5 alkalom, amikor a kölcsön gyorsan kihúzhat a bajból

2019. november 05.
Hirtelen egy nem várt kiadás „szakadt a nyakadba”, ami mínuszba sodorná a bankszámládat? Ilyenkor általában két lehetőség közül választhatsz: ha nem annyira sürgős a pénzköltés, akkor komoly megszorításokat alkalmazol és egy ideig nélkülözöl, vagy a kényelmesebb és praktikusabb megoldást választod, személyi kölcsönt veszel fel. 5 gyakori élethelyzetet gyűjtöttünk össze, amikor a kölcsön tényleg segítség lehet a pénzügyi vészhelyzetben!
5 alkalom, amikor a kölcsön gyorsan kihúzhat a bajból
 
A személyi kölcsön napjainkban igencsak népszerű hiteltípus, mivel rugalmasan, akár otthonról, online igényelhető, több millió forintig kedvező kamatokkal, és nagyon gyors, akár napon belüli folyósítással. Pont ezért lehet könnyű beleesni egyszerűségének csapdájába és felelőtlenül belevágni a hitelfelvételbe. De mikor érdemes tényleg elgondolkodni a személyi kölcsön adta lehetőségeken? Mutatjuk!
 

1. de hiszen én már nagy vagyok!

A szülők legnagyobb bánatára minden kisgyerek viszonylag hamar eléri azt a kort, amikor hirtelen kellemetlenné válik anyától és apától búcsúzkodni az iskola előtt és a plüssmackó is szégyenlősen elbújik már a szekrény sarkában. Ilyenkor természetesen nemcsak a kisautókat és plüssöket kell száműzni a padlás sötét zugaiba, de egy idő után csemeténkben felmerül az igény egy felnőttesebb szobára, ami komolyabb átalakításokat igényel a részünkről. Ha nem szeretnénk félmunkát végezni, a festés mellett érdemes egy körben beszerezni egy új íróasztalt, pár új textíliát, képet és egy nagyfiús/nagylányos ágyat is. Ez persze nem olcsó mulatság, de ha megfontoltan választunk, jó ideig nem kell pénzt és időt szentelnünk a gyerekszoba felújítására. 
 

2. csak tető legyen a fejünk felett!

Az őszi/téli időszakban a szokásosnál gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb probléma akad a tetővel. Ez nem véletlen, hiszen a gyakori esőzések, viharok és nagyobb hózáporok következtében akár komoly károk eshetnek a tetőszerkezetben, főleg, ha a tartógerendák elöregedtek és egy ideje már az egész tető felújításra szorulna. Viharkár esetén fontos tisztában lenni vele, hogy a biztosító nem minden esetben fedezi a helyreállítási költségek 100%-át. Ha például egy vihar következtében az elkorhadt gerendák beszakadtak, és emiatt beázott a lakás, a biztosító kizárólag a beázás okozta költségeket tudja téríteni, a tönkrement tető javítási költsége a tulajdonost terheli. Ilyen esetben nagy segítséget nyújthat az egyszerű és gyors átfutású személyi kölcsön, hogy a lehető leghamarabb újra biztonságos tető legyen a fejünk felett. 
 

3. itt megrepedt, ott beázott… itt az idő felújítani!

Folyton csöpög a csap, az ajtó megint nyikorog, a fürdő ismét beázott… Otthonunk csinosítása, felújítása és korszerűsítése mindig távoli célként lebeg a szemünk előtt, de sokszor inkább lebeszéljük róla magunkat a szakemberek hiánya, illetve a magas költségek miatt. A személyi kölcsön megoldás jelenthet, hogy ne halogassuk tovább a javítandó apróságokat. Ha folyamatában végezzük el a szükséges felújításokat, megkíméljük magunkat a későbbi, jóval nagyobb kiadásoktól és a „Mi lett volna, ha...” kezdetű mondatoktól. Különösen igaz ez a nyílászárók régóta tervezett cseréje és az otthonunk hőszigetelése esetén. Ha a szemünk nem is, pénztárcánk hosszú távon biztosan hálás lesz, ha most meghozzuk ezt a fontos döntést. Ám tisztában kell lennünk vele, hogy ezek a munkálatok nemcsak sok pénzzel, de jelentős kosszal, sőt akár bontással is járnak, ezért ijednek meg sokan tőlük. Vigasztaljuk magunkat azzal, hogy ha most belevágunk, évtizedekig elfelejthetjük a felújítást! 
 

4. kisautóm, kérlek, csak most ne hagyj cserben!

A mostoha útviszonyok és fagyos időjárás idején az őszi-téli hónapokban a biztonságos vezetéshez már többre van szükség egy óvatos sofőrnél. Ilyenkor az autónak is szüksége van némi figyelemre. A gondos ellenőrzések (a kerekek cseréje, a fékek és izzók átvizsgálása, akkumulátor feltöltése) ellenére is csúszhat hiba a gépezetbe, és egy fagyos reggelen szembesülhetsz azzal, hogy az autód bizony minden igyekezeted ellenére sem indul. Nem titok, hogy ezeknek a problémáknak az orvoslása általában igencsak drága mulatság, ráadásul a hideg időben még fontosabb lenne, hogy minél kevesebb ideig maradjon a család autó nélkül.
 

5. hitelkiváltás személyi kölcsönnel

Ma már alacsonyabb kamatokkal lehet hitelhez jutni, mint pár évvel ezelőtt, így egy jól átgondolt hitelkiváltással csökkenhet a havi törlesztőrészleted. Ha szeretnél végre megszabadulni a tartozásodtól, és belátható időn belül törlesztenéd a hiteled, kiváló megoldás lehet a személyi kölcsön felvétele. A legfontosabb, hogy számolj utána, mennyit spórolhatsz vele, és érdeklődj utána alaposan, hogy melyik konstrukció éri meg a legjobban. 
 

Tájékozódjunk előre!

Ha eldöntöttük, hogy valóban szükséges a tervezett kiadás, érdemes szétnézni az ajánlatok között, hiszen nagyon változó kondíciókkal és kamatokkal kínálják személyi kölcsöneiket a bankok. A teljes hiteldíj-mutató (THM) jó összehasonlítási alap lehet, de érdemes nézni azt is, mennyi a folyósítási idő, milyen futamidőre kötjük a szerződést, illetve, hogy összesen, a teljes futamidő alatt mekkora összeget fogunk kifizetni. Azt is érdemes külön megvizsgálni, hogy a kamat a teljes futamidő alatt változatlan-e, vagy bizonyos időközönként változhat.
 
Ezt követően át kell gondolnunk, hogy tudjuk-e vállalni adott esetben több éven keresztül a havi akár több tízezer forintos törlesztőrészlet kifizetését. Vegyük számba, milyen álladó kiadásaink vannak: a lakhatás, a rezsi, az élelmiszerek, az utazás havi költségei (és ne feledjük az esetleges, további hitelünk törlesztőjét is). 
 

K&H személyi kölcsön THM: 15,9–22,4%

Minden feltételt mérlegeltél és ezek után is Igent mondanál a gyors elbírálású személyi kölcsönre? Akkor tudj meg többet a teljesen online, 7 millió forintig, akár félórán belüli folyósítással igényelhető K&H személyi kölcsönről!
 
 
Ügyfelünk vagy? Akkor pár kattintással K&H e-bankon vagy a K&H mobilbankon keresztül is igényelheted gyorsan személyi kölcsönünket!
 

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év