meg többet e-bank, mobilbank, mobilinfó és egyéb szolgáltatásainkról, melyek segíthetnek gördülékenyebbé tenni a banki ügyintézést!

K&H elektronikus szolgáltatások

lakáshitel kalkulátor

lakáshitelek alacsony törlesztőrészlettel!
forint
év